• 9,6 uit 2187 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Erg blij is Elma Laanen met haar nieuwe keuken die ze kocht bij Ardi Keukens. Het is niet de eerste keer dat Elma bij dit adres in Sint-Annaland een keuken koopt. De vorige keer beviel goed dus waarom zou ze tijd verspillen aan het bezoeken van andere keukenzaken.

Moderne keuken Lepelstraat zonder bovenkastjes

Met een aantal jaar keukenervaring heeft Elma een aantal wensen die ze graag gerealiseerd ziet. Ze is niet lang, dus ze wil geen bovenkasten meer. “Dat is voor mij zo onhandig, zeker als je elke keer een keukentrap moet pakken om iets uit de kast te halen.” Nu de bovenkasten ontbreken, is er in de nieuwe keuken toch nog genoeg opbergruimte. De opstelling heeft brede en diepe lades en ze kan al haar keukenspullen gewoon kwijt.

Moderne keuken Lepelstraat met brede lades

Minder poetsen

Zelf is ze gewend om erg netjes te zijn op haar keuken. Na gebruik ziet ze hem graag nog dezelfde avond schoon. De afzuigkap slokte altijd behoorlijk wat van haar tijd op. Elma zag er van alles op en Huib stootte nog weleens zijn hoofd ertegen. Tot ze in het programma Eigen Huis en Tuin ziet dat er ook afzuigsystemen zijn die in de kookplaat verzonken zitten. Dat lijkt hen wel wat. Ze stappen in de auto om ergens (niet bij Ardi) zulke moderne afzuigsystemen te bekijken. De prijs van downdraft systemen valt tegen. “Ons werd gezegd dat er geen voordeligere waren,” vertelt Elma. Maar bij Ardi Keukens vinden ze wel goedkopere merken. En nu de kookplaat met afzuiging eenmaal geïnstalleerd is, bevalt het uitstekend. Het werkt goed en het scheelt Elma veel schoonmaakwerk. Ze kan er makkelijk bij en met een doekje eroverheen is alles weer schoon.

Moderne keuken Lepelstraat in hoekopstelling
Moderne keuken Lepelstraat
Ik kan het koken onderbreken om koffie te zetten

Ruim opgezet

De vorige keuken was recht, maar Elma wil graag meer spullen kunnen uitstallen. In deze nieuwe hoekkeuken is meer werkruimte. “Ik kan het koken onderbreken om koffie te zetten voor één van de kinderen die langs komt. Daar is genoeg plek voor. Ook vuile vaat past er nog makkelijk bij. Dat werkt heerlijk.”

Belangrijk vindt Elma dat haar keuken goed verlicht is. Niet alleen voor het schoonmaakwerk, maar ook voor wanneer ze het eten klaar maakt. Boven het aanrecht is hiervoor een plank bevestigd. Heel functioneel, want in de plank is op een subtiele manier ledverlichting verwerkt. En het is ook nog eens decoratief, de weckpotjes met rijst en macaroni staan erg gezellig.

Moderne keuken Lepelstraat met afzuiging in kookplaat

Sneller koken

Nieuw voor Elma is het koken op inductie. Aanvankelijk was ze bang dat ze erg zou moeten wennen aan een nieuwe manier van koken. Maar in de praktijk valt dat mee. De inductiekookplaat is groot, zodat het aanrechtblad ook dieper is uitgevoerd om het geheel mooi te laten lijnen. Een logisch gevolg hiervan is dat de kasten en lades ook dieper zijn. Elma kan er ontzettend veel in opruimen. “Volgens mij kan een kind er languit in liggen,” lacht ze. De lades bevatten het broodbeleg, voorraad, kannen, pannen en servies. Gewoon datgene waar je dagelijks op terugvalt. Keukenspullen die minder frequent worden gebruikt, liggen in de kasten. Voor de bakspullen is er een aparte la, naast de oven, onder de koelkast. “Lekker overzichtelijk en mooi binnen handbereik.”

Sneller bakken

De oven is een grote vooruitgang vergeleken met de vorige oven. Groter dan Elma gewend was, geeft dit apparaat haar veel extra gemak. Ze bakt nu twee pizza’s naast elkaar, in theorie kan ze er vier tegelijk bakken. “Ik heb ze veel sneller op tafel dan met een oven waar je er maar twee in kunt bakken.” Mede hierdoor gebruikt Elma de oven vaker dan voorheen. 

Met de magnetronfunctie maakt ze warme chocolademelk voor de kinderen. En als ze blijven eten, dan is er heerlijke kip en aardappelpuree uit de oven.

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Moderne keuken Lepelstraat

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
HUIB EN ELMA LAANEN UIT LEPELSTRAAT

Terug naar overzicht