Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

"Uitstekende monteurs, heel correct!" zegt Jean uit Clinge terwijl hij de keuken binnen komt lopen. De spontane reactie van Jean spreekt voor zich zelf.

Diverse keukenshowrooms zijn Jean Jeanine al af geweest, maar op Pelma Keukens in Goes valt de keus. 

"Het was de manier van benaderen, de ontvangst, de klik en de fijne sfeer. Het voelde niet opdringerig," vertelt Jeanine. Inmiddels maken ze al weer eventjes gebruik van de nieuwe keuken. 

"De keuken beantwoordt absoluut aan al onze wensen!" gaat Jeanine verder: "Het is een hele verbetering ten opzichte van de vorige keuken."

Donkere houten hoekkeuken met licht werkblad

Van licht naar donker

De oude keuken was wit en landelijk. Het huis dat Jean en Jeanine bewonen is ook landelijk. 

"Maar," zegt Jeanine, "Nu wilde ik wel een keer een donkere keuken. Geen zwart, want dat is te modern en strak voor onze landelijke woning. En we wilde graag een woonkeuken, waar we veel in kunnen zijn."

Als ze bij Pelma Keukens binnenkomen laten ze zich adviseren over kleuren en materialen. 

Het donkere, houten keukenfront dat de verkoopster toont vinden ze prachtig. Hier blijven Jean en Jeanine bij. Het houten front heeft een warme uitstraling. En een matte afwerking, dat zorgt ervoor dat je er niet snel vlekken op ziet. 

Houten donkere hoekkeuken
Donkere houten keuken met lade kasten

Verder zoeken ze nog naar een werkblad. Ze denken na over graniet en composiet. Kunststof willen ze liever niet. De wens van Jean en Jeanine is een licht werkblad zonder druk patroon. 

Ze kiezen voor een beige werkblad van composiet dat heel mooi aansluit bij de donkere kleur van de keukenfront. 

"Ik vond het wel spannend, want je ziet het werkblad niet op ware grootte in de showroom. De keuken hadden we nog wel bij een andere vestiging bekeken, maar daar zat een ander werkblad op."

"Maar we zijn ontzettend blij met het eindresultaat. Samen vormen ze een mooi één geheel," zegt Jeanine. 

Hoekkeuken met licht werkblad en inductie kookplaat
Licht marmerlook werkblad in keuken

Keuken zonder afzuigkap

Een afzuigkap is niet meer aanwezig in de nieuwe keuken. Dat was één van Jeanines wensen, want een afzuigkap vraagt veel schoonmaakwerk en daar wil ze van af. 

En ze willen graag een stoomoven. "In de showroom kregen we goed advies van de verkoopster over de apparatuur. Ze vertelde en legde het goed uit. Voor ons is gebruiksvriendelijkheid belangrijk. De merken die er zijn, daar zijn we niet heel erg in thuis."

"Doorslaggevend was dat we 8 jaar garantie zouden krijgen als we alle keukenapparatuur van Pelgrim zouden nemen. Dat is het uiteindelijk geworden een dat bevalt ons prima." zegt Jeanine. 

Pelgrim oven in hoekkeuken
Inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging

De keukenkasten van de oude keuken maakte plaats voor lades in de nieuwe. En wat vinden Jean en Jeanine dat fijn! "Wat een overzicht hebben we nu. Heel fijn. Dit werkt voor ons heel prettig," vertellen ze. 

Ook wordt er een Quooker geplaatst in de nieuwe keuken. Jeanine: "Ik zet nu super snel een bakje thee, dat is zo gedaan. En ik kan ook sneller koken als ik dat wil."

"Ik zet dan een pan met kokend water uit de Quooker op de plaat, dan is het zo aan het koken. Heel fijn dat we deze hebben genomen."

Donkere spoelbak in hoekkeuken
Houten woonkeuken met twee ovens

Opstelling die past bij onze manier van leven

Jeanine en Jean zijn ontzettend blij met hun nieuwe houten keuken. Eerst hadden ze een keuken met kookeiland overwogen, maar uiteindelijk kiezen ze toch voor een hoekkeuken

Nu staat er een keukentafel op de plek waar anders het los kookeiland zou staan. Hier zitten ze gezellig met anderen. En als de kleinkinderen er zijn, dan is een tafel in de keuken alleen maar makkelijk. Ideaal dus! 

Gezellige woonkeuken van Pelma Keukens
Houten donkere hoekkeuken
Dit artikel is geschreven door
Jean en Jeanine uit Clinge
Terug naar overzicht