• 9,7 uit 2180 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Strak is de inrichting van Cor en Angenita Hoek uit Katwijk. Dat hier een gladde keuken aan toegevoegd zal worden is dan ook logisch.

Maar hoe modern de uitstraling van deze keuken zal zijn, wordt gaandeweg duidelijker tijdens het bewonderen van allerlei aansprekende keukens. Na uitgebreide oriëntatie wordt een schitterend matte keuken met hoogglans keukeneiland van Keur Keukens in Haarlem geplaatst.

"Om eerlijk te zijn", vertellen Cor en Angenita, gingen ze eerst naar een andere keukenzaak waar ze eerder een keuken hadden gekocht.

“Maar daar werd het hem niet. We voelden ons alsof we er gepiepeld werden. Niet fijn.” Zo leidt het spoor naar Keur Keukens, dat op internet hoog aangeschreven staat met klantwaarderingen.

Het samen sparren gaf zoveel rust. We hebben dat als heel prettig ervaren. De sfeer bij Keur Keukens sprak ons ontzettend aan.

Eerst is Cor afwachtend, want de medewerkers zijn jong. Zouden zij hem wel een goede keuken kunnen adviseren, peinst hij. Maar van opdringerigheid was totaal geen sprake. Later vertelt hij dat ze in goed overleg met elkaar konden sparren.

“Dat gaf zoveel rust. We hebben dat als heel prettig ervaren. De sfeer bij Keur Keukens sprak ons ontzettend aan.”

Moderne keuken met eiland Katwijk, wit en zwart
Moderne keuken met eiland Katwijk, zwart met wit

Advies over keukenapparaten

Cor en Angenita hebben al behoorlijk wat kennis opgedaan over keukenapparatuur. De adviseur geeft hen echter gedegen feedback op de apparaten waar ze hun oog op laten vallen. Dat helpt bij het keuzeproces.

Zo geeft hij aan dat de kookplaat die ze in gedachten hebben, eigenlijk over de top is voor wat betreft hun wensen. Dat kan voordeliger, zonder concessies te doen aan kwaliteit en functionaliteit, verzekert hij. 

Moderne keuken met eiland Katwijk, wit hoogglans eiland

Werkbladafzuiging

Ook over werkbladafzuiging krijgen ze gericht en persoonlijk advies. De verkoper toont het afzuigresultaat van een aantal kookplaten met afzuiging.

Bij het type dat ze in gedachten hebben, hebben de voorste twee van de vier pannen het aanmerkelijk zwaarder om hun geuren en dampen kwijt te raken. Keur wijst hen op een beter alternatief.

Alle apparaten zijn nu ontzettend naar wens

Zo wordt alle apparatuur langs gelopen of het zou beantwoorden aan hun wensen. Hier zijn Cor en Angenita blij mee, want een keuken koop je niet dagelijks en je houdt dan ook niet overal rekening mee.

Nu zijn de vaatwasser, inductiekookplaat, werkbladafzuiging, Quooker, oven en combi-oven/magnetron “ontzettend naar wens,” beamen ze volmondig.

Moderne keuken met eiland Katwijk, matzwarte kastenwand
Moderne keuken met eiland Katwijk, greeploze lade

Opstapje

Het persoonlijke advies zorgt er voor dat ze een vervolgafspraak plannen om hun keuken met kookeiland verder vorm te geven.

Een kookeiland met een kastenwand is een vurige wens, want hun keuken is een grote, lichte leefruimte geworden na een langdurige renovatie van hun woning.

Qua kleur denken ze aan matzwart gecombineerd met een licht eiland. Mooi aan deze keuken is, dat de keukenwand matzwart is, maar het eiland hoogglans wit. De combinatie van mat met hoogglans is zeker niet alledaags.

Speels ontwerp

Greeploze fronten horen in een modern interieur. De rvs greeplijsten onderbreken het keukenontwerp op een subtiele manier.

Opvallend is dat de bovenkasten iets terugvallen in het keukenontwerp. Dit is op advies van Keur Keukens, want Cor en Angenita zijn beiden lang. Nu stoten ze hun hoofd niet tegen de kasten.

En de ondiepere bovenkasten hebben ook nog een ander effect: de keuken komt niet als een blok op je af. Mooi gedaan.

Een persoonlijk accent geeft het mooie fotobehang met duinpad, dat rechts in sepia naar het donker wegloopt en zo overgaat in de mooie donkere keukenkasten ernaast. Een plaatje, vindt Cor nog steeds.

Moderne keuken met eiland Katwijk, wit hoogglans eiland
Moderne keuken Katwijk, zwarte kasten, achterwand en werkblad

Geen spijt

Hebben ze keuzes gemaakt waar ze nu spijt van hebben? Geen denken aan, verzekert Cor. Ze hebben deze keuken met name om de look gekozen, evenals het composiet werkblad. Dat vinden ze “gewoon prachtig”.

Het praktische is niet zwaarwegend, de looks, die zijn bepalend. En dus mag deze keuken ‘shinen’!

Het composiet werkblad vinden we gewoon prachtig

Praktische keuken

Uiteindelijk is deze prachtige keuken natuurlijk wel een praktische keuken.

“Wat ik fijn vind is de geweldige hoeveelheid werk- en opbergruimte. Super. Met mijn verjaardag heeft een professionele kok voor ons een diner gekookt. Hij kon zich helemaal uitleven. Een bewijs dat we het goed gedaan hebben.”

En of deze keuken een verbetering is ten opzichte van de vorige? “Ja en nee,” lacht Cor. “Deze keuken is op alle punten fijn en we zouden het niet anders willen.

Maar eigenlijk kunnen we het niet vergelijken, want onze vorige keuken was niet ontworpen voor een leefruimte. En dan maak je ook andere keuzes. Maar op vooruit gegaan, dat zijn we zeker.”

Rvs kraan en spoelbak in zwarte keuken Katwijk

Ontwerp telt bij indeling

In deze keuken zijn zowel kasten als lades opgenomen. De keus voor of kasten of lades laten ze bepalen door het advies dat ze krijgen. Hierbij speelt de plaats waar ze terecht komen een rol.

Een lade bij een gootsteenkast met boiler voor de Quooker is onhandig, hier komt een kast. Omdat ze symmetrie belangrijk vinden, trekken ze dit patroon door. En dus krijgt het keukeneiland aan de achterzijde een tweede lade omdat de linkerkast ook een la is.

Verlichting onder bovenkast zwarte keuken Katwijk
Moderne keuken met eiland Katwijk, stopcontact eiland

Prima prijs-kwaliteitverhouding

De prijs-kwaliteitverhouding van de keuken vinden ze prima, zeggen ze.

“Als je ziet hoe de keukenmontage en service zijn verlopen, dan zitten we echt goed.

De keuken is keurig gezet, daarna waren er even twee keer wat dingen die aangepast moesten worden aan de kasten, dat is allemaal snel en zonder moeilijk te doen opgelost. Kijk, dan heb je waar voor je geld. Deze keuken gaat ons zeker 25 jaar plezier opleveren.”

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken 

Moderne keuken met eiland Katwijk, wit met zwart

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
COR EN ANGENITA HOEK UIT KATWIJK

Terug naar overzicht