Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Ooit willen Rob en Lucille de Vries een keuken met kookeiland. Zo eentje waar je helemaal omheen kunt lopen en waar je aan elke zijde iets kunt doen. De verhuizing naar een nieuwbouwwoning biedt een uitgelezen kans.

Een vriend adviseert Pelma Keukens in Goes. “En onze keuken bevalt perfect,” zegt Rob stellig.

Vanuit Zwartewaal is het best eventjes rijden naar Pelma Keukens. Maar het is de moeite waard geweest, vindt Rob. “Ik had bij Pelma Keukens onmiddellijk het gevoel van een eerlijke prijs met service waar ik op kon vertrouwen.

Het is bij deze keukenzaak goed geregeld. Ze komen hun afspraken na en doen niet moeilijk.”

 

Moderne witte keuken met eiland Rotterdam

 

Tijd en aandacht

“De verkoper was werkelijk geweldig. Hij was jong maar deed zijn uiterste best om onze wensen te verwezenlijken. Hij nam alle tijd voor ons. Niks was hem te veel.

Ook als we later in het proces nog dingen wijzigden of als we extra langs wilden komen had hij alle geduld. Belden we, dan kon hij ook gericht antwoord geven op onze vragen. Echt alle respect.

Ik maak veel mee, maar zelden dit. Hij gaf mij echt het gevoel dat ik klant was, een klant die koning was,” vertelt Rob.

De ruimte nemen voor keuken

Ze oriënteren zich bij Pelma Keukens op keukens met kookeiland.

Dat is mogelijk in hun nieuwbouwwoning, want de living met keuken is groot en staat een ruime keuken makkelijk toe. Matwit moet de keuken worden, vinden Rob en Lucille.

 

Moderne witte keuken Rotterdam, Quooker met spoelbak
Moderne witte keuken Rotterdam, kastenwand met nis

 

Een mogelijkheid is nog witgrijs, maar ze stappen toch van dit idee af omdat er geen daglicht op de keuken valt waardoor de keuken te somber wordt naar hun smaak.


Stijlvolle greeplijsten


Het werkblad in deze keuken is prachtig keramiek.

“Het liep best wel in de papieren, want het werkblad is lang. Maar we hebben er geen spijt van. Het is zó mooi. Het blijft mooi en het maakt makkelijk schoon. Het voldoet aan onze verwachtingen.”

 

Het blijft mooi en het maakt makkelijk schoon. Het voldoet aan onze verwachtingen.

 

Het aanrechtblad lijkt te zweven boven de onderkasten. Dat komt omdat de greeploze fronten een prachtige aluminium greeplijst aan de bovenkant hebben. Hierdoor ontstaat ruimte tussen de kasten en het aanrechtblad met als effect dat het aanrechtblad zweeft.

Een voordeel van een greeplijst aan de bovenzijde van de kasten is, dat er geen vingerafdrukken op de gladde keuken komen. “Prachtig, echt. In onze vorige keuken hadden we handgrepen. Maar dit is vele malen mooier,” vinden Rob en Lucille.

Leuk in deze keuken is het behang dat doorloopt achter de keuken. Het is zichtbaar boven de hoge kasten en achter de koffie counter, een speciale nis voor een koffiezetapparaat.

Gadget

Het eiland meet 1,20 meter bij 2,5 meter, en aan alle zijdes zitten kasten en lades. Tel daar alle kasten in de kastenwand bij op, evenals de lades, en je komt aan zeeën van opbergruimte.

“Enorm veel bergruimte,” vertelt Rob enthousiast over de keuken.  

De afzuiging is gemonteerd in het verlaagde plafond. Deze is volautomatisch en reageert op de kookplaat. Wordt de kookplaat ingeschakeld, dan gaat de afzuiging aan. Zelfs meet het systeem met sensoren het benodigde afzuigvermogen en past dit daar op aan.

 

Moderne witte keuken Rotterdam, greeploos
Ook de keukenmontage verliep uitstekend. Niks was een probleem.

Beste keukenmontage

“Ook de keukenmontage verliep uitstekend. Twee leuke monteurs kwamen, ze waren beleefd, netjes en verzorgd en ze hadden goede apparatuur bij zich. Ze werkten voorzichtig, ruimden alles op, niks was een probleem.”

“Service was ook geen moeite. Tijdens de montage constateerden we dat een front beschadigd was. ‘Geen probleem’, zei de servicemedewerker. En na twee weken was een nieuwe keukendeur geplaatst.”

“Op zich zou het normaal moeten zijn, zo’n werkwijze. Maar je vindt het tegenwoordig bijna nergens meer.

Dan ligt de nadruk zo ontzettend op het verkopen, en daarna tel je niet meer mee als klant.

Bij Pelma Keukens in Goes is dat absoluut niet zo.”

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

 

Moderne witte keuken Rotterdam, werkblad keramiek
Moderne witte keuken Rotterdam, afzuiging verlaagd plafond
Moderne witte keuken Rotterdam
Dit artikel is geschreven door
Rob en Lucille de Vries uit Zwartewaal
Terug naar overzicht