Warm en wijds, wat een schitterende keuken! Houten fronten in de kleur white oak en stalen handgrepen geven aan deze keuken een robuuste, natuurlijke uitstraling. De print van de Zeeuwse kust brengt een ruimtelijke sfeer aan. Dit mooie keukenontwerp is afkomstig van Pelma Keukens, ontworpen in nauwe samenspraak met Ivo van Loo en Wilma Veerhoek uit Goes.

Met de wens voor een kookeiland komen Ivo en Wilma de showroom binnen, waar ze (nu weer) hun keuken willen kopen.

Waarom weer Pelma? Vanwege eerdere goede ervaringen en omdat, volgens Ivo en Wilma, niemand een keuken zo perfect kan zetten als Pelma. Ze durven simpelweg, mede vanwege de hoge eisen die ze aan een keuken stellen, nergens anders te kopen.

Het keukeneiland moet tussen twee keukendelen in komen. Deze woning vraagt om een stoere, robuuste keuken zoals in industriële interieurs.

Met de keus voor ruw hout in white oak, gelaste handgrepen bij de lades en een 8 cm ruw granieten werkblad zal dit zeker lukken.

Bekijk groter
Houten keuken met eiland Goes

“Bij Pelma Keukens kregen we met een 3D-tekening mooi zicht op hoe onze keuken zou worden. Dat is belangrijk wanneer je veel keuzes moet maken.”

“Zo hadden we eerst blauwgrijze fronten in gedachten, maar in de showroom zagen we deze eiken fronten, die zijn mooier! In 3D kun je dan goed een totaalbeeld vormen.”

Fraaie inbouw

De houten keuken met spoeleiland omvat twee parallelle delen aan weerszijden van het eiland.

Dankzij de witte omlijsting lijkt de keuken volledig ingebouwd. De keuken krijgt een bijzonder hoog afwerkingsniveau.

Greeploze keukenapparatuur

De beide delen van de keuken zijn ongelijk in lengte. Het lange deel staat deels in de woonkamer, de sfeervolle fronten zijn daarom een goede keus.

Op advies houden ze het aanzicht van de opstelling vanuit de woonkamer rustig. Zo maakt het idee van open bovenkasten plaats voor hoge kasten tot aan het plafond.

“We vinden dit een mooie, harmonieuze keuze in ons interieur.”

Zowel de fronten als de keukenapparatuur blijven greeploos. Een must voor een strakke look. Bovendien heb je dan ook geen verschillende handgrepen door de keuken heen. De wijnkoeler oogt slechts greeploos maar is het niet.

“We vinden dit een mooie, harmonieuze keus in ons interieur. We zijn erg blij met het eindresultaat,” vertelt Ivo.

Magazine-2021-mockup-man-lezen-keuken.jpg

Gratis magazine

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens en badkamers.

AGA: Eeuwenoud kookgenot met modern comfort

Een blikvanger is de ruige AGA, die z’n eeuwenoude uitstraling van nostalgisch koken weet te combineren met puur modern gemak.

De befaamde gasbuis ontbreekt bij deze AGA, want hij is voorzien van inductie. De vijf ovens houden de legende van AGA levendig.

“De AGA weet de eeuwenoude uitstraling van nostalgisch koken te combineren met puur modern gemak”

Bekijk groter
Houten keuken met eiland Goes, werkblad graniet

Tijdens het leuke gesprek met de verkoper komen ze op een idee om als achterwand een glazen plaat met foto te monteren.

De oud gemaakte zwart wit foto van zee, duinen en helmgras geeft deze keuken een persoonlijke karakter, die perfect past bij het huis aan het Zeeuwse water.

Onzichtbare deur

De doorgang naar de bijkeuken zit halverwege de keukenopstelling. Het zou jammer zijn van het ontwerp als er een zichtbare tussendeur in de keuken zou komen. Daarom krijgt de bijkeukendeur de look van een kastdeur.

Wanneer de deur gesloten is kun je niet vermoeden dat hier een doorgang is.

Deze ruime keuken vervult de wens van Ivo en Wilma. Het kookeiland is groot genoeg om met z’n vieren groenten te wassen of in stukjes te snijden.

Met kerst nodigen we zeker wel 25 familieleden uit. Dan is de benedenverdieping vol maar het gaat gewoon. Ze staan rondom het eiland, de eettafel, het is gezellig, we zijn bezig. Echt een heerlijke plek om in te vertoeven!”

Keuken in tuinkamer

In de tuinkamer is ook een keuken nodig. “We zijn blij en tevreden over het werk dat Pelma Keukens heeft geleverd. Daarom hebben we dezelfde keuken ook in een andere opstelling in de tuinkamer laten neerzetten.”

“Een werkblad met ladekast, een gootsteen en een koelkast. Hier zullen we ook veel plezier van hebben.”

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.