Menu

Ovens

Het leukste apparaat van de keuken is de oven! Rondom een oven is er altijd blijheid. Wat is er fijner thuiskomen dan ergens waar je de geur van versgebakken cake ruikt? Onze collectie ovens heeft keus voor elke keukenprins(es).

Samen met u bekijken we van welke ovens u het meeste plezier zult gaan beleven. Tegenwoordig worden ovens niet meer standaard onder de kookplaat geplaatst maar op borst-/ooghoogte. Bekijk hoe schitterend dat staat in ons overzicht van keukens!

Stoomoven

Trends

Nog nooit is er zoveel keus geweest in ovens. Van de kleine, vrijstaande oven tot de grote, 90-cm brede oven waar u echt alles in klaar kunt maken. Allerlei technologische vernieuwingen hebben ertoe geleid dat koken leuker, smakelijker, gezonder en makkelijker wordt. Wat dacht u bijvoorbeeld van de nieuwe ovens, waarin u zonder geur- of smaakoverdracht diverse gerechten in één keer kunt bereiden?

Combi-stoomoven

Hebt u al kennis gemaakt met de noviteit in de keuken: de combi-stoomoven? In deze oven gaart uw eten gelijkmatig door de stoom die in de oven wordt geblazen.

Ook behoudt voedsel zijn smaak, kleur en voedingswaarde en beschikt u met een combi-stoomoven direct over veel meer mogelijkheden in de keuken. Laat u altijd deeg rijzen in een met een vochtige doek afgedekte pan? Met een combi-stoomoven gaat dit veel makkelijker.

Oven

Gemak

Met allerlei automatische programma's wordt het bakken makkelijker. Er zijn voorgeprogrammeerde instellingen voor garen op lage temperaturen, ontdooien, en de oven regelt de rest vanzelf. U kunt zelfs tot in detail het complete bakproces van te voren regelen.

Wilt u bijvoorbeeld, dat de laatste tien minuten uw vleesgerecht gegrild wordt? Bij de nieuwste ovens kunt u dit van te voren instellen, zodat u uw aandacht weer op iets anders kunt richten.

Oven

Energiezuinig

De nieuwste generatie ovens is energiezuiniger dan haar voorgangers. U ziet dit bijvoorbeeld terug in de snellere voorverwarmtijden, zodat u nog maar even hoeft te wachten tot u de ovenschotel in de oven kunt plaatsen. Beter geïsoleerde ovendeuren dragen ook bij aan een lager energieverbruik. Wilt u een nieuwe keuken of uw keuken renoveren? Een nieuwe oven kan uw energierekening verlagen!

Oven Stoves
Oven

Bij ons kiest u voor:

  • Montage in héél Nederland door eigen vakmensen
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Hoogste tevredenheid: 2029 klanten geven ons gemiddeld een 9,7 Qasa.nl
  • Transparante nettoprijzen en gespecificeerde offertes
  • De kracht van een familiebedrijf, al meer dan 25 jaar
  • Alle processen in eigen beheer
Button afspraak is afspraak

Modellen

Er zijn elektrische ovens en gas-ovens. Elektrische ovens vinden we in de meeste huishoudens, hun temperatuur is het beste te regelen en dat is voor een goed bakresultaat cruciaal. Ovens kunnen worden onderverdeeld in de manier waarop ze verwarmen:

  • Conventioneel: dat is door middel van boven- en onderwarmte
  • Hetelucht: hierbij blaast een ventilator hete lucht de oven in
  • Grill-oven: roostert het gerecht met stralingswarmte

Een combinatieoven heeft naast de oven-/grillfunctie ook een magnetronfunctie en de combi-magnetron kan naast bakken ook verwarmen met magnetronstraling. Ook zijn er inductie-ovens. Deze werken niet met warmte of met hete lucht maar ze genereren hun hitte door een pan of schaal die op een speciale inductieplaat wordt gezet. Hun bereidingssnelheid is typerend voor deze ovens.

Welke is geschikt?

De perfecte oven hangt af van uw omstandigheden, uw voorkeuren, uw budget en de samenstelling van uw huishouden. Voor de beste afweging kunt u denken aan:

- Wilt u een inbouw-oven of een vrijstaand model?
- Wilt u alleen kunnen bakken, of wilt u ook snel iets kunnen verwarmen?
- Wilt u verschillende gerechten tegelijkertijd kunnen bereiden?
- Wilt u gebruik maken van handige extra's?

Onze verkoopspecialisten hebben er plezier in om u te adviseren welke oven het beste bij u past. Bezoek eens vrijblijvend onze showroom en bekijk het overzicht van alle keukens met ovens!

Meer inspiratie over keukenapparatuur