Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

Een Quooker aanschaffen om direct kokend, koel, of bruisend water uit je kraan te krijgen. Het lijkt overbodige luxe, maar het bespaart water en energie. Een heel slimme keuze voor in je keuken dus! Verkoopmedewerker Levi van Artic Keukens vertelt je meer over de Quooker.  

Een zuinige kokendwaterkraan

Een Quooker is zuiniger dan je cv-ketel of keukenboiler voor warm water. Het werkt eigenlijk als een grote thermosfles. Levi legt uit: “Met een vacuümgeïsoleerd reservoir houdt de Quooker 3 of 7 liter water constant op 108°C. Het blijft goed warm en verbruikt maar 10 watt om het water op temperatuur te houden.” Dat is dus maar heel weinig! 

 

 

Luxe keuken met eiland, spoelbak met Quooker

Waterkoker of Quooker?

Je hebt zin in een kop thee. Even de kraan open en het is gepiept. Met een Quooker tap je precies genoeg water. Met een waterkoker kook je gauw te veel. Je waterkoker heeft geen 'stand-by kosten' zoals bij de Quooker, maar hij verbruikt waarschijnlijk meer energie. Vooral als je een theeleut bent en hem vaak gebruikt. Met een Quooker verspil je geen druppel. 

Lange levensduur

Toe aan een nieuwe keuken, maar je vertrouwde Quooker houden? Dat kan! Hij gaat namelijk wel 15 jaar mee en is makkelijk in te bouwen. Levi: “Het onderhouden van een Quooker bestaat alleen uit het schoonmaken van de kraan en verwijderen van kalkaanslag. Op de Quooker-website, maar ook op ons Youtube-kanaal vind je handige instructievideo’s over het reinigen.” 

De favoriet in keukens

Levi verkoopt bijna altijd keukens met een Quooker. “Iedereen is fan van die handige kokendwaterkraan. Acht op de tien klanten kiest wel voor een Quooker", zegt hij. Je kunt ook extra functies toevoegen, zoals koud of bruisend water tappen. Toch gaan de meeste mensen voor enkel de kokendwaterfunctie. “De Flex-kraan met uittrekslang is erg geliefd, vaak het ronde model in stijlvol RVS", voegt Levi toe.  

 

Het grootste voordeel van een Quooker is natuurlijk dat je direct kokend water hebt. Geen wachttijd meer voor een kop thee of pasta koken. Superhandig en het bespaart je een hoop tijd.