• 9,6 uit 2143 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Afspraak maken

Zijn Indonesische afkomst verklaart Henk Croeses passie voor de Indonesische keuken. Zelf tovert hij ook graag heerlijke maaltijden op tafel met typisch Indonesische kruiden en specerijen. Marion bakt fervent taarten en cakes.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk, dat als er een nieuwe keuken komt, beide koks hun eigen keuken willen. En dat krijgen ze.

Lees hoe zich dat vertaalt in een ontwerp waarin sommige functies gescheiden zijn, sommige elkaar overlappen maar waarin wel alles samenkomt in één stijl. Een keuken met eilandjes van Pelma Keukens in Goes.

In de showroom laten ze hun keuken tot in detail uittekenen. Een leuke binnenkomer is, dat er net apparatuur demonstraties plaats vinden. De ruimte is gevuld met de heerlijkste geuren van allerlei hapjes die met de apparaten worden gemaakt.

Dat begint meteen al erg leuk!

 

Keuken met twee eilanden Kattendijke
Twee losse keukeneilanden vormen de basis van het ontwerp.

 

Twee eilanden


Na een verbouwing zal de slaapkamer op de benedenverdieping een grote ruimte vormen met de keuken.

Twee losse keukeneilanden vormen de basis van het ontwerp. Henks eiland heeft een gootsteen met een kraan. Het aanrechtblok heeft een inductiekookplaat, in de hoek zijn de vaatwasser, oven en magnetron.

Lades zijn er voor al zijn pannen, kruiden en bestek, want Henk kookt dagelijks.

Marions eiland is bedoeld om te bakken. In beide eilanden zit een spoelbak zodat ze elkaar niet in de weg lopen. Tussen de eilanden komt een grote gezellige houten tafel die Henk zelf gemaakt heeft.

Passen hier gladde fronten bij of toch met wat reliëf? Omdat het een vrij grote keuken is, kiezen voor licht reliëf zodat het niet al te strak overkomt. Daar zijn ze nu blij mee.

Evenals met de rustige aanblik van de keuken. Achter enkele grote fronten gaan veel meer lades schuil.

 

Keuken met twee eilanden in Kattendijke
Keuken met inductiekookplaat in Kattendijke
In overleg met de verkoper wordt het een blauwgrijze keuken met zwarte accessoires.

 

Zwart of grijs


Marion vindt een zwarte keuken mooi maar hun keuken heeft slechts vier kleine raampjes, passend bij de oude boerderij die ze bewonen.

In overleg met de verkoper wordt het een blauwgrijze keuken met zwarte accessoires in Marions ‘hoek’. Er komt een zwarte kast, zwarte lampen en ja, zwart behang! De keuken steekt er schitterend tegen af.

Bij deze blauwgrijze keuken is een Toplaminaat Greenpanel werkblad heel mooi omdat het houtlook materiaal is. Dit beantwoordt aan hun wens voor een natuurlijk onderdeel in hun keuken en aan hun wens voor duurzaamheid.
“Dit is hopelijk onze laatste keuken die we kopen. We hebben dus goed gelet op kwaliteit en op een lange levensduur, ook van de apparaten. Dit werkblad gaat in elk geval lang mee.

 

Keuken met twee eilanden in Kattendijke

 

Het is minder hard dan ons vorige aanrecht, dat wel eens stukjes van ons servies af liet ketsen als we het erop lieten vallen. Ook was ons oude werkblad bobbelig en bleven er vocht- en voedselresten achter.

Dat wilden we absoluut niet meer. Onze nieuwe keukenblad moest krasvrij, hittebestendig en makkelijk schoon te houden zijn.” 

Keukenapparatuur met lange levensduur


Ze kiezen voor NEFF keukenapparatuur.

“Ik vind Neff apparaten mooi om te zien.

Ik wilde graag een oven met instelbare tijd, alarmfunctie en met meerdere mogelijkheden om te bakken. De Slide en Hide oven is werkelijk geweldig! De ovendeur die onder de oven verdwijnt is extra veilig en handig. Erg fijn.”

 

Ze dachten mee. Ze namen niet klakkeloos de tekening over.

 

Over handgrepen denken ze goed na. Greeploze fronten maken hun keuken strak en minimalistisch, dat willen ze liever niet. Maar handgrepen kunnen ook een gevaar vormen bij het ouder worden. Je kunt er achter blijven haken bijvoorbeeld.

De handgrepen die ze kiezen zijn subtiel en passen tegelijkertijd goed bij de stijl van de keuken. Fijn.

Nu is er een grote leefkeuken, waar niet alleen wordt gekookt, maar ook koffie gedronken, getafeld en gezellige tijd met elkaar wordt doorgebracht. Met kinderen en kleinkinderen.

 

Gratis inspiratie magazine keukens

Vraag het gratis keukenmagazine aan

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens.

Magazine aanvragen

Perfecte montage

De keukenmontage verloopt vlot en nauwkeurig door ‘nette mensen zonder radio’. Gezellig is het ook.

“En ze dachten mee. Ze namen niet klakkeloos de tekening over.

Zo vroegen ze of ze bij de plaatsing van de eilanden de maatvoering moesten volgen, of toch iets meer op gevoel omdat de keuken zelf ook geen hoeken van 90 graden heeft. Dat vonden wij fijn.”

Vlotte service

“De service van Pelma Keukens is uitstekend geregeld.

Wij hadden zelf per ongeluk de magnetrondeur ontzet. Een monteur van NEFF heeft dat snel en deskundig verholpen.

Nu wachten we alleen nog op nieuwe beugels onder onze kookplaat die ervoor moeten zorgen dat de kookplaat op dezelfde lijn als het aanrechtblad ligt. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat dat goed komt.”

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

 

Keuken met twee eilanden in Kattendijke
Keuken met twee eilanden in Kattendijke
Keuken met twee eilanden in Kattendijke

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
HENK EN MARION CROESE UIT KATTENDIJKE

Terug naar overzicht