Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Wat een showroom met nieuwe keukeninspiratie al kan doen. Je kunt tot een volledig andere keuken komen. Natascha en Erwin Hauer uit Amstelveen hebben het zelf ervaren bij Keur Keukens in Haarlem, vertellen ze.

Ze waren, zoals ze zelf zeggen, op zoek naar een rechte wandkeuken. Eerst zou de woning vergroot worden met een aanbouw, daarna zou een wand verdwijnen zodat 60% van de benedenruimte gebruikt kon worden voor de keuken.

Natascha en Erwins grootste woonwens is een enorme tafel die plek biedt voor alle gezinsleden, vrienden, vriendinnen en hopelijk later aanhang. Parallel daaraan zou een keuken met kookeiland leuk staan.

Dat lijkt Erwin en Natascha leuk, omdat je met een kookeiland niet met je rug naar iedereen toe staat tijdens het koken. Maar ze vrezen dat hun woning niet breed genoeg is.

Met dit keukenidee in hun hoofd zoeken ze een mooie rechte keuken (zonder eiland) uit. De tekening verdwijnt even in een la tot na de verbouwing.

Zwart witte keuken Amstelveen

Complete switch

Maar dan komt het moment. Ze gaan de keuken kopen en stappen in de auto. Eenmaal binnen bij Keur Keukens ziet Natascha een schitterende eilandkeuken staan. Ze gaat er direct voor door haar knieën.

Deze keuken vindt ze nog veel mooier dan de oorspronkelijk bedachte rechte keuken. En zonder wandkasten past deze opstelling misschien toch? Haar partner zucht, want dit betekent wel een enorme koerswijziging.

“De verkoopster nam het leuk op, ondanks dat alle tekeningen al gemaakt waren voor een rechte keuken. Ze ging gewoon weer opnieuw onze ruimte bekijken. Kennelijk maakt ze het vaker mee,” lacht Natascha. En inderdaad, deze opstelling zou moeten passen!

Omdat, op de koelkast na, verder geen hoge kastruimte nodig is, kan de kast met koelkast en ovens mooi in een hoek tegen de wand staan, zodat voldoende loopruimte tussen wand en eiland gewaarborgd blijft.

Natascha kan haar geluk niet op. Nu alles staat, is ze blij dat ze het gedaan heeft.

Zwart greeploos past mooi in het interieur, en het witte Corian aanrechtblad contrasteert prachtig met de diepzwarte keuken. De keuken is voorzien van een speciale afwerking tegen vingerafdrukken.

De verkoopster nam het leuk op. Ze ging gewoon weer opnieuw onze ruimte bekijken.
Mat zwarte keuken met apparatuur
Zwart witte keuken Amstelveen, met ruime lades

Advies over van alles

“We hebben goed advies gehad bij Keur. De verkoopster dacht erg goed met ons mee, ze had werkelijk ontzettend veel geduld met ons. Wij zetten qua afwerking graag de puntjes op de i. Daar ging zij in mee.”

“Zo vind ik een zichtbare strip tussen een werkblad en een greeploze onderkast lelijk. Toen is ze voor ons nagegaan of de strip ook zwart mee gespoten kon worden. Dat kon. Daar zijn we heel blij mee.”

“Tegelijkertijd hield ze ook ons budget in de gaten. Hiervoor veranderde ze een paar lades in kasten. Ze deelde ze mooi in, zodat het symmetrisch oogt.

Ze dacht ook aan praktische details, zoals de plaats van de kraan en de vaatwasser. Ze vroeg ons of wij liever de vaatwasser naar links of naar rechts inruimden. Dat bepaalt waar de spoelbak komt. Daar denk je niet aan.”

Ze dacht ook aan praktische details, zoals de plaats van de kraan en de vaatwasser.
Zwarte keuken met wit aanrechtblad Amstelveen

Problemen oplossen tijdens montage

“Tijdens de montage merkten we dat je met Keur niet met een prijsstunter te maken hebt. Zij maken de kwaliteit waar die je van hen mag verwachten. Zo paste een kast niet in de ombouw die onze aannemer had gemaakt.

De bovenste rand van de koof was te laag. De monteur heeft de koof aan de bovenkant iets weggezaagd en heeft het zelfs bij weten te werken.

Een potje zwarte verf dook hij op in onze schuur. Absoluut een geweldige man die ontzettend secuur werkte."

“Nu genieten we met onze drie kinderen enorm van de nieuwe keuken. Het eiland doet wat het belooft: het creëert een gezellige ontmoetingsplek voor iedereen.

Terwijl onze dochters staan te bakken, maak ik het eten klaar zonder dat we elkaar in de weg lopen. En die grote tafel erbij is ook enorm gezellig. Het is alleen maar gezelliger geworden.”

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Wit zwart kookeiland Amstelveen met brede lades
Praktisch zwarte keuken met eiland voor gezin
Dit artikel is geschreven door
Erwin en Natascha Hauer uit Amstelveen
Terug naar overzicht