Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Ontwerpvrijheid bij de inrichting van een nieuwe keuken is het uitgangspunt van Frans en Jeanne Esser uit Heinkenszand. Bovenkastjes willen ze niet meer, net zo min als een ruimte innemende en ‘herriemakende’ afzuigkap.

Graag wel: een oven en een stoomoven naast elkaar. Hun wensen komen samen in een hoekkeuken met kookplaat met geïntegreerde afzuiging van Pelma Keukens in Goes. Niet het eerste adres, wel het laatste….

Ze zoeken naar een witte keuken met hout, dat lijkt hen prachtig. De keuken zal geplaatst worden in een uitgebouwde ruimte. Een muur wordt weggebroken waarachter de cv-installatie staat. Hier komt een kastwand met kasten.

Leuk in showroom


Frans en Jeanne nemen de tijd om volop keuken inspiratie in de showroom op te snuiven.
Voor het aanrechtblad kiezen ze 1,5 centimeter dun keramiek, zwart met antracietgrijs gevlamd. Op advies wordt het aanrechtblad zwevend gemonteerd. Het versterkt de ruimtelijkheid in deze keuken.

 

Witte hoekkeuken in Heinkenszand
Het zwevend aanrechtblad versterkt de ruimtelijkheid in deze keuken.

 

Het verlies aan opbergruimte van ontbrekende bovenkasten compenseert de verkoper met een uitgekiende keukenindeling. Hij adviseert over een praktische keuken, met pannen opgeborgen onder de kookplaat en levensmiddelen die in overzichtelijke lades worden geplaatst.

Een carrouselkast willen ze niet meer, ze kiezen voor een diepe hoekkast. De verkoper luistert en integreert alle wensen zichtbaar in een tekening in 3D. Het laat de kopers van de keuken direct zien hoe de keuken zal worden.

Placemat

“Wat ik heel leuk vond is, dat je de tekening als placemat mee naar huis krijgt. Ik kon aan iedereen laten zien hoe het zou worden. Hierdoor kon ik er ook zelf beter mijn gedachtes over laten gaan.”

“Toen ik het eerste ontwerp thuis bekeek vond ik het stijfjes. Zo’n complete wand met houten kasten!

 

Hoekkeuken in Heinkenszand met oven en stoomoven.
Hoekkeuken met hout in Heinkenszand
De verkoper ging altijd weer voor ons zitten en dacht mee over nieuwe alternatieven.

Wat ik ontzettend fijn van de verkoper vond is, dat hij – ondanks dat we vaak zijn teruggegaan – altijd weer voor ons ging zitten en even opgewekt nadacht over nieuwe alternatieven.

Zo kwam de koffiecorner in beeld bijvoorbeeld, dat vonden we ontzettend leuk. Hij bedacht de witte planken die een speelse toets aan de keuken vormen. We voelden ons enorm gewaardeerd en serieus genomen. Iets wat we misten bij andere keukenbedrijven.”

Stijlvol en discreet


Een Novy kookplaat met downdraft afzuiging kenden Frans en Jeanne nog niet. Maar deze kookplaat vinden ze zo stijlvol en discreet dat ze voor dit merk kiezen.

Wat hen in het bijzonder aanspreekt is dat het panoramaschild achteraan de kookplaat alleen omhoog komt als het afzuigsysteem in werking is.

“Dat vinden wij praktischer dan iets in het midden van de kookplaat. Na het koken verdwijnt de afzuiger weer. En het scheelt poetswerk.”

Ook de Slide en Hide oven van NEFF waarvan de deur onder de oven verdwijnt is voor de lengte van Jeanne ideaal. Zij kan moeiteloos een ovenschotel uit de oven nemen zonder het risico op het verbranden van haar armen.

 

Witte hoekkeuken met grote lades in Heinkenszand.
Hoekkeuken met lades in Heinkenszand

 

Luxe binnenkant

Fantastisch mooi in deze greeploze keuken is, is dat de binnenkant van de kasten ook van hout is. Wat een mooi decor voor het witte servies!

Jeanne zou het liefst haar kasten de hele dag open hebben staan, zo mooi vindt ze het zicht.

“We vonden de monteurs ontzettend vriendelijke en meedenkende mensen. Er was een lastig probleem met de afvalbakken maar de monteur loste dat op. Hij was zichtbaar trots toen hij het euvel had verholpen.”

 

De monteurs waren erg meedenkend.

Ik vond het jammer dat het ventilatierooster boven de koelkast zichtbaar zou zijn in de prachtige houten plank. De monteurs begrepen dat en hebben het onzichtbaar opgelost, ter plekke. Ook hier zijn we heel erg over te spreken.”

 

“Het is de eerste keer dat wij zelf een nieuwe keuken kopen. Ik wilde het voor eens en voor altijd uitzoeken. Dat is gelukt.

Er is aan deze keuken niks maar dan ook niks dat ik anders zou willen. De reactie van iedereen is standaard: “Sjonge, wat is dit een ruime keuken geworden zeg.”

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

 

Hoekkeuken greeploos in Heinkenszand
Hoekkeuken met Quooker in Heinkenszand
Hoekkeuken Heinkenszand
Dit artikel is geschreven door
Frans en Jeanne Esser uit Heinkenszand
Terug naar overzicht