• 9,6 uit 2143 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Afspraak maken

Keur Keukens bevindt zich in de buurt van de badkamerspeciaalzaak die Huig en Corrie van der Meij uit Katwijk op het oog hebben. Een badkamer kopen ze niet, wel lopen ze uit nieuwsgierigheid de showroom van Keur Keukens binnen.

En daar ontstaat hun schitterende industriële keuken. Helemaal van deze tijd.

Met een keramiek werkblad in betonlook, zwevend bevestigd en matwitte greeploze fronten is het totaalbeeld erg mooi.

De ruwhouten hoge kast zorgt voor een warm en spannend samenspel. Het is voor iedereen met een open keuken een voorbeeld van hoe praktische functies en een stijlvol interieur in elkaar kunnen overvloeien.

Deze keuken is in meerdere opzichten een verbetering ten opzichte van de vorige keuken. Er is geen keukenblok onder het raam meer zoals in de vorige u-keuken. De spoelbak die daar eerst was verdwijnt. Hierdoor verdwijnt ook kastruimte.

Corrie wil er niet op achteruit gaan met opbergmogelijkheden en de verkoper stelt voor om de keuken meer de kamer in te laten komen. Nutteloze loopruimte wordt zo benut.

Industriële keuken Katwijk
Ik ben er mateloos blij mee
Mat zwarte keuken met eiland Utrecht, ovens
Mat zwarte keuken met eiland Utrecht, lade

Keuken met bar vult interieur aan

Qua uiterlijk is deze keuken een aanvulling op het interieur met industriële tinten zoals grijs. Dat de keuken meer bij het interieur wordt getrokken is dan ook echt geen probleem, zeker niet omdat de keuken esthetisch wat toevoegt.

Automatisch leidt het tot een langer werkblad, dat is ook fijn.

Sinds kort is er een barblad geplaatst aan de keuken. “Ik ben er mateloos blij mee,” zegt Corrie. Terwijl zij haar werk in de keuken doet, zit Huig aan de bar met een wijntje en zijn iPad. Zo gezellig!

Ideaal voor iedereen die graag met elkaar in de keuken is. De bar is ook een slimme oplossing, want het blad is zo compact dat hij weinig ruimte van de kamer afsnoept. Toch kun je er met z’n tweeën gezellig eten. “Helemaal leuk.”

Geen afzuigkap

De inductieplaat past mooi in deze strakke keuken, evenals de werkbladafzuiging. “Ik wilde geen bovenkasten meer. Dan zou een hangende afzuigkap onnodig de aandacht trekken, dat vonden wij niet mooi. Gelukkig zijn er downdrafts.

Moet je kijken hoe mooi het systeem in de kookplaat verwerkt is. Prachtig en zo in lijn met de keuken!”

Gratis inspiratie magazine keukens

Vraag het gratis keukenmagazine aan

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens.

Magazine aanvragen
Industriële keuken Katwijk, inductiekookplaat met afzuigsysteem

 

“De hoge kast is trendy van deze tijd maar daar heb ik ook echt wat aan omdat ik geen bovenkastjes meer heb.”

“Over de plaats van de hoge kast zijn we goed geadviseerd want je moet bijvoorbeeld ook rekening houden met de lichtinval.”

Een dilemma hebben ze nog wel, want Huig wil graag een 6-pits kookplaat. Echter, een grote kookplaat gaat ten koste van kastruimte. “Kun je beter een stoomoven nemen. Een oven heb je ten slotte toch nodig.”

“In een stoomoven kun je koken en bespaar je de kosten van een extra grote kookplaat waar dan ook weer sterkere afzuiging bij moet,” stelt de adviseur voor.

“Groenten smaken heerlijk uit deze oven en de voedingsstoffen blijven beter behouden. Dat is ook een niet onbelangrijk punt,” zegt Corrie.

Over de plaats van de hoge kast zijn we goed geadviseerd
Industriële keuken Katwijk, houten kastenwand
Industriële keuken Katwijk, Quooker en spoelbak

“We mochten mee-eten”

Over Keur Keukens zijn Huig en Corrie “ontzettend” te spreken. “Ze hebben de nodige tijd in onze keuken gestoken. Alle lof! Al tijdens het eerste bezoek verliep alles zo leuk.”

“Niet opdringerig en inderdaad krijg je heel duidelijke informatie zoals op de website vermeld staat. Onderhandelen hoef je niet te doen want ze staan al scherp in de markt. Dat is fijn en het geeft rust.”

“Wij hebben nooit de druk gevoeld om snel tot beslissingen te komen. Sterker nog, toen Keur op donderdagavond een uur dicht ging voor etenspauze, mochten we met het hele team mee-eten. We voelden ons enorm welkom.”

“Het ging allemaal zo leuk met elkaar. Ze namen de tijd voor ons.”

“De service van Keur Keukens is prima voor elkaar. We hadden nog wel wat dingetjes met de keuken, maar dat hebben ze netjes opgelost. Heel positief.”

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Industriële keuken Katwijk, stekkerdoos
Industriële keuken Katwijk

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
HUIG EN CORRIE VAN DER MEIJ UIT KATWIJK

Terug naar overzicht