Ze willen goed voorbereid een keuken kopen dus kijken Steven en Laura rond bij diverse keukenzaken. Zelfs belanden ze al ergens aan tafel, maar ze hebben geen goed gevoel over de werkwijze van het bedrijf. “Na korting bleef er van een keuken van 20.000 euro nog ruim 10.000 euro over,” vertelt Steven. Het verontrust hem eerder dan dat het hem over de streep trekt. Beter naar Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet, waar ze met veel plezier slagen voor een nieuwe keuken.

“Arma Keukens en Sanitair werkt met vaste prijzen. Dat gaf Laura en mij een veel betrouwbaarder indruk. Onder de streep valt het bedrag voor onze keuken iets hoger uit dan bij de vorige keukenzaak.

Maar het niveau van montage en de bereidheid om service te verlenen wegen hier ruimschoots tegenop. Wij zijn super tevreden over Arma Keukens en Sanitair."

"Geen wonder dat je over dit bedrijf geen negatieve verhalen hoort. Onze keuken doet het super, fantastisch. We hebben er veel plezier van,” vertelt Steven.

Bekijk groter
Houten u-keuken Urk

Houtlook

Nu, een aantal maanden later, markeert een prachtige houten landelijke keuken het interieur. Familieleden en vrienden vragen bewonderend of het een houten keuken is of een kunststof keuken met houtlook, zo natuurlijk ogen de fronten.

Strijk je met je hand over een kastdeur, dan voel je ook het natuurlijke materiaal.

Robuust landelijk

De handgrepen met zichtbare lasnaden zijn stoer en robuust in deze keuken. Het zwarte staal past goed bij de zwart stalen binnendeur.

Een mooi detail aan de keuken is de balk tegen het plafond van hout uit een oude Franse wijngaard. Dit hout past perfect bij de keuken.

De balk, die de bewoners zelf hebben laten aanbrengen, heeft ook een praktisch voordeel: het ontneemt het idee dat het keukenplafond lager is dan het woonkamerplafond. De balk fungeert als een scheiding waardoor het hoogteverschil minder opvalt.

“De handgrepen met zichtbare lasnaden zijn stoer en robuust in deze keuken”

Decor

Deze nieuwbouwwoning heeft, zoals zoveel moderne woningen, een kamer-keuken. Een grote ruimte dus, daar zijn ze bij Arma Keukens en Sanitair dol op.

Het geeft veel mogelijkheden om een prachtig decor te ontwerpen van een keuken die naadloos opgaat in het interieur. Hier is dat zonder meer gelukt. De vloer is donker met een roestkleurige rand.

Gratis inspiratie magazine keukens

Gratis magazine

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens en badkamers.

De muren hebben een passende, landelijke uitstraling in de sfeervolle tint zand. Ook de gashaard is landelijk en de schuifdeuren zijn van hout met zwart staal. De landelijke keuken met het donkere composiet werkblad past er schitterend in.

De bewoners kiezen ervoor om de keuken met het korte deel van de u-vorm iets af te schermen van het woongedeelte.

Voor een bar aan deze zijde hebben ze bewust niet gekozen. Liever een dichte achterkant zodat aan de keukenzijde plaats is voor vier ruime lades.

“Het Belling fornuis heeft ook een grill oven waar ze broodjes in afbakken”

Bekijk groter
Houten u-keuken Urk, Belling fornuis

Old school fornuis

Een van Laura’s wensen is ook een “old school” (lees ouderwets) fornuis. Het Belling fornuis heeft ook een grill oven waar ze broodjes in afbakken. Heerlijk voor in het weekend of als bijgerecht bij het diner.

Het aanrecht is van licht gezoet composiet. Composiet kiezen ze na een uitgebreide afweging. De adviseur laat hen alles zien en geeft ook eerlijk aan waar je bij de werkbladen op moet letten. 

Daarom komen Steven en Laura uit op composiet, dit lijkt het beste te passen bij hen. Met zuurhoudende vloeistoffen hoef je minder op te letten dan bij andere werkbladen, ook is composiet minder vlekgevoelig.

Dit lijkt een ideaalplaatje qua schoonhouden en onderhoud. En dat is het ook.

Perfecte montage

De keukenmontage is inderdaad van hoog niveau. “Zoals afgesproken zouden we de smetplinten pas na plaatsing van de keuken bestellen omdat we dan de exacte hoogtes konden meten.”

“De monteur had ze toch al bij zich tijdens montage, maar ze kwamen nog een halve centimeter onder de vensterbank uit, tekort dus.”

“Hij nam ze direct mee terug, geen denken aan dat hij dat zou monteren. Met anderhalve week hadden we nieuwe plinten,” zegt Laura.

Op onze website kunt u meer lezen over Arma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.