Arjan van Dijke en Dineke van Dijke-Bleijenberg

Van verkoop aan huis naar landelijke keukenspecialist in 25 jaar

Het is bijna niet voor te stellen dat een bijna tweehonderd medewerkers tellend bedrijf 25 jaar geleden ontstond uit bijna...niets. Arjan van Dijke, oprichter en eigenaar van DB KeukenGroep, startte in 1991 als monteur met de verkoop van keukens aan huis.

Dankzij zijn ervaring in de keukenbranche zag hij dat montagewerk zoveel beter kon. Met in zijn ene hand een attachékoffer met folders en in zijn andere hand een kistje met monsterdeuren, ging hij langs de deur. Detail: het kistje had zijn vader nog getimmerd. Een showroom behoorde niet tot de mogelijkheden.

Pas in 1995 werd in het Zeeuwse Sint-Annaland een showroom geopend onder de naam Ardi Keukens. Ardi is een samentrekking van de namen Arjan en die van zijn vrouw Dineke.

Dit markeert tevens het begin van DB KeukenGroep. In 1996 werd Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet geopend. Het was een succes, want nu, 25 jaar later, is de keukenspecialist uitgegroeid tot een speler van formaat, die in 2016 haar zilveren jubileum vierde.

Met de vestigingen Pelma Keukens (Goes), Adee Keukens (Rijssen), Avanti Keukens (Kesteren) en Keur Keukens (Haarlem) heeft DB KeukenGroep landelijke dekking verkregen en maakt ze zich op voor verdere groei.

In 25 jaar is DB KeukenGroep uitgegroeid tot een speler van formaat.

DB KeukenGroep scoort hoog als het gaat om klanttevredenheid. Dagelijks nemen enthousiaste personeelsleden hun persoonlijke verantwoordelijkheid en streven naar keukens met een 9+, wat symbool staat voor een enthousiaste klant en veel werkplezier. Want, ook na 25 jaar geldt: Afspraak=afspraak! De duizenden enthousiaste klanten zijn hiervan de beste ambassadeur.

DB Keukens in 1991. Auto met aanhanger.

En dat is een bijzonderheid in een branche, die niet altijd even goed bekend staat. “Als keukenspecialist realiseren we ons dat klanten die op zoek zijn naar een nieuwe keuken of badkamer uiterst kritisch zijn.

We beantwoorden hieraan met een brede collectie prachtige keukens in allerlei stijlen en opstellingen, aansluitend op de actuele woontrends. Onze prijzen houden we bewust laag, en dat is mogelijk omdat we profiteren van volumevoordeel door als DB KeukenGroep grootschalig in te kopen.

Daarnaast kunnen we met onze eigen monteurs hoge kwaliteit montage verzorgen en hebben we een enorm sterke servicedienst die onze klanten van A tot Z kan ontzorgen. Dit heeft ons geen windeieren gelegd,” vertelt directeur Aart de Bruin.

 

Lees hier meer over DB KeukenGroep; over onze visiePluspunten of unieke montage. Of bekijk de grote collectie keukens online!

Ontstaan DB Keukens
Ontstaan DB Keukens
Ontstaan DB Keukens