• 9,7 uit 2180 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Harry en Karin kopen een twee-onder-een-kap woning die ze willen verbouwen zodat de indeling van de begane grond past bij hun manier van leven. Ze willen een comfortabele leefkeuken waarin ze kunnen koken, eten, bijpraten en afspreken met vrienden.

Drie keukenzaken bezoeken ze waaronder Adee Keukens in Rijssen. Vanaf het eerste moment bij Adee klikt het hier buitengewoon goed. Ze slagen voor een keuken waar ze ‘hartstikke blij’ mee zijn.

De moderne keuken met kookeiland is een geweldige opstelling voor wie z’n keuken niet alleen beschouwt als kookplek. Hier kun je keukenwerk uitvoeren terwijl je gezellig met iedereen bijpraat.

Deze keuken leent zich ook perfect om taken uit handen wilt geven, er is genoeg ruimte voor iedereen om bezig te zijn.

“Echt, dit is in veel woningen mogelijk! Je moet alleen even de mogelijkheden zien, over muren kunnen heen kijken en zorgen dat je goed advies krijgt van een keukenadviseur met feeling voor inrichting,” vertelt Harry enthousiast.

Landelijke keuken met eiland Hengelo

“Echt, dit is in veel woningen mogelijk! Je moet alleen even de mogelijkheden zien, over muren kunnen heen kijken en zorgen dat je goed advies krijgt van een keukenadviseur met feeling voor inrichting,” vertelt Harry enthousiast.


Eén grote ruimte

Harry en Karin trekken de bijkeuken bij de keuken. Ze halen een muur weg en verplaatsen de toiletruimte. Met dat er een grote open keuken is ontstaan wordt het puzzelen: hoe richt je dit in?

Harry en Karin denken aan een eilandkeuken en laten zich door Adee Keukens goed adviseren.

Je moet de mogelijkheden zien en zorgen dat je goed advies krijgt
Landelijke keuken met eiland Hengelo, gas-op-glas kookplaat
Landelijke keuken met eiland Hengelo, plafond afzuigkap

 

Meer sfeer door verlaagd plafond

In de inspirerende showroom ontdekken ze allerlei dingen om hun keuken ‘leuker’ te maken. Eén opstelling trekt hun speciale aandacht: een eilandkeuken met een verlaagd plafond.

Het lage plafond zet deze open keuken op een bepaalde manier apart, zodat een knusse hoek in de grote ruimte ontstaat. Denk het verlaagde plafond maar eens weg, de ruimte zal killer en zakelijker ogen.

Een verlaagd plafond is ook een praktische manier om een afzuigkap weg te werken en om extra gezellige sfeer aan te brengen. Nu kunnen spotjes boven de keuken een plek krijgen.

Een aantrekkelijke kant van de afzuigkap is dat de motor op afstand van de kap gemonteerd kan en mag worden. Harry en Karin hoeven hier niet lang over na te denken. De motor wordt in een andere ruimte geplaatst en ze vinden dat het scheelt in lawaai. 

Warm witte keuken

Hoe zorg je ervoor dat een witte keuken warmte uitstraalt? Dat is voor Harry en Karin nog wel even een vraag, maar het idee om de kastenwand houten fronten te geven, is een geweldig idee.

Nu vormt de houten kastwand een natuurlijk decor.

Landelijke keuken met eiland Hengelo, onderkast

 

De ribbelige deuren met zichtbare nerf voelen als in een echte massief houten keuken. Gecombineerd met de landelijke kaderfronten en de witte tint is de gezellige sfeer compleet.

Een ander leuk aspect van deze opstelling – het idee is ook afkomstig van een showroomkeuken – is de sfeervolle nis aan de rechterzijde van de keuken. Het geeft Harry en Karin de mogelijkheid om keukenspullen of keukenapparatuur uit te lichten.

Ook de open plank in het keukeneiland geeft een speelse tint aan de keuken en biedt volop ruimte om persoonlijke accessoires neer te zetten.

Hoe zorg je ervoor dat een witte keuken warmte uitstraalt?
Landelijke keuken met eiland Hengelo, oven
Landelijke keuken met eiland Hengelo, kast in nis

Gas-op-glas kookplaat

Koken doen Harry en Karin op gas, dat vinden ze prettig. Met vijf pitten en een schitterend strakke glasplaat onder de pitten is deze gas-op-glas-kookplaat zonder meer erg modern.  

De wokbrander past goed bij de manier van koken van Harry en Karin. 

Ze wokken vaak groentes en dat gaat op deze pit snel. Ook de kokendwaterkraan is een aanwinst.

Dat je met een seconde kokend water hebt voor thee of een pastapan is erg fijn wanneer beide partners werken. Zo hoeft koken zeker geen tijdrovende bezigheid te zijn!

Harry en Karin zijn erg blij dat ze Adees advies voor deze keukenapparaten hebben opgevolgd. Het vergemakkelijkt hun leven. Na een perfecte montage is het dagelijks genieten in deze landelijke keuken met kookeiland.

Op onze website kunt u meer lezen over Adee Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Landelijke keuken met eiland Hengelo

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
HARRY EN KARIN GABRIELSE UIT GOOR

Terug naar overzicht