• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

In een jarentwintigwoning prijkt sinds kort een matzwarte keuken. Een rechte keuken met bovenkastjes en een keukenblok aan de tegenoverliggende wand. Als je deze keuken ziet, dan lijkt de opstelling recht-toe-recht-aan. Maar vergis je niet.

Er zitten slimme ontwerptrucjes in. Van Keur Keukens in Haarlem, vertellen Brigit en Elmer.

Aanvankelijk zien ze in een bouwmarkt een matzwarte keuken die ze mooi vinden, maar het persoonlijke ontwerp voor hun woning zet niet aan tot enthousiasme.

“Erg standaard en weinig creatief. Met name het korte keukenblok was wat kolossaal en lomp,” vertellen ze.

De verkoper van Keur stelt een zwevende kast met veel opbergruimte voor, een extra werkblad met verlichting, een extra stopcontact en hij bedenkt een mooie oplossing voor de kattenbak. Deze kan onder de kast geschoven worden.

Zo hoeft Brigit geen kastdeuren te openen om de bak te legen. En hoeft er ook geen gat in het kastfront te worden gemaakt. Een veel eleganter idee.

 

Zwarte parallelle keuken Haarlem

 

Hoge verwachting van Keur

“Wat me opviel is dat de verkoper ontzettend aandachtig luisterde.”

“Hij ging heel adequaat en creatief aan de slag met een ontwerp. Waar hij mee kwam had ik nooit bedacht, en dat terwijl ik zelf ook echt creatief en oplossingsgericht ben.”

Goede opbergmogelijkheden

In dit ontwerp sluit de moderne keuken mooi aan op de bestaande cv-kast. “We hadden er eerst een hard hoofd in hoe dat moest, maar dat hebben ze netjes gerealiseerd.

We kunnen goed onze spullen opbergen en alles opgeruimd houden.”

Brigit en Elmer vinden hun keuken een aanmerkelijke vooruitgang. Ook het verlichtingsplan is een verbetering ten opzichte van wat ze gewend waren. In de keuken is bijvoorbeeld een strakke lichtlijst verborgen onder het aanrecht.

Zo kijk je niet in een “donker gat” vanuit de kamer maar zie je ook niet als de keuken nog niet helemaal aan kant is.

 

Nu is het heel warm en sfeervol en komen de tegels beter tot hun recht
Zwarte parallelle keuken Haarlem, werkblad
Matzwarte greeploze kasten Haarlem

Blij met advies


“Met de spotjes onder de bovenkasten zijn we ook heel blij. Op advies van de verkoper hebben we hier geen lichtstrip genomen. Hij zei dat de weerkaatsing van de strip op de tegels niet mooi zou uitkomen.”

“We zijn er blij om dat we dat hebben opgevolgd. Nu is het heel warm en sfeervol en komen de tegels beter tot hun recht.” De ongebruikte retrotegels – niet van Keur – vindt Brigit fantastisch contrasteren bij de moderne keuken.

“Ik hou van kleur. En je ziet er weinig op. Dan hoef je ook niet elke keer direct te poetsen.”

 

 

Service zonder zeuren


“Keur Keukens maakt haar naam meer dan waar. Als je een keuken koopt, dan ben je ook op zoek naar zekerheid. Je verwacht goede keukenmontage.”

“Je wilt dat problemen netjes en adequaat worden opgelost en dat er goede communicatie is tijdens het proces. Dat gevoel hadden wij bij de verkoper direct. De praktijk heeft het al bewezen.”

“Het probleem dat we hadden werd zonder problemen of moeilijk gedoe verholpen. Onze lichtstrip werd als twee delen geleverd. Dit leverde een schaduw op die de lichtstreep lelijk onderbrak.”

“Het effect was weg. Keur heeft even moeten zoeken naar een oplossing, maar ze hebben zich tot het uiterste ingespannen om de oplossing te vinden. Nu zijn wij er heel blij mee.”

Keur heeft zich tot het uiterste ingespannen om de oplossing te vinden
Zwarte parallelle keuken Haarlem, greeploos

Efficiënte montage

Brigit en Elmer zijn ook zeer tevreden over de montage vertellen ze.

Ze vinden dat de monteur “uiterst efficiënt” en “bekwaam” werkte. “Wij vonden het fijn dat hij meedacht over de scheve muren in onze woning.”

“Hij heeft het zo afgewerkt dat de keuken netjes aansluit en dat eventuele oneffenheden aan het oog onttrokken worden.” “Via de monteur hebben we ook een fijne elektricien en tegelzetter gevonden. 

Er waren korte lijntjes tussen alle betrokkenen waardoor de keuken snel en probleemloos geplaatst is.”

“De extra elektriciteitskabel tussen de stoppenkast en de keuken naar de inductiekookplaat is bijv. onzichtbaar weggewerkt.

Nog een extra voordeel boven de bouwmarkt, denken wij.”

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

 

Zwarte parallelle keuken Haarlem, kast
Matzwarte parallelle keuken Haarlem, greep
Zwarte parallelle keuken Haarlem

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
BRIGIT EN ELMER UIT HAARLEM

Terug naar overzicht