Een nieuwe keuken met extra kastruimte, kan dit? Jan en Tiny uit Bergen op Zoom willen graag een grotere keuken binnen hun bestaande keukenruimte. Op naar Ardi Keukens, dat was 28 jaar geleden ook goed bevallen.

Tussentijds zijn alleen het fornuis en de afzuigkap een keer vervangen. Nu zijn ze in hun nopjes met hun nieuwe keuken. “Zo blij. Het ziet er allemaal zo mooi en keurig uit!” vertellen ze vergenoegd. 

De showroom van Ardi Keukens biedt ontzettend mooie keukens, eentje springt er wat Jan en Tiny betreft echt uit.

Het is een houten keuken met een zwart gemarmerd werkblad. De noesten en de unieke, grillige vormen die je bij hout ziet vindt meneer prachtig.

Bekijk groter
Houten hoekkeuken Bergen op Zoom

Glinster

Nu de keuken gerealiseerd is, blijkt dat ze echt een goede keus hebben gemaakt. De keuken vangt vrij veel daglicht op en dan komen de witte plekken in het werkblad mooi tot hun recht.

Wanneer de verlichting boven de keuken aangaat ontstaat een totaal andere sfeer door het samenspel tussen de donkere en lichte delen in het aanrecht. Heel anders dan overdag.

De nieuwe houten keuken is het moment om over te stappen van gas op inductiekoken.

“Wat is dat een vooruitgang, zeg. Het gaat snel, het gaat makkelijk, het gaat schoon. Wat wil je nog meer! Er is geen warmteverlies langs de pan,”

Jan gniffelt een beetje als hij vertelt dat hij rubberen matjes heeft gekocht voor op de inductiekookplaat.

Deze legt hij neer zodat hij zeker weet dat een eventueel niet helemaal schone pan zou krassen op de plaat. Stel dat.

Volgens hem werkt inductie net zo goed met de matjes als zonder. Jan: “En ik vind het ook nog decoratief staan wanneer de kookplaat uitgeschakeld is.”

“De extra kast als koffiehoek bevalt prima. Het werkt heel fijn.”

Koffiecorner

In de keuken zien we een extra kast naast de deur. Het lijkt een buffetkast maar hij fungeert als koffiehoek. “Dat bevalt prima. Het werkt heel fijn,” vertelt Jan.

Deze u-keuken beschikt nu ook over meer werkblad. Op de plek waar voorheen een koelkast stond loopt de keuken door met aanrecht.

De koelkast is verhuisd naar de andere hoek van de keuken, samen met de combimagnetron en, fijn voor mevrouw: een warmhoudlade.

Gratis inspiratie magazine keukens

Gratis magazine

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens en badkamers.

Warmhoudlade voor beter koken

Met de warmhoudla is Tiny zo in haar sas.

Wanneer ze lekker aan het kokkerellen is en de gebakken aardappeltjes zijn gaar, dan plaatst ze de schotel in haar 70 graden warme lade en zo kan het gerecht het zeker wel een uurtje uithouden zonder te verpieteren.

Ideaal want je kunt je in alle rust weer op het volgende concentreren.

“Ze wist heel goed waar ze over sprak, ook wanneer het aankwam op technische specificaties”

Bekijk groter
Houten hoekkeuken Bergen op Zoom

Gedegen

De keuken is getekend door een verkoopster die goed wist waar ze het over had.

“Ze deed het heel netjes. Om eerlijk te zijn is je verwachting toch dat je door een heer wordt geadviseerd, maar deze dame deed niet onder voor een man.”

“Ze wist heel goed waar ze over sprak, ook wanneer het aankwam op technische specificaties,” bekent Jan.

Aan deze keuken ging een forse verbouwing vooraf. Vloerverwarming werd aangelegd, nieuwe tegels kwamen, alles werd vernieuwd, op het plafond en de keukengordijnen na.

Ook een nieuwe eettafel werd gekocht, en ziedaar, deze keuken heeft een complete metamorfose ondergaan.

Duitse degelijkheid

De montage is uitstekend verlopen. “Heel, heel geweldig. We hebben een Duitse keuken en ik heb zelf gezien hoe netjes alles was verpakt, keurig gewoon. Je kunt zien dat dit een kwaliteitskeuken is.”

“De binnenkanten van de kasten hebben hetzelfde beeld als de kastfronten. Bij inferieure keukens zie je nog wel eens dat de kasten aan de binnenkant heel eenvoudig en wit zijn afgewerkt.”

Nou, dat is hier niet het geval. Duitse degelijkheid,” sluit Jan af.

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.