Toen Pieter en Gemma Koffeman uit Urk hun eerste keuken kochten bij Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet, vonden ze hun witte hoogglans keuken met dik robuust werkblad prachtig. Vier jaar later verhuizen Pieter en Gemma naar de twee-onder-een kap woning van hun ouders. Nu vallen ze voor een greeploze matzwart keuken met een dun aanrecht. Een groter contrast bestaat er haast niet!

De begane grond wordt uitgebouwd en krijgt een andere indeling.

De muur tussen de keuken en de woonkamer verdwijnt zodat een enorme open ruimte ontstaat.

Hier wil Gemma haar wens realiseren voor een grote, ruime leefkeuken met eiland en veel werk- en bergruimte.

Bekijk groter
Zwarte keuken met eiland Urk

Geen zichtbare prullenbak

Het spoeleiland met vaatwasser, Quooker en wasbak staat tegenover het Boretti fornuis met fry top (grote bakplaat). Dit fornuis is een herplaatsing van hun ouders, evenals de koelkast. Onder de wasbak zitten twee afvalbakken.

“Zo fijn, geen losse prullenbak in de keuken, dat vind ik altijd zo vies,” legt Gemma uit.

Advies wat zich terugbetaalt

Alles in de moderne keuken wordt zwart. De apparatuur, de Quooker evenals de spoelbak.

Hierover krijgt Gemma goed advies bij Arma Keukens en Sanitair.

Op advies nemen ze een massief zwarte spoelbak in de kleur carbon.

Deze bak pas perfect bij de tint zwart van de kasten. Messen en vorken laten geen sporen achter omdat de bak massief is. “Het blijft er als nieuw uitzien.”

Graag wil Gemma een zwart aanrechtblad, maar het is lastig om deze in dezelfde tint te vinden als de frontjes.

Op aanbeveling van Arma Keukens en Sanitair kiest ze nu een mooi keramisch werkblad dat de uitstraling heeft van lichte steen. Erg mooi.

“De spoelbak blijft er als nieuw uitzien”

Harmonieuze eenheid

Bij deze keuken staat de keramische vloer in natuurlijke steenlook bijzonder mooi. Chique ook, dat komt door de grijze en lichtgrijze ondergrond gecombineerd met bronzen ‘snippers’.

Wanneer de zon schijnt lichten de bronzen vlekken op, ze nemen een warme kleur aan als het donker wordt. De vloer kleurt ook mee met de taupekleurige wanden.

Heel mooi in combinatie met het strakke design van de keuken met het stenen blad.

Magazine-2021-mockup-man-lezen-keuken.jpg

Gratis magazine

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens en badkamers.

De stenen vloer bevalt Gemma geweldig. “Je hoeft niet op te letten wat er op valt en je maakt het makkelijk schoon. Ideaal.”

Eigenlijk wilde Gemma een houten vloer in visgraatmotief. Maar in combinatie met haar zwarte keuken vindt ze het contrast te groot worden, en een stenen vloer met houtlook is ook niet haar idee. Dus wordt het deze keramische vloer.

“Je hoeft niet op te letten wat er op valt en je maakt het makkelijk schoon”

Bekijk groter
Zwarte keuken met eiland Urk, kastenwand

Vooruitgang

Het keukeneiland vinden Pieter en Gemma een “vooruitgang”. Aan één zijde staan barstoelen. “Altijd” antwoordt Gemma lachend op de vraag of ze hier vaak zitten.

Want naast de keuken zien we de massief houten tafel uit het vorige huis nog staan. De levendige en robuuste sfeermaker moet zijn plekje nu delen met de bar. “Deze keuken met eiland past goed bij onze manier van leven.”

“Als we samen uit ons werk komen en een van ons kookt, dan kun je gewoon om elkaar heen lopen en bij elkaar zijn zonder dat je de ander in de weg loopt. Ideaal.”

“Ja, wij eten ook gewoon aan dit eiland. Heel gezellig.”

Wandkasten

Ook de hoge wandkasten met lades zijn een voordeel ten opzichte van de vorige keuken. “Het geeft veel bergruimte en ik kan alles kwijt in onze keuken.

Het advies om de keuken ‘in de muur’ te bouwen en de afzuigkap in het plafond in te bouwen geeft een extra strak effect aan de keuken.”

Zwart met warm hout

Deze keuken is een sfeervolle eenheid met het interieur. De keukenstoelen en bank van cognackleurig buffelleer brengen warmte aan en het matzwarte van de keuken komt terug in het vier meter lange TV-meubel.

Ook het robuuste hout van de keukentafel komt terug in de kamer door de eikenhouten vensterbanken en het blad van het TV-meubel. De zwartgecoate tafelpoten verwijzen weer terug naar de matzwarte keuken. Chique.

Op onze website kunt u meer lezen over Arma Keukens en Sanitair, of andere klantervaringen bekijken.