• 9,7 uit 2180 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Net zoals veel andere mensen, besluiten Paul en Marian Akkerman hun woning te verduurzamen met onder meer vloerverwarming. Het verwarmingselement in de keuken gaat eruit en er ontstaat ruimte voor een grotere keuken.

“Ik heb fijn veel ruimte nu. En wat heeft
Arma Keukens en Sanitair het voortreffelijk gedaan! Ik vertel aan iedereen dat deze keuken van Arma komt,” zegt Marian Akkerman spontaan.

We bellen haar met de vraag of we iets mogen schrijven over de nieuwe keuken. En ze hoeft niet in elke zin te zeggen hoe geweldig Arma Keukens en Sanitair is.

“Oh ja maar dat vinden we wel hoor! We maken graag reclame. Als ik dit bedrijf vergelijk met andere bedrijven die voor ons gewerkt hebben, geef ik Arma Keukens en Sanitair een 10.”

Een leuk begin dus van een gesprek over deze stijlvolle keuken. Het toont strak en opgeruimd, dat was nou precies de wens van meneer en mevrouw.

“Toen ik foto’s terugzag van mijn vorige crèmekleurige keuken, zei ik tegen mijn man: ‘Oh, wat een rommelig geheel’! Wat ben ik blij met wat er nu staat.”

Zelfde opstelling, andere sfeer

“De keukenopstelling is grotendeels gelijk gebleven, want dat beviel gewoon erg goed.

We hebben nu kasten tot aan het plafond. Ik kan er niks meer op zetten, maar dit toont veel strakker en rustiger zo – en het wordt ook niet vies of vet,” voegt ze er in één adem aan toe.

De bovenkasten zijn verdwenen in de nieuwe keuken.

“Ik wilde wel graag ergens een plek om een mooi beeldje neer te kunnen zetten. In mijn vorige keuken had ik drie hoekplanken. Hiervoor in de plaats zijn de drie sfeervolle houten planken gekomen.

Handig is dat in de houten planken spotjes zitten verwerkt die zorgen voor extra licht tijdens het werken.”

Greeploos is fijner

“Een verbetering,” vindt Marian de greeploze fronten. “We vinden het mooier.

En het maakt ook makkelijker schoon. ’s Avonds haal ik even een doekje over de bovenkant van de greeplijsten en een stukje van de binnenkant van de kastdeuren, en het is weer netjes, geen gepruts om handgreepjes heen meer, ideaal.”

Een keuken in twee kleuren is nieuw voor het echtpaar. Van crèmekleurig wilde Marian overstappen naar ‘fris’ wit.

Hun gastvrijheid is enorm en hun deskundigheid ook. Wij zijn vol lof.

“Je kunt ook in twee kleuren gaan werken,” zei de verkoper op enig moment.

“Nou, dat hadden we zelf niet bedacht, hij liet ons zien wat je kunt doen met de taupe kleur bij de hoge kastenwand. Dat is heel warm bij het wit. Hij liet het in de showroom zien in een 3D-weergave.

Het heeft heel mooi uitgepakt. We vinden het prachtig.”

Prachtig

Het composiet aanrecht is mooi bijpassend met het grijs, bruin en taupe dat erin terug komt. Heel mooi ook bij de vloer die ze hebben uitgezocht.

In een duurzame keuken hoort natuurlijk ook een inductiekookplaat. Marian vindt het heerlijk werken.

Ze heeft ook genoeg ruimte over voor de andere pannen als ze een wok gebruikt. Sudderen lukt ook goed, zoals de Vietnamese schotel die ze deze week nog maakte. En oh ja, sudderlapjes, smaakt goed!

Het grote voorrecht van inductie is volgens mevrouw dat met één veeg de plaat weer schoon is. “Ja, dan is het schoonmaken van een gaskookplaat wel een ander verhaal….gelukkig wisten we toen niet beter!”

Geweldige montage

“De montage verliep vlekkeloos. Al voor de afgesproken tijd van 7.15 uur waren ze aan het uitpakken. Het was een plezier om te zien. Dat ging allemaal zo keurig. De koof boven de keuken is ter plekke gemaakt.

De plinten zijn gesteld met blokjes eronder omdat de vloer later kwam dan gepland. We hoefden alleen maar de blokjes te verwijderen, de vloer werd geplaatst en alles paste naadloos. Wat een voorwerk.

Ook de service daarna was super. Er was iets met een spotje. Ze komen en lossen alles zo netjes op.”

“Sommige mensen zeggen dat Arma Keukens en Sanitair niet de goedkoopste keukenzaak is. Dan zeg ik joh, je hebt geen gedoe! Je wilt toch niet dat er iets mis gaat met je keuken, of dat ze niet komen opdagen.

Onze vorige keuken was ook van Arma Keukens en Sanitair. Daar hebben we twintig jaar mee gedaan, er is nooit iets mee geweest.

We hebben na achttien jaar alleen de magnetron vervangen en een keer de vaatwasser. Nou, dat mag dan ook wel. Hun gastvrijheid is enorm en hun deskundigheid ook. Wij zijn vol lof.”

Klantervaring Akkerman Zwolle (25)

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
PAUL EN MARIAN AKKERMAN UIT ZWOLLE

Terug naar overzicht