Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Bij het ontwerpen van uw keuken kunt u kiezen uit meerdere keukenopstellingen. Als eerste is de vorm en grootte van uw keukenoppervlakte bepalend voor uw keukenopstelling.

Ten tweede is van invloed of u uw keuken strikt wilt beperken tot koken, of dat u er ook wilt eten of er een leefruimte van wilt maken. Voor elke situatie vindt u bij ons schitterende opstellingen, van eenvoudig tot groots en luxueus.

Hoekopstelling of L-keuken

Antraciet donkere hoekkeuken in moderne stijl, met kastenwand

Om te beginnen de meest voorkomende keukenopstelling: de hoekkeuken (ook wel L-keuken genoemd). Met een L-vormige keuken beschikt u over een keuken die in open verbinding staat met de rest van uw keukenruimte.

Hierdoor bent u flexibel in de verdere indeling, u kunt er een eettafel plaatsen bijvoorbeeld. Aan weerszijden van de L-keuken worden vaak hoge kasten geplaatst, waardoor u lekker veel opbergruimte hebt. Wilt u liever geen bovenkasten? De L-keuken geeft u genoeg alternatieve opbergmogelijkheden.

Een nadeel van de L-vormige keuken kan zijn dat u meer loopt dan bijvoorbeeld in de U-vormige keuken of de parallelle keuken. U hebt nu eenmaal minder onder handbereik.

Rechte keuken of I-keuken

In de rechte keuken (ook wel I-keuken genoemd) bevinden zich apparatuur en kasten allemaal keurig op één rij. Soms is er geen andere mogelijkheid dan om een rechte keuken te laten plaatsen, bijvoorbeeld wanneer de keukenoppervlakte klein is.

Maar ook voor de kleinere keuken vindt u bij ons schitterende, passende rechte keukenopstellingen met veel mogelijkheden! Een rechte keukenopstelling heeft als voordeel, dat ze over het algemeen kleiner is en dus ook voordeliger dan andere keukenopstellingen.

Het enige nadeel van de rechte keuken opstelling is dat u meer loopt. Nog meer dan in de hoekkeuken. Kan u dat niet deren, dan is de rechte keuken misschien wel perfect voor uw woning!

Rechte keuken in landelijke stijl

Keuken met eiland

Goedkoop kookeiland met kastenwand in moderne stijl

Keukens met kookeiland vormen een schitterende smaakmaker in hedendaagse interieurs. Verkrijgbaar in allerlei stijlen, van landelijk, klassiek tot modern, hout, wit, rood en blauw, alles is mogelijk.

De invulling van uw keuken met kookeiland ligt compleet in uw handen. Wilt u gaan koken aan uw eiland? Of wilt u alleen maar spoelen en afwassen? Wilt u er een gezellig zitje aan creëren? Of wilt u liever een uitklapbaar tafelblad bevestigen? Onze keukens met eiland brengen al uw woonwensen in vervulling.

Met een eilandkeuken als keukenopstelling geeft u uzelf een zee aan werk- en opbergruimte, maar ook zorgeloos en efficiënt kookplezier. Al zin in vrolijk koken in uw eilandkeuken? Bekijk de talloze uitvoeringen!

U-keuken

De U-opstelling is de moeite van het overwegen waard! Wanneer uw keuken breder is dan ongeveer 2,5 meter, komt een keukenopstelling in een U-vorm al binnen handbereik. De U-vorm voorziet in veel opbergruimte.

Bovendien zijn de loopafstanden in deze keuken het kortst. In grote keukens wordt aan de open zijde soms nog een uitbouw geplaatst. Dit geeft u nog meer werkruimte en opbergmogelijkheden. Dit soort opstellingen wordt ook wel G-opstelling genoemd.

Keuken ontwerpen

Dubbelwandige of parallelle keuken

Industriële keuken in parallelle opstelling met open houten lades en steenbehang achterwand

De parallelle keuken kan compleet afgestemd worden op uw ideale woonwensen. Droomt u ervan om in uw keuken een bar te realiseren, waar uw huisgenoten hun ontbijt nuttigen of een kop koffie drinken?

Met een parallelle keuken opstelling kan dat eenvoudig ontworpen worden. Zo kunt u kokkerellen aan de ene kant en aan de andere kant een leuk zitje creëren. Een parallelle keukenopstelling heeft ook het voordeel dat de loopafstanden kort zijn: vanuit bijna een en dezelfde positie kunt u veel zo niet alles doen!

Wanneer u de keukenkasten en -lades tegenover elkaar open wilt laten staan, moeten beide delen van de keuken ver genoeg van elkaar verwijderd zijn, maar ook weer niet te ver, want anders blijft u lopen. Laat u adviseren over de beste afmetingen in uw situatie.

Retro keuken met eiland in zwart hout