• 9,7 uit 2180 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Een verbouwde woonboerderij vlakbij een typisch Drentse vaart komt na een groot restauratieproject weer in de verkoop. De heer en mevrouw E. vallen direct voor deze boerderij en kopen hem aan.

Ze moeten alleen nog een keuken uitzoeken. Omdat de keukenruimte groot is, willen ze zich goed laten adviseren.

“Onze ervaring met het vorige keukenbedrijf was erg negatief. We waren dus extra kritisch bij de keus voor een keukenzaak,” licht mevrouw toe.

Ze lezen reviews op een klantervaringensite en concluderen dat DB Keukens goed aangeschreven staat. 

Eerst doen mevrouw en haar partner inspiratie op bij keukenzaken in Duitsland. Op de terugweg bezoeken ze Adee Keukens in Rijssen.

“We wilden er niet meer weg. Vanaf het moment van ontvangst tot en met de nazorg is het bij Adee Keukens uitstekend geregeld. En echt goedkoper vinden we Duitse keukens ook niet,” zegt mevrouw enthousiast.

Zwarte keuken met eiland Hoogeveen
Echt goedkoper waren Duitse keukenzaken ook niet.
Zwarte keuken met eiland Hoogeveen
Zwarte keuken met eiland Hoogeveen

In een grote ruimte hoort een spoeleiland

Ze wensen een keuken met kookeiland. Dat moet ook wel in deze enorme open keuken, want een wandopstelling oogt al snel nietig. Wat ze moeten uitzoeken is, of ze van het eiland een spoeleiland kunnen maken.

Hiervoor moet een afvoer door de natuurstenen vloer gemaakt worden. En dat kan.

Blij met alle keukenadviezen

Op advies van Adee Keukens laat het Drentse stel het plafond boven de keuken verlagen. Met opzet, want zo komt de keuken in een aparte hoek zonder dat ze aan openheid inboeten.

Het verlaagde plafond maakt de keuken knusser. Mevrouw is er ontzettend blij mee.

“Alles klopt gewoon in deze keuken. De afmetingen van het verlaagde plafond vond ik zelf lastig te bepalen. Ook de onderlinge afstanden tussen het keukenblok en de kastenwand zijn perfect, evenals de afmetingen van de flexibele inductie kookplaat.”

“De spoelbak wilde ik graag geïntegreerd in het keramiek aanrecht, maar ik ben blij dat ik toch het advies heb gevolgd om een spoelbak met een metalen rand te kiezen. Deze beschermt het keramiek tegen het stoten van pannen. Adee Keukens bleek hier een uitstekend adviseur.”

Zwart chique en stoer

Een zwarte keuken is een nieuwe ervaring voor mevrouw, maar het chique en stoere van de urban style hoort wel echt in deze ruimte. Het mooie aan deze keuken is de houten rand om de kastenwand, ideetje uit de keukenshowroom.

“We vonden dat idee sfeervol. De verkoper adviseerde ons om een houten rand te kiezen, dat zou een warme uitstraling geven en ook mooi het hout van de bar laten terugkomen.”

“Nou moet je zien, zo dik is de rand niet, maar het effect is fenomenaal.”

Zwarte keuken met eiland Hoogeveen, kookplaat, werkblad keramiek
De houten balk is niet dik, maar het effect ervan is fenomenaal.

Matzwart decor voor keukenapparatuur

Matglans of hoogglans zwart maakt in praktische zin niet heel veel uit. Mevrouw kiest dus voor een matzwarte keuken. De accessoires en keukenapparatuur zoals de combi magnetron, de steamer met warmhoudlade en espressomachine komen zo ook erg mooi uit.

Koelkast met ijsmachine

De pubers in huis willen graag een Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine voor ijsklontjes en crushed ice, gek als ze zijn op koud water.

Een losse Amerikaanse koelkast ontneemt deze keukenopstelling echter haar symmetrie. Nu zijn de apparaten mooi in het midden geplaatst.

De sfeervolle nis wil mevrouw ook niet opgeven, dat is nou juist een schitterende plek voor de soda streamer, zeker ook door de zwarte kastdeuren. Zo komen ze op een inbouwkoelkast die ook ijsblokjes maakt. Kinderen blij, moeder blij.

Zwarte keuken met eiland Hoogeveen, ijsblokjes

Gezelligheid alom

En nu, nu alles gerealiseerd is, is het genieten. Nooit meer staat mevrouw alleen in de keuken.  Altijd hoort en ziet ze wat de kinderen en haar partner onderling uitwisselen.

“Terwijl ik kook zitten de kinderen aan de bar, of mijn man met zijn vrienden. En ik hang gezellig over het aanrecht. Geweldig, echt.”

Op onze website kunt u meer lezen over Adee Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Zwarte keuken met eiland Hoogeveen

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
DE HEER EN MEVROUW E. UIT DRENTHE

Terug naar overzicht