De standaard getekende keuken in het nieuwbouwplan, een L-keuken, spreekt Willemijn en Nathanaël Middelkoop uit Urk niet aan. “De keuken staat bij ons in een open ruimte. Die wil je niet wegdrukken tegen de wand. Hij is prominent aanwezig dus dat vereist ook een zekere uitstraling. Dat lukte bij Arma Keukens en Sanitair uit Nunspeet,” vertelt Willemijn.

“We hebben goed over onze keuken nagedacht en ons de vraag gesteld: welke uitstraling willen we onze keuken geven? Het antwoord: Strak, wit en minimalistisch moet hij worden. Zodat onze keuken ook als meubelstuk fungeert,” zegt ze.

Van kennissen horen ze positieve verhalen. Dat je goed bij Arma Keukens en Sanitair geholpen wordt, de vele mogelijkheden en uitstekende service.

Dat is voor Willemijn en Nathanaël voldoende om bij Arma Keukens en Sanitair binnen te stappen.

Zien ze er direct de keuken van hun dromen? “Om eerlijk te zijn: schitterende showroomkeukens, echt. Maar niet voor in onze woning,” lacht Willemijn.

Bekijk groter
Witte moderne keuken Urk

Vertrouwen

Ze hebben echter zoveel vertrouwen in Arma, dat ze ervan uit gaan dat ze hier hun droomkeuken gaan realiseren.

Willemijn: “Dat deed de verkoper echt heel goed. Hij wist onze wensen goed te visualiseren. Dat was best spannend omdat we alles van een staal hebben gekozen. Het aanrecht, de kleur, de dikte.”

“Tot aan de dag van montage bleef het spannend hoe de keuken in het groot zou uitpakken. Maar ik kan je zeggen: fantastisch!”

Sparren

“Ondanks dat wij al goed wisten wat we wilden, bleef de adviseur meedenken en sparren. Niet op een opdringerige manier, maar bij elke keuze liet hij ons de consequenties afwegen.”

“Soms ter bevestiging van onze gemaakte keuze en soms met als resultaat dat we toch een andere weg insloegen. 

‘Heb je hier aan gedacht? Weet je zeker?’ Zo deelde hij zijn expertise.”

“Het voelde alsof we samen bouwden aan deze keuken. Een keuken die een meubelstuk moest worden. Het eindresultaat is geweldig en de montage is prima verlopen. Ik ben hier ontzettend blij mee,” zegt Willemijn.

“Het eindresultaat is geweldig en de montage is prima verlopen. Ik ben hier ontzettend blij mee”

Van L-keuken naar schiereiland keuken

De voorgestelde hoekkeuken verandert in een schiereiland keuken. Dat geeft de keuken meer aanzien. Wanneer je binnenkomt in de ruimte is de ruimtebeleving anders.

Je stapt niet tegen de keuken aan maar de ruimte toont beter, groter met dit schiereiland.

Meer opbergruimte

Eén aspect zitten ze nog mee in hun maag. Met slechts één hoge kast voor de koelkast denkt Willemijn kastruimte tekort te komen.

Maar twee hoge kasten aan weerszijden van de keuken vindt ze optisch niet aantrekkelijk. Net alsof je tegen “kasteeltorens” aankijkt.

Gratis inspiratie magazine keukens

Gratis magazine

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens en badkamers.

Tot de verkoper het idee aanreikt voor een schiereiland van 90 cm diep in plaats van 60 cm. Dan komt er aan de achterkant nog 30 cm kastruimte bij, zodat er meer servies en glaswerk opgeborgen kan worden.

“Hier ben ik reuze blij mee. Ik kan nu alles kwijt. En ik heb ontzettend veel werkruimte. Fijn,” zegt Willemijn.

Wit aanrecht en witte spoelbak

Om in de strak witte sferen te blijven wordt het werkblad ook wit en ultradun. Willemijn: “Het is iets minder praktisch dan een donkergrijs aanrecht, dat zal iedereen begrijpen.

“Arma heeft me van te voren goed uitgelegd dat dit blad enigszins kwetsbaarder is.”

Bekijk groter
Greeploos witte keuken Urk

Arma heeft me van te voren goed uitgelegd dat dit blad enigszins kwetsbaarder is. Het enige is eigenlijk dat ik tomatensap beter direct weg kan vegen.”

“Dat moet je je even aanwennen. Net zo met de witte spoelbak. Om hem mooi te houden moet je met bepaalde vloeistoffen goed opletten. Maar wij vinden het prachtig en hebben iets meer moeite er graag voor over.”

“Het enige wat nu niet wit is in onze keuken is de inductiekookplaat en de kraan. Dit is een chromen Quooker geworden.

“Over de Quooker hebben we even nagedacht. Het is een uitgave maar ook een investering. Nu zijn we er blij mee. Ik zou hem niet meer willen missen.”

“Het gemak waarmee je thee zet of eten aan de kook brengt. Wat een genot.”

Op onze website kunt u meer lezen over Arma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.