Het is gelukt! Een ontwerp dat de keuken tot kloppend hart van het huis maakt. Deze keuken is het centrale punt op de begane grond. Waar je ook bent, overal trekt je blik naar de moderne, warme keuken. “Hij voldoet in alles. Dankzij de uitstekende begeleiding van Keur Keukens in Haarlem,” vatten Paul en Eva uit Bergen samen.

Aan de bar van het kookeiland gezeten, doen Eva en Paul hun verhaal.

“Ja, ook nu zitten we in de keuken ja. Het is de allerbelangrijkste plek op de benedenverdieping.

Onze keuken is een transparante ruimte waar keuken en wonen in elkaar overvloeien.”

Bekijk groter
Houten greeploze keuken met eiland, Bergen Noord-Holland

“En aan het kookeiland zitten we fijn. Je hebt een blad voor je waar je iets op kunt leggen, dat is ook plezierig,” vertellen ze.

De basis is een doordacht ontwerp. De vlakverdeling in de keuken vormt een evenwichtige lijnencompositie. De afzuigkap lijnt bijvoorbeeld mooi uit met de koelzone erachter. Ook de verdeling van kasten en lades is gebalanceerd.

Deze keuken mag zich met recht het middelpunt van een met zorg ontworpen huis noemen.

Ideeën vormen

Eva en Paul hadden al langere tijd rondgekeken naar keukens. Op internet, in woonmagazines, en zo begint zich een wensenlijst te vormen.

Eva lacht: “We zaten samen goed op een lijn wat we mooi vonden aan kleuren, materialen en opstellingen.

Een van die wensen was een kookeiland. En een houten keuken met wit sprak ons aan. We hebben een voorkeur voor natuurlijke, warme materialen met een fris accent. Dat is eigentijds maar over vijftien jaar ook nog mooi.”

“We dachten: Hier gaan we wel uitkomen. En de mensen zijn ontzettend vriendelijk.”

Verder met details

Eva en Paul maken een afspraak. “De adviseur was enthousiast over onze ideeën. Hij had al snel onze wensen gevisualiseerd in een grove schets zodat we een basis hadden om verder in te vullen.”

“Want ja, we wisten natuurlijk wel wat we wilden, maar een keuken indelen met alle verschillende functies, dat is een vak apart. Keur Keukens heeft zich hier van onschatbare waarde getoond.”

De verkoper adviseert Paul en Eva over de koelkast bijvoorbeeld. De plaats waar deze uiteindelijk terecht komt is een praktische plek. Samen met de gootsteen en de kookplaat vormt de koelkast een keukendriehoek waarbinnen je veel beweegt.

Gratis inspiratie magazine keukens

Vraag gratis magazine aan

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens.

In de keukendriehoek moeten de loopafstanden optimaal zijn. Dat blijkt in de praktijk.

“Zelf dachten we aan een heel andere plek voor de koelkast maar de verkoper heeft ons ervan overtuigd dat dit fijner is. En daar hebben we geen minuut spijt van gehad.”

Het advies waarderen Paul en Eva als eerlijk. “We zijn echt heel blij dat we geen inbouwkoffiemachine hebben genomen. We hebben dat besproken met de verkoper en hij raadde het ons in deze opstelling af.”

“De verandering was op initiatief van Keur en dat maakt de keuken mooier. We vinden dat superservice”

Bekijk groter
Houten keuken met eiland, Bergen Noord-Holland

Sterk in traject na-verkoop

In de showroom valt Eva’s oog nog op een magazine met klantervaringen. Hier leest ze dat Keur Keukens veel tijd en zorg in haar klanten steekt, ook in het traject na verkoop. “Dit bleek bij ons ook het geval.”

“Na aankoop is in de plaats van de greeplijsten nog iets veranderd zodat de ontwerplijnen beter tot hun recht komen. Dat was op initiatief van Keur en dat maakt de keuken mooier. We vinden dat superservice.”

Het witte composiet aanrecht zijn Paul en Eva ook blij mee.

“Composiet krast niet, je ziet er geen vlekken op en het blijft mooi.

Het is heel mooi materiaal en het valt goed schoon te houden. Het bevalt fantastisch.”

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.