Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

In hun vorige huis hadden ze een zwarte keuken. Wanneer Frederike en Niek Ridderhof uit Stavenisse drie jaar later bij Anovi Keukens op zoek gaan naar een andere keuken, kiezen ze weer een zwarte keuken met schiereiland en kastenwand uit. 

Alles wordt besloten, vanaf de opstelling met de koffiecorner en bar, de greeplijsten tot en met de keukenapparatuur. Maar als Frederike thuis komt, gaat ze twijfelen. Waarom neemt ze nou eigenlijk zwart? Wil ze dat wel echt? 

Haar man Niek is gelukkig erg makkelijk, hij had maar één wens, dat was een Quooker. Die zit erin, dus als de kleur nog compleet over de kop gaat, prima toch?

"Eigenlijk wil ik toch liever een lichte sfeer keuken," vertrouwt Frederike haar man toe. 

Op Pinterest en Instagram vindt ze de stijl die haar aanspreekt. Een lichte sfeer keuken, Scandinavische stijl. Een zandkleurige keuken met open ramen en naar binnen waaiende gordijnen alsof je dicht bij de kust zit. 

Sandkleur keuken met mooi eialnd

Lichte sfeer keuken

Misschien dat een houten keuken een beter alternatief voor een zwarte keuken zou zijn. Maar er is al houten visgraat vloer, dat bemoeilijkt de combinatie met een houtkleurige keuken. Maar een witte keuken vindt Frederike te kil.

Ten slotte appt ze de verkoper dat ze twijfelt over de zwarte keuken. Hij lacht er een beetje om als ze elkaar later spreken. 

Frederike kent hem van eerdere keuken en in hun familie zouden zij sowieso voor de dertiende keer bij deze verkoper een keuken kopen... dus onbekend zijn ze niet. 

Keuken met Kookschiereiland
Beige open keuken met kachel en kookeiland

Beige zandkleurige keuken

In de showroom - op dat moment bij Ardi Keukens - ziet Frederike een beige, zandkleurige matte front kleur. Het is licht, maar niet kil. Ze is direct verkocht. Dat is was ze wil!

"Ga je dan niet weer over een paar weken twijfelen?" vraagt haar man. Maar nee, dat absoluut niet. Dit past heel goed in een lichte sfeer keuken.

Gelukkig kan de kleur ook nog veranderd worden, ook al is het keuken ontwerp al klaar. Wat dan nog overblijft is een zwarte spoelbak en een zwarte Quooker. Wel of niet aanpassen?

Mijn lichte sfeer keuken is echt helemaal hoe ik het droomde.
Beige moderne keuken greeploos
Greeploze lades in kookeiland

Messing

"De verkoper zei dat de combinatie van een beige keuken met zwarte accessoires uitstekend kon. Maar mij trok het gewoon niet."

"Ik wil een lichte sfeer keuken en de zwarte gootsteen zou dat wegnemen. En dan moet alles licht zijn ook," zegt Frederike. En dus kiest ze toch voor een lichte kunststof spoelbak.

Wat is ze hier nu reuze blij mee. De Quooker verandert van zwart naar messing. Dat geeft de keuken een heel chique uiterlijk. De greeplijsten kunnen ook op kleur worden geleverd. 

Het aanrechtblad hadden ze al in wit uitgekozen. Dat kan ook wit blijven. Dus nu lijkt alles besloten.

Beige kookeiland met inductiekookplaat en Quooker

Werkbladafzuiging

De kookplaat wordt een inductiekookplaat. 

"In de showroom hebben we hier heel veel van kunnen bekijken. En ik wilde boven het eiland geen afzuigkap."

"Maar ik heb een enorme hekel aan etensgeuren in huis. En ik was sceptisch over een werkblad afzuigingsysteem, hoewel de verkoper zei dat hij bijna alleen maar deze apparaten verkoopt. Ik kon het gerust proberen."

"Nu ben ik er reuze blij mee. Het werkt super, echt. Ik ben zwanger dus mijn neus vangt nu nog meer geuren op dan anders. En ik kan je zeggen, ik ruik helemaal niks 's avonds als ik gekookt heb. Dus dat zegt wel wat."

"En de verlichting hebben we opgelost met opbouwspots want er is nu natuurlijk geen afzuigkap waar je lichtjes in kunt monteren," zegt Frederike. 

"Ook qua werkplezier is deze keuken fijn. Ik heb veel werkruimte. En tussen de kasten op het eiland zit genoeg ruimte om om de geopende vaatwasser te kunnen lopen."

"Ik kan zelfs de kasten aan de overkant open zetten en dan kun je er nog goed omheen," zegt ze.

Kookeiland met vaatwasser
koffie corner in beide moderne keuken

Plinten op kleur

"De montage is super verlopen. De monteur zette nog niet zo lang keukens, maar werkelijk, hij heeft het helemaal top afgeleverd. We hadden nog wel een onaangename verrassing. De plinten waren zwart... Dat was natuurlijk geen stijl in mijn lichte keuken." Vertelt Frederike.

"Maar ze waren er alleen in zwart en aluminium. Toen is hij met een front naar iemand gegaan met een autoschadebedrijf."

"Daar heeft hij aan de hand van het front precies de kleur laten mengen en zo kon hij die plinten verven. Creatief hè. Mijn lichte sfeer keuken is echt helemaal hoe ik het droomde. Ik ben er reuze blij mee."

Zandkleurige keuken met schierkookeiland
Familie Ridderhof in hun Ardi Keuken
Dit artikel is geschreven door
Familie Ridderhof
Terug naar overzicht