Dit huis met grote, uitgebouwde woonkamer leent zich perfect om van de keuken een eyecatcher te maken. Zeker wanneer deze verplaatst van de voorkant van het huis naar achteren zodat je vanuit de zithoek volop zicht op de keuken hebt. Deze mogelijkheid geeft Marius en Marjolein Verhoef uit Rotterdam de doorslag om het huis te kopen. Samen met de frisse ontwerpersblik van Adee Keukens slagen ze in de realisatie van een meer dan prachtige keuken met kookeiland.

“Een leuke uitdaging,” vat Marius het keukenproject samen. Met Marjolein tuurt hij naar heel wat foto’s van keukens op internet.

Een licht houten keuken vinden ze prachtig en omdat ze hun vorige keuken met veel plezier bij Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet hebben aangeschaft, kiezen ze nu weer voor DB KeukenGroep.

Houten moderne keuken Rotterdam
Houten moderne keuken Rotterdam

Adee Keukens in Rijssen heeft op haar site een schitterende aansprekende houten keuken staan die ze graag in het echt willen zien. “We hebben vertrouwen in dit bedrijf. Ze leveren kwaliteit, daarom gaan we nu weer naar ze toe.”

Alsof het altijd zo geweest is

De keuken ontstaat rondom een pilaar in het midden van de keuken die nodig is voor de constructie van het huis. Deze moet op een natuurlijke manier verwerkt worden in de keuken.

De adviseur stelt voor om het eiland rondom de pilaar te plaatsen, dat is de beste oplossing in deze situatie. Nu oogt het alsof de pilaar bij de keuken hoort.

“We hebben vertrouwen in dit bedrijf. Ze leveren kwaliteit, daarom gaan we nu weer naar ze toe.”

Houten moderne keuken Rotterdam, composiet werkblad
Houten moderne keuken Rotterdam, kraan en spoelbak

Plankbreedte

Met een maatwerkprogramma is het mogelijk om de keuken helemaal naar wens samen te stellen.

De keus valt op een ladefront met zes houten planken. Met dit aantal heeft de plank exact de breedte die ze mooi vinden.

Houten moderne keuken Rotterdam, accessoires

Om de planken mooi te laten aansluiten op de pilaar wordt deze verbreed. Het resultaat is een verbluffend natuurlijk en esthetisch geheel, het lijkt alsof de leefruimte is ontworpen rondom de keuken met zuil.

Gratis inspiratie magazine keukens

Gratis magazine

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens en badkamers.

Licht en luchtig

Mooi aan deze keuken is dat hij de persoonlijke stijl van Marius en Marjolein weerspiegelt: strak met een landelijke touch. Beetje luchtig, beetje idee van ‘At home’.

Elementen zoals het zwevend aanrechtblad, de houten kastdeuren, de tegelvloer en de ontbrekende bovenkasten zorgen ervoor dat deze look volop tot zijn recht komt.
In de vorige greeploze keuken hadden ze aluminium greeplijsten waar ze blij mee waren.

Nu in deze keuken vinden ze hout passender. En dat is echt zo. Dit detail completeert de landelijke stijl.

Houten moderne keuken Rotterdam, greeploos

Sfeervolle nis

De nis die ze zien in een andere showroomkeuken kan in deze keuken ook gerealiseerd worden. Marjolein heeft er een mooi Arzberg servies en Italiaans aardewerk in geplaatst.

De nis heeft nog een ander effect: het maakt het eiland minder massief.

Houten moderne keuken Rotterdam, nis eiland

De aanblik vanaf de bank op de keuken is zo plezieriger. Lichter en passend bij de bewoners van het huis.

Het composiet werkblad met betonlook staat in deze keuken schitterend bij de tegelvloer.

De vloertegels (niet van Adee Keukens) zijn van Portugese leisteen, door Marius en Marjolein zelf qua patroon en kleur samengesteld met een crème ondergrond, oudgroene kringen en okergele spatjes. Oud groen komt weer terug in de retro koelkast.

“We hebben hierdoor onze ideeën. De adviseur voelde dit goed aan”

Een robuust fornuis met gaskookplaat beklemtoont de landelijke stijl van deze keuken. Wel hebben Marius en Marjolein alvast elektra laten aanleggen mocht er een tijd aanbreken dat ze over willen stappen op inductiekoken. Maar nu nog niet.  

Met de sfeervolle accessoires is deze keuken een plaatje. De warm houten louvredeuren, knoflookstrengen die hangen te drogen, een bosje lavendel, bijpassend keukentextiel, uien in een schaal en een houten kom met fruit, deze keuken is landelijk en modern.

Houten moderne keuken Rotterdam, gasfornuis
Houten moderne keuken Rotterdam, wandkast inbouw

Het is heerlijk om naar deze keuken te kijken. Laat staan om te koken!

“Het was al feest om de keuken vanaf het begin tot het eind te ontwerpen. Beroepshalve heb ik veel met interieurs te maken. We hebben hierdoor onze ideeën. De adviseur voelde dit goed aan,” zegt Marius.

Houten moderne keuken Rotterdam, accessoires

Op onze website kunt u meer lezen over Adee Keukens, of andere klantervaringen bekijken.