“Heel blij” zijn meneer en mevrouw Kazemier nog dagelijks met hun nieuwe keuken, vertrouwen ze ons toe op een wat regenachtige middag. Ze hebben net geluncht en willen vanmiddag graag nog even weg, maar ze maken graag tijd om hun ervaring met Arma Keukens en Sanitair te vertellen.

“Ook onze derde keer bij Arma Keukens en Sanitair is ons uitstekend bevallen. Wij gingen weer naar hen omdat onze eerdere ervaringen al heel goed waren.

De eerste keer kochten we een complete keuken bij Arma, de tweede keer verzorgden ze een keukenrenovatie,” vertelt mevrouw.

Ondanks het feit dat het echtpaar jarenlang in Duitsland gewoond heeft hebben ze geen moment overwogen om een keuken te kopen in Duitsland. “Arma Keukens en Sanitair heeft goede service. Je hoeft maar te bellen en ze komen.”

Bekijk groter
Houten hoekkeuken Harderwijk met bovenkasten

Minder schoonmaken
In het appartement waar meneer en mevrouw naar toe zullen verhuizen zit een vijftien jaar oude keuken met een keramische kookplaat. Dat vindt mevrouw niet fijn.

De tegels tegen de achterwand vindt ze een “drama” om schoon te houden. Dus komt er een nieuwe keuken.

Onze persoonlijke keus
“In de showroom bij Arma zagen wij precies de kleurencombinatie die bij ons past. Een houten keuken met zwart gecombineerd, prachtig gewoon! Wij waren er snel over uit dat we deze keuken wilden. 

De keuken in de showroom heeft op dat moment andere grepen, daar vindt het echtpaar samen met de verkoopadviseur een zwart alternatief voor.

“In de showroom zagen we precies de kleurencombinatie die bij ons past!”

Bekijk groter
Houten keuken in Harderwijk

De keuken moest alleen hier en daar passend gemaakt worden naar onze wensen qua indeling. Die wilden we grotendeels gelijk houden aan onze oude keuken,” vertelt mevrouw.

In de nieuwe hoekkeuken komt de inductiekookplaat links en de gootsteen rechts. Dat vindt mevrouw fijn werken. Ze wil een grote koelkast en vriezer zoals ze die in haar vorige woning ook had.

De gaskookplaat met wok wil ze “nooit” meer. “Dat wordt vies, dat wordt lelijk en vlekkerig en ik houd absoluut niet van poetsen.” Ook wil ze in de kleur van de keuken een eettafel aan de wand.

Arma Keukens maakt ook een tafel met afgeschuinde hoeken.

Decoratieve legplanken
Mevrouw is “helemaal weg” van de houten legplanken met zwart stalen dragers die ze ziet in de showroom. Ze nemen iets andere afmetingen zodat het prachtig past tegen de wand van hun nieuwe woning.

Daarnaast plaatsen ze twee bijpassende cognackleurige fauteuils en een bijzettafeltje. Zo ontstaat een gezellig zit-/leeshoekje dicht bij de keuken.

“Het gebeurt regelmatig dat een van de kinderen of kleinkinderen hier neerstrijkt om te kletsen terwijl ik zelf in de keuken bezig ben. Heel gezellig is dat.”

Afzuigen als een “tierelier”
“Al met al ben ik nog elke dag blij met deze keuken. Van alle huizen die we bewoond hebben, en dat zijn er veel gezien mijn mans werk, is dit de keuken waar ik het meest blij mee ben.”

“Ik vind hem gezellig door het hout. Koken via inductie is heerlijk. Je hoeft er maar een doek overheen te halen en het is schoon.”

“Ook de spoelbak met daarnaast nog een kleiner gootsteentje vind ik fijn, dat is ideaal om groente- en fruitafval in te verzamelen. De lades zijn prettig en ergonomisch in de keuken.

Ik hoef niet meer op mijn knieën te zitten om iets achter uit de kast te halen. En de afzuigkap werkt als een tierelier. Gewoon geweldig! Ik zou deze keuken zo weer opnieuw kopen.”

Badkamer renovatie
Arma Keukens en Sanitair maakt ook de badkamer levensloopbestendig. “We hebben een inloopdouche met deur genomen, de doorgang naar de slaapkamer is dichtgemaakt met prachtige grote wandtegels. En er is een nieuw badmeubel en een nieuwe handdoekenkast gekomen.

De toiletten hebben we laten vervangen door randvrije toiletten, dat blijft schoner. Dat hebben ze allemaal heel keurig geplaatst. Ook de montage van Arma Keukens en Sanitair is uitstekend.”

Op onze website kunt u meer lezen over Arma Keukens en Sanitair, of andere klantervaringen bekijken.

Bekijk groter
Houten keuken Harderwijk