• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

"Verhuizen en verbouwen vond ik al ingewikkeld genoeg. Ik had totaal geen behoefte om ook nog eens allerlei keukenzaken langs te gaan. Mijn zoon zei: 'Ga maar naar Keur Keukens in Haarlem, dan zit je altijd goed'."

"Mijn zoon had zijn eigen keuken daar ook vandaan, op aanraden van collega's. En ik zie hun auto's soms ook door de straat heen rijden, dus ik dacht, daar gaan we naar toe," vertelt Jacques van Gent, sinds een tijdje inwoner van Leiden. 

Voor zijn verhuizing vanuit Bunnik moet best het een en ander geregeld worden, maar tijd om naar een goede keukenzaak te gaan neemt hij graag.

In het appartement dat Jacques koopt zit een oude keuken, een oude rechte keuken, die hij graag wil vervangen.

Het appartement heeft ruimte voor een hoekkeuken en dat zou Jacques wel willen, dan heeft hij meer mogelijkheden om te koken en op te bergen. En dus gaan Jacques en zijn zoon op een dag naar Keur Keukens. 

"Ze maakten een betrouwbare indruk en we werden ontzettend vriendelijk ontvangen. Na twee uur waren we al een heel eind op weg. En uiteindelijk hebben ze hun betrouwbare uitstraling ook ontzettend waar gemaakt," vertelt Jacques. 

Sfeer foto hoekkeuken met oven en kraan
Foto van vaatwasser van boven

Licht en strak

Hij houdt van minimalistische kunst. Op een 200 jaar oude secretaire na, is de inrichting strak en zonder tierelantijnen. En ja, licht moet het interieur ook zijn. 

Ze kijken in de showroom naar lichte keukens, er is een prachtige kleur tussen wit en grijs in die Jacques wel bevalt. 

"Erg mooi. Met deze kleur blijft de woonkamer waar deze keuken in staat, er licht uitzien. Dat wil ik graag." Er komt een grijs werkblad bij met een marmerlook.

Aanvankelijk blijft de wand leeg, zonder bovenkast. De verkoper tekent er tijdens de ontwerpfase toch een plank en hij zet voor de grap een blauw eendje in de tekening.

"Ik vond die plank toch wel leuk anders zou het best een heel kale plek zijn. Dat eendje heeft me over de streep getrokken," lacht hij.

Inductie kookplaat met aparte afzuigkap van boven
Ze maakten de betrouwbare indruk waar.

Invullen tijdens montage

's Avonds is de keuken mooi verlicht met spotjes die keurig aan een rail zijn bevestigd. Dit was in de showroom niet uitgezocht maar het is ter plekke bepaald tussen Jacques en de monteur tijdens de montage

"We wilden wel 'iets' met verlichting maar ik wilde het ook even bekijken. Dat kon. Het heeft perfect uitgepakt."

Als je de opstelling van links naar rechts bekijkt, dan zie je op de hoek links een koelkast met vriezer, daarna kasten met in het midden een oven en, handig! een la waar Jacques handleidingen bewaart. 

Daarna komt er een hoge smalle kast met planken, boven het werkblad zit een ondiepe bovenkast met een spotje. Dit is nou net zo'n mooi plekje om een koffieapparaat onder te plaatsen. 

Onder het werkblad tegen de lange wand zitten respectievelijk een gewone kast, een grootsteenkast met de aansluiting voor de kraan, daarnaast nog een kast en dan wordt de keuken afgesloten met twee lades. 

Het verwarmingselement dat in de oude keuken tegen de achterwand zit, moet wijken voor de nieuwe keuken. Keur Keukens verandert de cv-installatie zodat aan de lege wand een verwarmingselement in strak wit design kan worden geplaatst. 

"Dit past geheel in de opzet van deze keuken en ik ben er erg blij mee," zegt Jacques.

Sfeer foto kookplaat met kraan op de achtergrond
Greeploze lades en smalle vaatwasser

Ongevraagd nog beter

Aan de paslatten aan het eind van de keuken zit nog een verhaal. "Op een dag kwamen ze hier met twee nieuwe latten," vertelt Jacques.

"De monteur had op de tekening gezien dat de latjes te kort waren die hij had geplaatst. Er moesten volgens de tekening langere latten komen. Dus hij had dat als service gemeld."

"Maar ik vond het toch niet mooi toen ik het zag! Ik zag nu juist een mooie doorlopende lijn. En dus heb ik gevraagd of ik ze ook niet mocht en dat kon. Wat een service!"

"Ik ben alleen maar positief over Keur Keukens en ik deel graag mijn ervaring. Ik gun het hen."

"Ook de montage ging keurig. Ze werkten netjes. Ik had net een nieuwe vloer. Nou, dat werd goed afgedekt en dat ging allemaal prima."

"Mijn zusje die het zag was ook gelijk enthousiast en heeft ook een keuken bij Keur Keukens besteld. Deze is pas afgeleverd bij haar. Zo gaat dat, hé."

Compleet overzicht hoekkeuken met afzuigkap
Meneer van Gent in zijn nieuwe hoekkeuken

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
JACQUES VAN GENT UIT LEIDEN

Terug naar overzicht