Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

In deze woning geen natuurtinten. Frank en Alieke Timmerman uit Rijssen houden van kleur en durven af te wijken van de standaard. Bij Adee Keukens in Rijssen kopen ze een mooie offwhite keuken met een betonlook werkblad.

Niet de grijze variant, want zo’n blad heeft iedereen. Een lichtbruin aanrecht siert hun keuken, dat maakt een mooie combinatie met de lichtblauwe achterwand.

Beetje Engels, dat is de keuken wel. “Ik ben een enórme liefhebber van Engeland,” zegt Alieke met een uithaal.

Landelijke keuken, hoekopstelling

Dat biedt leuke mogelijkheden om er een gezellig geheel van te maken. Wanneer de avonden korter worden en de eerste herfstbladeren beginnen te vallen, buigen Frank en Alieke zich over hun keukenopstelling.

De hoekkeuken van hun net aangekochte woning willen ze gaan vervangen door een nieuwe. Welke? Daar denken ze heel goed over na.

“Ik bak en kook ontzettend graag. Werkruimte is voor mij belangrijk. Net zoals bergruimte. Daarom wil ik een keuken met veel lades. En een inductiekookplaat, want het schoonmaken van een gaskookplaat vind ik een ramp.”

Samen met Frank maakt ze een schets van hun keuken-in-wording. Lades krijgen een plekje, er wordt een schouw getekend. De bovenkasten uit de oude keuken verdwijnen uit beeld en worden gecompenseerd met nog meer lades.

De kast die met z’n rug tegen de woonkamerwand staat, verhuist naar de overzijde. Het is een half hoge kast met lekker veel bergruimte, maar ook weer niet zo massief dat het de keuken opvult. Gewoon mooi en lekker modern.

Landelijke keuken, horizontale handgreep
Landelijke keuken, kraan

Adee is de keus

Met schets en al bezoeken ze wat keukenzaken. De laatste in het rijtje is Adee Keukens. Familie van Frank en Alieke heeft goede ervaringen met deze keukenzaak, hier willen ze hun keuken kopen. De verkoper maakt een mooi 3D-ontwerp van de keuken.

“Dan merk je dat ze bij Adee dag-in-dag-uit met keukens bezig zijn. En dat je zelf toch niet altijd overal aan denkt, ook al zijn wij mensen van de details.”

“Zo hadden wij de kookplaat in de hoek in gedachten. Maar ruimte om in een pan te roeren was er niet. De verkoper adviseerde om het geheel tien centimeter de keuken in te schuiven. Dat maakt een wereld van verschil.”

Landelijke keuken, enkele spoelbak

Aanvankelijk wil Alieke een houten keuken. Dat vindt ze prachtig. Maar met een eikenhouten parketvloer is het een uitdaging om een houten keukenfront te vinden dat daar mooi mee matcht.

“Ik zag daar een bezwaar in en koos om een witte keuken te nemen. Dat vind ik ook mooi en minder spannend dan een houten keuken bij een houten vloer.”

Achter de keuken wordt de wand lichtblauw gesausd. Het is één van de warme pasteltinten die je in de hele woning terugvindt. Het toilet is geel, de overloop mintgroen, de woonkamer heeft roze tinten.

Ook is er behang met bloemmotief en een lichtblauwe achtergrond. Heel kleurrijk, en vrolijk ook.

Vanaf de bank in de woonkamer heeft Alieke goed zicht op de keuken. Met elkaar vormt het een vrolijk geheel. Ook de schouw – getimmerd door vader – komt mooi uit.

Landelijke keuken, brede lades

Plezierige montage

Nu de keuken geplaatst is, is Alieke blij. Het geheel is netjes, landelijk strak en precies passend in het interieur.

“De monteur was plezierig. Integer deed hij zijn ding en hij ging voorzichtig te werk. Het heeft niet veel tijd gekost en de oplevering was prima.”

“Ook de NEFF inductieplaat met draaiknop bevalt erg goed. Die schijf kan ik in een la leggen en dan blijft de kookplaat op een veilige manier uitgeschakeld. Het maakt ook makkelijk schoon.”

“Adee zouden we iedereen aanraden. Het is een prettige zaak waar ze je niks opdringen. Ze komen hun afspraken na en nu hebben we een prachtige keuken met alles erop en eraan.”

“Het is in één keer goed gegaan, dus we konden onze keuken snel gaan gebruiken. En dat wil je uiteindelijk ook.”

Landelijke keuken, kastenwand

Op onze website kunt u meer lezen over Adee Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Landelijke keuken, klanten
Dit artikel is geschreven door
Frank en Alieke Timmerman uit Rijssen
Terug naar overzicht