• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Leer van de ervaring van anderen bij het keuken ontwerpen

Het is onze passie om een keuken te verzorgen die perfect is afgestemd op uw smaak, wensen en persoonlijke situatie. Tijdens het bezoek aan de showroom spreken we uitvoerig met onze klanten zodat we optimaal op hun behoeftes kunnen inspelen. Soms horen we dan verhalen over wat niet goed is bevallen bij vorige aankopen bij andere keukenbedrijven. Van onderstaande ervaringen kunt u vast wat opsteken!

Het onderhoud van de keuken valt tegen

Keuken ontwerpen

Het een of andere aanrechtblad of front maakt uit qua onderhoud. Er zijn aanrechtbladen waar je nooit iets aan hoeft te doen, zoals kunststof. Er zijn ook aanrechtbladen die je twee keer per jaar moet impregneren. Het onderhoud van uw werkblad moet passen binnen uw beschikbare tijd en budget. Wilt u geen werk hebben aan uw aanrechtblad?

Kies dan een onderhoudsvrij werkblad zoals kunststof. In kunststof zijn ook diverse soorten lookalikes verkrijgbaar, van hout of natuursteen bijvoorbeeld. Deze aanrechtbladen hebben wel de uitstraling van, maar zijn niet vervaardigd uit hout of natuursteen en missen dus ook de nadelen van deze materialen.

Onvoldoende verlichting

Bespreek ook altijd met uw keukenspecialist hoe u uw keuken zou willen verlichten. Niets is vervelender dan een schitterende keuken die helaas te donker is. Led-verlichting is de trend tegenwoordig.

Dit heeft als voordeel dat het gemakkelijk in te bouwen is en goed valt weg te werken. Teveel heb je van deze verlichting dus nooit.

Keuken ontwerpen
Keuken ontwerpen

Verkeerde inrichting kookplaat

Een wokbrander is hip en handig om groenten te wokken. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een 5-pits kookplaat met een krachtige wokbrander. Denk vooraf goed na waar u deze brander kiest.

Wilt u de brander als achterste pit op uw kookplaat en sluit uw kookplaat aan op de muur? Kijkt u dan eerst of uw grote wokpan wel past! Het zou jammer zijn als u uw wok niet kunt gebruiken omdat de achterwand in de weg zit.

Slecht ingedeelde kasten

De basisregel om keukenspullen op te ruimen is, daar waar ze gebruikt worden. Het werkt voor u fijn wanneer uw vaatwasser dicht bij de spoelbak wordt geplaatst.

Zo kunt u de vaatwasser inruimen zonder te lopen. Dat geldt ook voor kruiden bijvoorbeeld. Deze bergt u ook niet op aan het andere eind van de keuken. Zoek een plek dicht bij de kookplaat.

Keuken ontwerpen
Keuken ontwerpen

Het raam kan niet open

We hebben het zien gebeuren in keukens. Mooi geplaatst met de spoelbak onder het raam. Helaas werd bij het keuken ontwerpen vergeten rekening te houden met het naar binnen openende raam.

Omdat de kraan in de weg zit, kan het raam dan maar op een kier open. Wat jammer! Ook lastig met schoonmaken.

Uw keukenspecialist is uw adviseur

Gelukkig hoeft u bij het uitzoeken van een keuken nergens zelf oplossingen voor te verzinnen. Onze specialisten zijn getraind om goed te luisteren naar de wensen van hun klanten en hier een passende oplossing voor tot stand te brengen.

Ze denken over alle praktische aspecten met u mee. En met de informatie op deze site kunt u alvast uw gedachten laten gaan over de keuzes die u moet maken. Zodat u straks zo veel mogelijk plezier hebt van uw keuken! Dus lees verder op onze website of maak een afspraak om u vrijblijvend te laten informeren in onze showroom.

Keuken ontwerpen