• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Wat voor de één een noodzakelijk kwaad is, is voor de ander 'een groot feest'. Annemieke Woudt uit Enschede ervaart de montage van hun nieuwe keuken van Arma Keukens en Sanitair als een gezellige week.

"Wat werkten de monteurs netjes en wat gingen ze leuk met elkaar om. Geweldig. Wat een verademing is dit vergeleken met het drama van onze vorige keuken van een andere keukenzaak. Ik heb genoten!" zegt ze enthousiast. 

"We hadden een donkere houten keuken uitgezocht. Het moment dat de kastdeuren uit de dozen kwamen, vond ik spannend. Toen ik het zag dacht ik: 'Oh nee, heb ik dat uitgezocht?!'

"Ik dacht dat het een fout was en belde direct naar de verkoper. Toen herinnerde hij mij eraan dat we juist dit hadden gekozen omdat lichter hout te geel werd bij de vloer."

'Echt je gaat het mooi vinden,' stelde hij mij gerust. Nu ben ik elke dag blij met het eindresultaat! Het antracietgrijze werkblad in betonlook past er mooi bij." 

"En dat terwijl ik dacht dat een witte, lichte keuken op deze plek de enige optie was," vertelt Annemieke.

De zwarte kraan die bij de keuken is gemonteerd

Donkere keuken kan prima

Met het idee van een lichte, witte keuken kwamen Annemieke en Jorrit een aantal maanden terug de showroom binnen. 

"De verkoper legde me uit dat een houten keuken echt niet te donker zou zijn. Hij wees me op onze grote raampartij en het invallende licht. We zouden ook een pvc-vloer met lichte houtnerf krijgen."

"Ik vond een houten keuken zo mooi erbij! We keken naar iets met een nerf en het heeft heel mooi uitgepakt."

Houten keuken inzoom foto van het keukenblad
Een complete foto van het keukenblad, foto is genomen vanuit rechtse hoek

Rechte keuken beste keukenopstelling

De keukenopstelling staat al vast, hoewel ze nog een overwegen om het 'het hoekje om te gaan' met de keuken. Maar hierdoor zou de eethoek opschuiven richting de woonkamer. Dat zou propperig worden. "Toch blij dat we dat niet hebben gedaan."

"Het advies dat we kregen was nuttig. Ik wilde eerst ook nog een apothekerskast maar de verkoper hielp mij om prioriteiten te stellen. Ik vind zoveel dingen leuk."

"Hij zei: 'Je wil ook veel werkruimte. Ik zou het niet doen.' Dat was inderdaad zo. Blij toe, ook met de leuke koffiehoek erbij!" 

Heel fijn dat de monteurs alles met je overleggen.

Greeploos met accent

Een greeploze keuken was al een uitgemaakte zaak.

Anniemieke: "Wat ik leuk vind is, dat in onze keuken de greeplijsten zwart zijn. Het past mooi bij de apparatuur. En omdat het alleen in het rechterdeel is, is het een leuk accent."

"De greeplijsten zijn ook praktisch. Je pakt ze fijn vast. Ik vind het fijner dan handgrepen waar ik mijn vorige keuken nog al een tegen aan liep."

Foto van coffeecorner met de eettafel
Houten keuken oven en uitstekende lade, foto vanuit linkse hoek

Opvallende achterwand

De achterwand is de eyecatcher in deze keuken. "Eerst dacht ik nog aan een achterwand van glas, groenig, zoals de tint groen op de muur."

"Maar toen zijn we naar een ander filiaal van DB Keukens geweest in Rijssen, daar zag ik deze achterwand en ik viel er gelijk voor. Mijn man moest even wennen. Hij vond het nogal nadrukkelijk aanwezig, maar ook wel mooi."

"Dat is het uiteindelijk toch geworden."

"Het leuke aan deze keukenwand is, dat er geen duidelijk patroon is. Het is er wel maar je moet goed kijken. Je blijft eigenlijk kijken. Dat kan prima, de keuken is verder rustig om te zien."

Sfeer foto van 3 planten op het keukenblad
Foto van het gezin Woudt, vader moeder en zoon. Foto is voor de houten keuken genomen

Overleg en meedenken

"Bij de montage vonden de monteurs de achterwand nog lastig. Ze kwamen niet goed uit met een naad achter de kraan."

"De monteur zei dat dat vies zou worden, hij zei dat het beter was om te wachten op een nieuwe achterwand zodat het anders uit zou komen."

"Dat is nu het geval en ondanks dat we er even op moesten wachten, is dit beter zo."

"Het is ook fijn dat de monteurs alles met je overleggen. Hij zei: 'Kijk, als ik lichte kit doe, dan wordt dat vies. Ik zou echt antraciet doen of donker, dan valt de naad ook minder op."

"Dat zijn nog eens nuttige tips."

Een compleet overzicht van een rechte houten keuken. Foto is genomen vanuit een linkse hoek
Foto van het gezin Woudt, vader moeder en zoon. Foto is voor de houten keuken genomen

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
JORRIT EN ANNEMIEKE WOUDT UIT ENSCHEDE

Terug naar overzicht