Je kunt het je haast niet voorstellen dat vijfentwintig jaar geleden keukens thuis werden uitgezocht. Mirjam en Martien van der Spek waren een van die mensen. Als eerste klanten van Ardi Keukens, onderdeel van DB KeukenGroep, kozen ze uit fronten vanaf de bank. Want er was nog geen keukenshowroom.

Nu ze jaren later hun oude keuken – hoewel deze nog in goede staat is – vervangen voor een eigentijdser exemplaar, kopen ze bij Avanti Keukens, een ander filiaal.

Het voelt bijna als een luxe, vergeleken met 25 jaar geleden, om in zo’n inspirerende showroom een keus te maken,” vertelt Mirjam.

Bekijk groter
Houten hoekkeuken Rotterdam, landelijk

Eerlijk advies

Een keuken met kookeiland wil Mirjam graag. De adviseur raadt het Mirjam af. Gezien de beschikbare ruimte is een hoekkeuken een praktischer idee. “Ik ben heel blij met dit advies.”


Doordacht

De nieuwe keukenopstelling wordt echt anders dan de oude situatie. De kookplaat verdwijnt uit de hoek, hierdoor is een grotere kookplaat mogelijk. En het werkblad wordt vijf centimeter dieper.

De keuken is optimaal ontworpen dankzij de expertise van de adviseur. Een punt van overweging is bijvoorbeeld of je tegen een kookplaat aankijkt vanuit de woonkamer of een gootsteen. Mirjam kiest voor de kookplaat, dat geeft een meer opgeruimde aanblik.

Ze is er heel tevreden mee. “De inductiekookplaat is mat uitgevoerd. Hierdoor zie je minder vette vingers, spetters en kookvocht. Extra mooi om tegenaan te kijken.”

Op ware grootte

Bij de keuze van het kastdeurtje valt Mirjams oog op een warm houten front met sprekende, natuurlijke nerven.

Op dat moment staat er geen keuken in deze uitvoering in de keukenshowroom, maar bij Avanti Keukens regelen ze dat ze bij een klant thuis kan kijken. Uiteindelijk kiest Mirjam voor een front met een subtielere nerf.

“Ik vond het een spannend moment toen de keuken gemonteerd werd. Maar eenmaal geplaatst vond ik het prachtig!” 

“Toen de keuken eenmaal was geplaatst vond ik het prachtig!”

Aanvankelijk overweegt Mirjam een fornuis vanwege de look van het apparaat. Maar ze wil ook een magnetron en die wil ze niet boven haar koelkast hebben want dan zou haar koelkast te laag uitkomen.

Ze laat het nostalgische idee van een fornuis varen en kiest praktisch voor een combi-magnetron en een stoomoven.

“Geweldig die stoomoven! Ik heb er heerlijk malse beenham in gegaard maar je kunt er eigenlijk alles in doen. Zeker ook wanneer je uitgebreid kookt is een stoomoven een uitkomst.”

“Met kerst maakte ik aardappelgratin, boontjes met spek en diverse vleesgerechten, het smaakte perfect. Wat een gemak.”

Gratis inspiratie magazine keukens

Vraag gratis magazine aan

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens.

“Opwarmen gaat in een stoomoven ook goed. Als een van de kinderen later thuiskomt, dan laat ik de maaltijd met een speciaal programma in de oven staan en het droogt niet uit.”

“Pas heb ik trouwens ook krokante pizza’s gemaakt in de stoomoven.”

Praktisch

“Mijn aanrechtblad is van keramiek. Hier mag je op snijden en je kunt er hete pannen op plaatsen, hoewel het advies is om hitte te vermijden.”

“Ik doe het wel eens hoor, bijvoorbeeld als ik even snel een pannendeksel schuin wil plaatsen zodat ik de pan kan afgieten. Dat kan prima.”

“De monteurs dachten mee en gaven tips, je kon merken dat het vakmensen waren.”

Bekijk groter
Houten hoekkeuken Rotterdam, landelijke schouw

“De keukenmontage was helemaal super. Er kwamen twee nette, vriendelijke monteurs. Ze dachten mee en gaven tips, je kon merken dat het vakmensen waren.”

“Trouwens, alles is goed geregeld. Er zit een goed geoliede organisatie achter. Van inkoop tot en met service verloopt het probleemloos en ze houden je goed op de hoogte.”

Het resultaat van alle keuzes en overwegingen is een sfeervolle, landelijke keuken. Eigentijds met zwarte greepjes, een zwarte Novy afzuigkap en zwarte plinten. Een sfeervolle schouw met pilasters mag in deze keuken niet ontbreken.

Spots onder de wandplank verspreiden sfeervol licht. Alles goed doordacht en in samenspraak met de verkoopadviseur.

Goede begeleiding

“Ik ging naar de showroom met het idee van, dat doe ik wel even. Maar ik had me verkeken op de enorme keus die er is in fronten, materialen, afwerkingen, werkbladen en keukenindelingen. De adviseur begeleidde me hierin goed. Hij voorzag me ook van praktische tips.”

“Zo vroeg ik hem of hij een oplossing had om mijn vaatwasborstel op te bergen in het onderkastje zonder dat ik hoef te bukken. Toen liet hij me een slim uitschuifrekje zien waar ik mijn borstel aan op kon hangen.”

“In mijn vaatwasser liggen de messen en vorken bovenin. Dat vind ik onhandig. Daarop voorzag de adviseur me van een extra mandje waar ik mijn bestek in kon doen. Ideaal. Mijn keuken is zowel prachtig als praktisch!”

Op onze website kunt u meer lezen over Avanti Keukens, of andere klantervaringen bekijken.