Klassieke hoekkeuken met fornuis
Klassieke keuken met passend interieur
Klassieke keuken accessoires

Bij ons kiest u voor:

 • Klanttevredenheid: 9,7
 • Transparante offertes
 • Eigen montage
 • Nettoprijzen

Wat is een klassieke keuken?

Hoe herkent u een klassieke keuken? Deze kenmerkt zich door:

 • Authentieke kleuren, afwerking en materialen
 • Luxe, moderne keukenapparatuur
 • Comfort en ergonomie
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Rijke afwerking

Voor personen die:

 • Houden van sierlijke, warmgekleurde en soms barokke elementen
 • Tegen de moderne woontrends in durven gaan
 • Kiezen voor een traditionele, landelijk klassieke inrichting met rijke afwerking

Herkent u zich hierin? Maak kennis met onze collectie klassieke keukens. Keukens die de sfeer van een rijke historie oproepen, in een keukenopstelling van nu en voorzien van modern gemak.

Rechte klassieke keuken met bovenkasten en fornuis

Keuken klassiek landelijk

Verwant aan de keuken klassiek is de landelijke keuken. Deze traditionele keuken heeft overlap, maar er zijn ook verschillen.

Zijn in de landelijke keuken traditionele elementen dominant, in de klasieke keuken zijn het juist de fraaie details zoals glimmende handgrepen, goud, koper en brons. In de landelijke keuken vindt u deze minder vaak.

Een mooi compromis tussen beide stijlen is de keuken klassiek landelijk. Deze keuken geeft u een klassieke draai met gelakte fronten en glanzende handgrepen. Een fornuis, grote schouw, tegeltjes achterwand, vooruitstekende spoelbak en klassieke kraan kenmerken het landelijk karakter.

Laat u vrijblijvend en persoonlijk adviseren over inrichting landelijke keukens.

Donkergrijze klassieke keuken met fornuis
Witte klassieke hoekkeuken met modern patchwork achterwand

Engelse klassieke keukens

Engelse keukens vormen een aparte genre binnen de klassieke keukens. Deze keukens in Engelse stijl zijn landelijk en sprookjesachtig en bevatten typisch Engelse ornamenten. Weelderige profielen, kroonlijsten, pilasters en gedraaide zuilen behoren tot de belangrijkste details.

Moderne keukenapparatuur is in deze keukens vanzelfsprekend, hoewel een echte Engelse AGA hier ook geweldig tot zijn recht komt. De bronzen kraan die we nu in zoveel keukenstijlen terugvinden is hier nooit weggeweest.

Wilt u onze klassieke Engelse keukens zien? Onze adviseurs delen ook graag decoratietips met u, bijvoorbeeld over hoe u uw Engelse keuken compleet maakt met bloemetjes behang. Lees de klantervaring van een van onze klanten van klassiek landelijke keukens.

Landelijke keuken, hoekopstelling

Klassieke keuken prijzen

Klassieke keukens zijn er al vanaf 5.000 euro, zoekt u een modern klassieke keuken met meer luxe, kijk dan tussen onze keukens tot 15.000 euro.

De prijs van een klassiek moderne keuken hangt samen met:

 • Afmeting keukenblok
 • Materialen van keukenfronten en werkblad
 • Afwerkingsniveau van de binnenkant van kasten en lades

Altijd is de prijs van de keuken klassiek netto en laag. U weet waar u aan toe bent met onze transparante offertes. Dankzij onze grootschalige manier van inkopen kunnen we de prijzen van keukens laag houden!

Klassieke keuken in rechte opstelling

Luxe klassieke keukens

Luxe klassieke keukens zijn een weldaad om in te verblijven. Ze omringen u met een unieke sfeer en bieden u alle comfort voor de beste culinaire prestaties.

De klassiek moderne keuken vormt hierop geen uitzondering. In deze luxe keuken wordt klassiek met modern gecombineerd, denk aan bossing panelen met een marmerlook aanrechtblad.

Houdt u van eigentijdse klassiek? Laat u adviseren over de klassiek keuken van uw keuze. Ook klassieke keukens op maat zijn mogelijk voor keukenprijzen die nauwelijks hoger zijn dan keukens uit de reguliere collectie.

Klassieke witte keuken met eiland

Goedkope keukens klassiek

Een goedkope keuken of een luxe keuken, aan kwaliteit doen we nooit concessies. De goedkope klassieke keukens van DBselect beloven u volop kookplezier en bieden precies wat u nodig hebt, zonder extra’s. 

Onze klassieke keukens zijn de voordeligste keukens. Wanneer u alle voordelen bij elkaar optelt, dan vindt u nergens een voordeliger klassieke keuken.

Klassieke keuken kopen? Kies voor alle pluspunten van de voordeligste keukenspecialist van Nederland.

Klassiek landelijke hoekkeuken
Blauwe klassieke keuken met eiland en fornuis

Trends in klassieke keukens

Keukentrends ziet u in klassieke keukens nauwelijks terug, hoogstens subtiel. U constateert misschien kleurverschillen met klassieke keukens van tien jaar geleden. 

Uiteraard beweegt de keukenapparatuur mee met de moderne keukentrends. Maar verder ziet u geen enorme veranderingen in afwerkingen en of materialen.

De bekendste klassieke keuken is de witte klassieke keuken met sfeervolle kaderfronten en een antraciet of zwart aanrechtblad. Moderne keukenapparatuur geeft aan deze witte keuken een eigentijdse look.

Deze ontwikkelingen ziet u terug in klassieke keukens:

Klassieke keuken wordt keuken klassiek modern
Puur klassieke keukens raken in de minderheid, veelal wordt gekozen voor modern klassieke keukens. Deze keukens hebben een klassiek karakter maar tekenen zich ook af met modern design zoals een strak aanrechtblad. Zo worden klassieke keukens strakker en serener.

Ook grove stenen werkbladen vinden we in klassieke keukens.

In de klassieke keuken klassiek met moderne touch vindt u hoogglans lak. Lak geeft de uitstraling van een modern klassieke keuken, modern door de hoogglans, klassiek door de bossing keukenfronten, klassieke kraan, klassieke handgrepen en sierlijsten.

Witte klassieke hoekkeuken met schouw en bovenkasten

Marmer in de keuken
In klassieke keukens komt u steeds meer marmer tegen, net zoals in moderne keukens. Logisch, want marmer ademt voluit klassiek Italiaanse sferen.

Glamour in het interieur is trendy
Glamour is in. In klassieke keukens vertaalt zich dit naar een gouden kraan, gouden of bronzen handgrepen. Gouden lampen verspreiden prachtig warm licht in deze keukens.

Zwart witte keuken
De witte keuken verliest terrein aan de zwart witte keuken. Deze kiest u met witte of zwarte fronten in eiken, planken of klassieke paneeldeuren en met klassieke grepen. Een achterwand met witte metrotegels en een hangende afzuigkap maken de klassieke stijl af.

Klassieke schouw in zwarte keuken

Massief hout
Voor een voluit natuurlijke look gaat er niets boven de klassieke eiken keuken. Combineert u dit met donkere kleuren, dan ontstaat een schitterende, authentieke klassieke keuken. Warm, sfeervol en rijk. 

Achterwand in werkbladkleuren
Aan afwerking geen gebrek in de klassieke keuken. Daarom wordt ook veel zorg besteed aan de achterwand. Stijlvol is een achterwand in dezelfde kleur als het werkblad. Bijvoorbeeld marmer of grove steenpatronen.

Donker mag
Donkere kleuren zijn gewild in klassieke keukens. Bordeaux rood, zwart, flesgroen, antraciet en donkerblauw. Bekijk onze grote keus keukenfronten in onze showrooms.

Klassiek landelijke keuken blauw

Houten vloertegels
De vloer in de keuken klassiek is typisch parket. Vloertegels bieden extra praktisch gemak, deze zijn er ook met houtlook. Legt u de tegels in visgraatmotief, dan hebt u een klassieke vloer met alle gemakken van de tegel.

Bij onze vestiging in Nunspeet heeft u een brede keus uit tegels, waar u diverse uitstralingen van hout kunt bewonderen.

Keukens zonder bovenkastjes
Ook in klassieke keukens verdwijnen de bovenkastjes. In plaats hiervan komt een mooie oudhollandse meester in canvas of een klassiek behang.

Klassieke keukenkraan met ingebouwde spoelbak van rvs
Klassieke keuken met schouw
Maatwerk keuken klassiek van hout

Welke opstelling klassieke keukens?

Afhankelijk van uw woonsituatie en uw wensen kunt u bij ons elke keukenopstelling kiezen:

Natuurlijk gaan onze opstellingen klassieke keukens met de tijd mee. Momenteel zijn veel gevraagd:

Deze keukens kunt u zeker een sfeervol klassieke sfeer geven.

Bekijk de inspirerende keukenvoorbeelden en droom over uw eigen klassieke keuken!

Klassieke hoekkeuken met zwart fornuis, tegeltjes achterwand en schouw

Klassieke hoekkeuken

Welke klassieke hoekkeukens zijn er? Denk aan de traditionele hoekkeuken klassiek met bovenkasten en vitrineruiten, een klassieke afzuigkap, een gaskookplaat, glanzende kaderfronten met een composiet of keramiek werkblad. Glimmende handgrepen of bewerkte knoppen passen in de klassieke hoekkeuken.

In grotere keukens is de klassieke hoekkeuken vaak uitgebreid tot G-keuken of klassieke U-keuken. Deze hoekkeuken biedt veel werkruimte en kastruimte, ideaal voor uitgebreid koken.

Klassieke kleine keuken in wit

Klassieke keuken met eiland

Hebt u graag een keuken met eiland in uw klassieke inrichting? De mogelijkheden voor een klassieke keuken zijn talloos! Met kaderfronten, klassieke kleuren en klassieke accessoires kiest u uw persoonlijke klassieke eilandkeuken.

Klassieke keuken met eiland in de kleur blauw

Klassieke keukens met moderne apparatuur

Onze klassieke keukens bieden plaats aan een ingebouwde koffiemachine, zodat u iedereen in uw gezin van een vers kopje koffie kunt voorzien, gezet naar ieders smaak. 

Ook modern en gezond koken in de stoomoven is populair in de klassieke keuken. Kokend water uit de kokendwaterkraan geeft direct gemak van heet water en bespaart u wachten.

De gaskookplaat concurreert nog sterk met de inductiekookplaat in de klassieke keuken. Dat is niet zo gek, de aanblik van een gaskookplaat heeft een uniek traditionele sfeer waar nog steeds veel liefhebbers van klassiek voor vallen.

Klassiek fornuis in keuken

U vindt bij ons brede keus uit gaskookplaten in allerlei prijsklassen.

Keukenapparaten treft u bij ons van alle bekende A-merken:

 • AGA
 • ATAG
 • Etna
 • Miele
 • NEFF
 • Novy
 • Pelgrim
 • Quooker
 • Liebherr

Staat uw keukenmerk er niet bij? Informeer even bij onze adviseurs.

Klassieke keuken apparatuur

Klassieke keukens showroom een beleving op zich

De totstandkoming van uw klassieke keuken houdt niet op bij de keuze van kleur en houtsoort. Hoe brengt u uw keuken klassiek in balans met uw klassieke interieur? We denken aan het samenspel met uw vloer, wanden en plafond.

In onze klassieke keukens showroom vindt u klassieke keukens met klassieke Engelse elementen, ornamenten, versieringen, verfraaiingen en bossing panelen die u onderdompelen in de klassiek Engelse sfeer. Ze bieden u alle inspiratie om aan te sluiten op uw klassieke inrichting.

Ook voor het aanrechtblad Engels vindt u veel keus in diverse soorten gepolijst of glimmend granieten aanrechtbladen of houten aanrechtblad in staafpatroon. Samen met bossing paneeldeuren werken deze uw klassieke keuken chique af.

Zwarte klassieke keuken met witte spoelbak

Klassieke keuken kopen

Voor een eerlijke prijs koopt u bij DB KeukenGroep uw persoonlijke, klassieke keuken. Onze prijzen zijn netto en laag, onze werkwijze helder en transparant. Betaal weinig voor rijk uitgerust keukens en gun uzelf jarenlang zorgeloos kokkerellen. 

Vele klanten gingen u de afgelopen jaren al voor en gaven blijk van hun enthousiasme op onafhankelijke reviewsites. Hier geven klanten ons gemiddeld een 9,7 uit ruim 2100 reviews! Ze kozen allemaal voor onze vier ijzersterke beloften. Klassieke keukens van de keukenspecialist met de meeste voordelen.

Bekijk ruim 200 keukens
Keukens Zeeland

Bij ons kiest u voor:

 • Klanttevredenheid: 9,7
 • Transparante offertes
 • Eigen montage
 • Nettoprijzen
Klassieke keuken met kastenwand en kookeiland
Tijdloze, landelijke keuken
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze<span> </span><a data-id="6986" href="/showrooms" title="Showrooms">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij <a href="https://www.anovikeukens.nl/" title="Anovi">Anovi</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul>
6427,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken
Witte landelijke hoekkeuken
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze<span> </span><a data-id="6986" href="/showrooms" title="Showrooms">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij<span> <a data-udi="umb://document/ae1380933c9f485f9c58f1035966fd3f" href="/showrooms/arma-keukens-nunspeet" title="Arma Keukens Nunspeet">Arma</a></span></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul>
9571,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken
Zwarte landelijke keuken in hoekopstelling, met Belling fornuis. Van het merk Schmidt.
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop bij alle <a data-udi="umb://document/e5f039855a224755929e52b1c1da320d" href="/showrooms" title="Showrooms">vestigingen</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul> <p> </p>
14150,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken
Blauwe landelijke keuken in hoekopstelling
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze <a data-id="6986" href="/showrooms" title="Showrooms">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij <a data-id="7192" href="/showrooms/adee-keukens-rijssen" title="Adee Keukens Rijssen">Adee</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul> <p> </p>
17700,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken
Landelijke keuken in mooie hoekopstelling
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze <a data-id="6986" href="/showrooms" title="Showrooms">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij <a data-id="7194" href="/showrooms/keur-keukens-haarlem" title="Keur Keukens Haarlem">Keur</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul> <p> </p>
22275,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken
Landelijke keuken in ruime hoekopstelling en met fornuis
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze <a data-id="6986" href="/showrooms" title="Showrooms">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij <a data-id="7188" href="/showrooms/ardi-keukens-sint-annaland" title="Ardi Keukens Sint Annaland">Ardi</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul> <p> </p>
40445,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken