• 9,6 uit 2143 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Afspraak maken

Standaard is deze keukenruimte niet met drie sfeervolle, smalle ramen die uitzicht bieden op een pad tussen twee woonblokken. Dit huis is een van de twee-onder-een-kap woningen in Haarlem-Noord waar Ruud en Hetty Lemmers al sinds de jaren ’90 wonen.

Altijd hebben ze een klassieke witte keuken gehad. Maar nu de kids de deur uit zijn willen ze het zichzelf gerieflijker maken met een nieuwe keuken. Opstelling: in grote lijnen bedacht door Ruud. Kleur: zwart.

Keur Keukens zet de puntjes op de i van het ontwerp. “Dat waren goede verbeteringen,” vertelt Ruud.

Keur Keukens heeft een goede naam in Haarlem en omstreken, voor Ruud en Hetty komt deze naam ook direct in hun gedachten wanneer ze op zoek gaan naar een nieuwe keuken.

Dochterlief had vier jaar terug ook met veel plezier haar keuken hier gekocht. Ze bezoeken nog andere keukenzaken maar Hetty gaat liever voor zekerheid. “Laten we naar Keur Keukens gaan. Ze hebben een goede naam en goede service.”

 

Zwarte moderne keuken Haarlem, greeploos

 

Keur geeft nieuwe inzichten

Met al een globale schets van hun nieuwe keuken komen ze in de showroom.

De verkoper bekijkt de tekening en laat hen zien waar het ontwerp verbeterd kan worden.

De kookplaat verschuift naar rechts, de gootsteen gaat uit het midden, ook naar rechts. De hoge kasten waar Ruud de ovens en de koelkast heeft ingetekend: Keur adviseert op welke hoogte deze het beste gemonteerd kunnen komen.

En zo zijn er nog wat meer verbeteringen.

“Fijn hoor, de keuken werkt nu geweldig. Het is zo comfortabel en perfect op ons afgestemd.

De verkoper heeft ons de goede kant op gestuurd. Daarvoor ga je dan ook naar een speciaalzaak.”

 

Verbaasd dat andere fabrikanten dit niet hebben.

Op alle punten meer comfort

Waar Ruud en Hetty helemaal weg van zijn is de Slide en Hide oven van NEFF. Bij deze oven verdwijnt de deur onder het apparaat. “Verbaasd dat andere fabrikanten dit niet hebben. Dit werkt zo geweldig en veilig.”

Onder deze oven zit een combi-oven/magnetron, ook van NEFF. Deze heeft een standaard deur, maar dat is ook niet erg, want deze oven is lager gepositioneerd. Daaronder is nog een warmhoudlade.

De gootsteen meet 40 bij 50 centimeter. Iets groter dan wat Ruud en Hetty aanvankelijk in gedachten hadden maar het is een bewuste keus.

 

Zwarte moderne keuken Haarlem, inductiekookplaat
Zwarte moderne keuken Haarlem, zwarte Quooker en spoelbak

 

Een ovenschaal of een koekenpan kan met gemak schoongemaakt worden in deze gootsteen. Dat werkt toch wel erg plezierig.

Op advies van de verkoper nemen ze een kunststof wasbak. Ze zien ook ander materiaal, maar ze zijn bang dat ze zich gaan storen aan krassen. Kunststof is ook niet krasvrij, maar krassen vallen hier minder op.

“Je moet in een keuken ook gewoon je ding kunnen doen. Dit is een prima alternatief.”

 

Gratis inspiratie magazine keukens

Vraag het gratis keukenmagazine aan

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens.

Magazine aanvragen

 

Ook de overstap naar inductie is een winstpunt. Voorheen kookten de Lemmers keramisch, een plaat die heet wordt wanneer hij ingeschakeld is. Afzuiging verliep – eigenlijk wel provisorisch – via een raamventilator. Dat ding werd snel vies.

Met de huidige generatie kookplaten met werkbladafzuiging is dit verleden tijd. De ventilator kon verwijderd worden en de afzuiging verloopt via de buitenmuur. “Werkt als een speer.”

 

De afzuiging verloopt via de buitenmuur. Werkt als een speer.
Zwarte moderne keuken Haarlem, wandschappen

Advies werkbladen nuttig

Een stenen werkblad staat op hun wensenlijstje, het liefst keramiek, dat vinden ze mooi.

Keramiek heeft als nadeel dat het vlekgevoelig is. En voor de lengte die zij nodig hebben, bijna vier meter, is keramiek niet uit een stuk te maken. Er zou dan een lasnaad komen bij de kookplaat. Dit vindt Ruud storend. Zo komen ze bij een kunststof werkblad in betonlook.

Het gave van dit materiaal is: dankzij het geribbelde randje dat ze erop hebben laten maken, toont dit als massief beton. Heel authentiek. Prachtig, ook bij de Frans eiken vloer!

Kunststof heeft nog een praktisch voordeel dat het niet vlekgevoelig is. Je moet er alleen geen hete pannen opzetten, dat niet. Maar verder kun je hier naar hartenlust koken.

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

 

Zwarte moderne keuken Haarlem, lade met binnenlade
Zwarte moderne keuken Haarlem, accessoires werkblad
Zwarte moderne keuken Haarlem

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
RUUD EN HETTY LEMMERS UIT HAARLEM

Terug naar overzicht