Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Shalane en Pim Vermeulen verbouwen hun huis in Soest. Muren worden doorgebroken en de beneden-indeling wordt verandert. Hier willen ze een nieuwe, grotere keuken plaatsen. Een rustige ogende, groene keuken, graag met zoveel mogelijk symmetrie. 

Niet teveel 'green in your face' want groen kan ook heel dominant zijn, vindt Shalane. De opstelling? Is nog even afwachten. 

Rustige groene keuken met wit werkblad

Shalane en Pim bezoeken een aantal keukenzaken en leggen daar hun vraag neer. Ze komen ook bij Artic Keukens in Utrecht.

"De verkoper van Artic Keukens was de enige die op een serieuze manier iets met onze input had gedaan. Hij had het gesprek ontzettend goed voorbereid."

"Hij had een keukenindeling bedacht en hij kon ook heel goed onderbouwen waarom dit de beste keukenopstelling was. Daarom kozen wij voor Artic Keukens," vertelt Shalane. 

Matzwarte kraan in groene keuken
Ingebouwde houtlook zwarte kastenwand met ingebouwde ovens

Zacht mat groen

Als ze in de showroom oog in oog met de matte groene keuken staan, weten ze het zeker. Ja, dit is de tint groen die ze willen. 

"Met een ondertoon van grijs, is deze groen zo warm en rustig. Subtiel groen, net wat we zoeken."

Het materiaal is fenix, dat zich kenmerkt door een mat uiterlijk en dat ook zacht aanvoelt. Als dat met een licht aanrechtblad gecombineerd kan worden, dan graag!

Het wordt een wit aanrecht met een lichtgrijs gemarmerde adering. Subtiel, maar ook zo dat het niet saai wordt. Het is een prachtige combinatie. 

Groene hoekkeuken met ingebouwde kastenwand

Beste advies over opstelling

"Wij dachten eerst even of het mooi was om een kastenwand met de ovens ook groen te nemen, maar de verkoper liet ons andere mogelijkheden zien in zwart, en dat vonden we bij nader inzien toch beter. Daar adviseerde hij ons goed over."

"Ook over de opstelling. Eerst dachten wij een volledige U-keuken te maken, maar dat kwam niet helemaal goed uit."

"Ook de bar die we overwogen, bood toch niet veel extra's. We vonden het leuk maar het sloot de keuken af, de verkoper liet ons dat zien. Het maakte de keuken optisch kleiner.

"We zijn blij dat we het niet gedaan hebben. Onze keuken oogt nu rustig en symmetrisch. Alle kasten hebben dezelfde breedte, de strakke zwarte handgrepen vallen niet erg op en ondersteunen het strakke uiterlijk van de keuken. Heel fijn zo."

"We zijn met alles blij, de verkoper heeft zo ontzettend zijn goed meegedacht. Echt helemaal top. We zijn vol lof.

Inductiekookplaat in groene hoekkeuken met afzuigunit
Sfeervolle lichte hoekkeuken met groene fronten en wit werkblad

Geen verlies van kastruimte

"Ook de afzuigkap is een verademing bij wat we gewend waren. Werkbladafzuiging wilden we niet omdat dat kastruimte kost en we hebben ook al geen bovenkasten. Deze kap, daar stoot je je hoofd niet aan."

"Hij is mooi strak, zwart en passend bij de rest van de apparatuur, we zijn er erg bij mee. Dit model maakt ook makkelijk schoon."

De grote inductiekookplaat met flexibele kookzones is een uitkomst.

"Wij koken graag, ook met grote pannen. Dan kun je je pannen plaatsen waar je wilt. Dat is in ons geval, zeker met grote pannen, heel fijn. En een inductieplaat geeft de keuken ook een strak aanzien."

Groene hoekkeuken met marmerlook werkblad en zwarte kraan

Bronzen tegels

De keukenapparatuur is gegroepeerd in de hoge kasten met de witte omlijsten, ook door Artic Keukens geleverd. 

"Het staat heel fris. De open vakken vind ik een heel leuk accent aan de keuken, hier plaats ik mijn kookboeken. Met de betegelde, bronzen achterwand toont het supergaaf."

Ze kiezen een stoomoven uit. Hier stomen ze vaak rijst in, dat bevalt erg goed. De andere oven is een combi-magnetron-oven. 

"Beide hebben een pyrolysefunctie. Heb je ooit last van spetters die inbranden, dan wordt het met de pyrolysestand zonder inspanning verwijderd."

 

Speelkeuken in SB Keukens nieuwbouw keuken
Ingebouwd opberghoekje naast kastenwand in keuken

Super montage

"De keukenmontage is ook supergoed verlopen. Heel nette, rustige mannen kwamen. Ze werkten ontzettend netjes, wat was dat fijn. Ze zagen dat een kastdeur krom was, zelf had ik dat nog niet gezien."

"Die hebben ze aangemeld om vervangen te worden. Zonder dat ik er iets voor hoefde te doen. Echt super!"

Moeder in groene hoekkeuken
Moeder met kindje in keuken
Dit artikel is geschreven door
Shalane en Pim uit Soest
Terug naar overzicht