Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Puur landelijk is de stijl die de woning van Anthonie en Arianne Schrijver – Rijkse uit ’s Gravenpolder ademt. Met taupe, wit en crème tinten hebben ze er echt een stijlvol geheel van gemaakt.

Een mooie aanvulling vormt de landelijke witte keuken die ze bij Pelma Keukens in Goes hebben uitgezocht.

Deze keuken is het sluitstuk van de verbouwing en herinrichting van de benedenverdieping, vertaald in een persoonlijk ontwerp uit de hand van de keukenadviseur. “We gingen naar Pelma Keukens omdat ze goed aangeschreven staan,” legt Anthonie uit.

Herindeling

Waar de keuken zich nu bevindt, was vroeger geen keuken maar een bijkeuken. En waar de keuken in het verleden stond, is nu het eetgedeelte. Het oude schuurtje dat aan het huis vastzat is getransformeerd naar een bijkeuken.

Al met al is het een ruime benedenverdieping geworden die heel wat mogelijkheden biedt voor een prachtige keuken.

 

Parallelle landelijke keuken Goes, wit

 

“We hadden advies nodig over het optimaal benutten van de ruimte. We vroegen ons namelijk af of er ruimte genoeg zou zijn want onze keuken vormt ook de doorloop naar de bijkeuken.

Hoe de adviseur de keuken heeft ingetekend, laat zien dat we ruimte over hebben. Je kunt makkelijk door de keuken naar de bijkeuken, zelfs al is de vaatwasser geopend.”

Naar buiten kijken in landelijke witte keuken

De keuken wordt gepositioneerd tegen twee tegenover elkaar liggende wanden. De ene wand heeft een raam, hier willen Anthonie en Arianne graag een spoelbak plaatsen zodat ze daar naar buiten kunnen kijken.

De andere wand heeft een gasaansluiting. Die willen ze voorbehouden aan een gaskookplaat. Koken op gas vinden ze sfeervol en passen bij een landelijke keuken.

Op advies nemen ze een 5-pits kookplaat. Het aanrecht is er groot genoeg voor en het belooft veel extra kookplezier. Eén pit is bestemd voor een grote wokpan. Nu de keuken in gebruik is bevalt het uitstekend.

 

Parallelle landelijke keuken Goes, luxe lade met binnenlade
Parallelle landelijke keuken Goes, gaskookplaat


Bovenkastjes

Anthonie en Arianne willen graag bovenkastjes in hun nieuwe keuken, maar ze weten niet goed waar.

“De adviseur bij Pelma Keukens dacht goed mee. Hij stelde voor om de bovenkasten aan weerszijden van de schouw – die Pelma Keukens ook heeft ontworpen – te plaatsen, maar dan te kiezen voor twee smallere kasten.

Zo kunnen wij toch al onze spullen kwijt en benutten we de ruimte goed.

Daar zijn we blij mee.”

“Hij adviseerde ons ook over onze keukenindeling. Waar we kasten moesten kiezen, waar lades handig en mooi waren en de plek van de keukenapparatuur om praktisch te kunnen werken.

Hij vertaalde dit in een keukenontwerp dat er ook nog eens heel mooi uitzag.”

 

Hij vertaalde onze keuzes in een keukenontwerp dat er ook nog eens heel mooi uitzag.
Parallelle landelijke keuken Goes, oven

 

Beleven in 3D

De keuken wordt in een 3D-programma ontworpen zodat Anthonie en Arianne hun nieuwe keuken ruimtelijk kunnen beleven. Dat helpt enorm om je een voorstelling van je nieuwe keuken te maken.

“Dat hebben we heel prettig gevonden. Terwijl we dingen bespraken werden ze gelijk ingetekend. Je zag precies hoe het dan zou worden. Door naar de kasten en lades te kijken kregen we goed overzicht van de opbergruimte in de keuken.

Dat heeft ons erg goed geholpen.”

 

 

Lat hoog

Anthonie is timmerman, dus hij is gewend om de lat qua afwerking hoog te leggen. Maar Pelma Keukens heeft de toets glansrijk doorstaan.

“De plaatsing verliep rustig, nauwkeurig en soepel door een keurige monteur die zelf ook trots op zijn werk was. Alles paste perfect. Niks geen beschadigingen, het was ook gewoon echt klaar.

Ja, wij zijn ook heel trots op deze keuken. Het is echt een plaatje.”

Rustig

Deze keuken ademt rust uit. Dat komt omdat sommige lades zijn verborgen achter hogere fronten. Het is een nieuwe manier om het aanzicht van een keuken rustig te houden. Je vindt het tegenwoordig in veel moderne keukens.

Trek je de bordenla open, dan komt de bestekla die daarin zit, automatisch mee. Deze kun je terug laten veren als je geen bestek maar borden nodig hebt. Aan de buitenkant zie je mooie grote rustige fronten.

Dit is ook het geval bij de vaatwasser. Kijk je naar het aanrecht met de spoelbak, dan zie je drie kastdeuren. Achter eentje zit de vaatwasser maar dat kun je aan de buitenkant niet zien. Heel stijlvol.

 

Deze keuken ademt rust uit. Dat komt omdat sommige lades zijn verborgen achter hogere fronten.
Parallelle landelijke keuken Goes, werkblad composiet gepolijst

 

“Wat ik ook erg leuk aan dit apparaat vind is, dat hij vanzelf opent als hij het programma beëindigd heeft. Nu nog een techniek die de afwasmachine automatisch uitruimt en je bent helemaal klaar,” lacht Anthonie.

De handgrepen waren net nieuw in de collectie. Deze matchen mooi met de landelijke keuken.

Kleuradvies

“Ook over de kleur van onze keuken kregen we goed advies.

Zelf hadden we een lichte keuken in onze gedachten. Toen we in de winkel kwamen, kwam de adviseur met allerlei ideeën en voorbeelden naar ons toe. Hij had zich goed voorbereid en daar zaten dingen bij die we mooi vonden.”

Donker werkblad

Bij de offwhite keukenfronten hoort een mooi donker werkblad. Ze vergelijken granietcomposiet en kunststof. Drie centimeter dik composiet vinden ze prachtig bij de landelijke kaderdeurtjes.

En inderdaad, in de kleur Divinity Black New Gepolijst (dat is gemêleerd zwart met een soort stipje) staat dat heel erg mooi bij deze keukenfronten.

Parallelle landelijke keuken Goes, wit
Parallelle landelijke keuken Goes

Leuk is ook de bar die in de keuken verwerkt zit. Als blad is hetzelfde composiet gebruikt maar dan iets hoger geplaatst. Momenteel is het de plek voor de viskom, maar je kunt er natuurlijk zat andere dingen mee doen.

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

 

Parallelle landelijke keuken Goes
Dit artikel is geschreven door
Anthonie en Arianne Schrijver-Rijkse uit ‘s Gravenpolder
Terug naar overzicht