Een pannetje water koken, een kopje koffie zetten. Meer is er nog niet gebeurd in de gloednieuwe keuken van Jordy van Heemst. Nadat hij eind juli gaat trouwen met Gwendolijn gaat daar zeker verandering in komen. Dan is het nieuwe huis in Oude-Tonge ook echt een woonhuis. Nu gebruikt Jordy het tijdelijk als kantoor.

"Een mooie nieuwbouwwijk met veel jonge mensen en woningen met een hoge milieustandaard. Ze zijn heel energiezuinig en hebben geen gasaansluiting.

We zijn voorbereid op de toekomst. daar komt nog bij dat Oude-Tonge ons wel trekt. Er is hier veel te doen," verklaart Jordy na de aankoop van de fraaie hoekwoning. "Dit is ideaal voor ons."

Bekijk groter
Witte hoekkeuken Zuid-Holland

Gezellig en warm

Een deel van het ideaal is de keuken, die een paar weken geleden is geplaatst. Het resultaat voldoet aan het beeld dat vooral Gwendolijn in haar hoofd had. "Haar smaak is een stuk beter dan die van mij," lacht Jordy.

"Voordat we de showroom bezochten, wisten we al dat het een witte keuken met een houten blad moest worden. Gezellig en warm, dat zie je bijvoorbeeld aan de houtnerfjes.

Ook de indeling wisten we al: een L-vorm met de wasbak bij het raam. Met dit beeld gingen ze naar de showroom van Ardi Keukens in Sint-Annaland. "We kenden Ardi van horen zeggen. De zaak heeft een goede naam. In de showroom werden we vriendelijk ontvangen: fijn puntje van Ardi. 

Gratis inspiratie magazine keukens

Vraag gratis magazine aan

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens.

We waren laat en het was druk, daarom hebben we een afspraak gemaakt. Wel pikten we in de showroom al wat ideetjes op: de Quooker voor warm en kokend water - handig voor Gwendolijn, die veel thee drinkt - en de grote wasbak.

Tijdens de afspraak veranderde het globale beeld vrij vlot in de concrete ideale keuken. "De verkoopster voelde ons goed aan. Het was vrijwel in één keer raak, op wat kleine aanpassingen na en de puntjes op de i, zoals het uitzoeken van de handgreepjes. Maar de basis was tiptop in orde."

De verticale strepen op de kastjes, waardoor een soort plankmotief ontstaat, was een idee van de verkoopster.

“Met een echte oven kun je beter taarten bakken”

Bekijk groter
Witte hoekkeuken Zuid-Holland

Zij raadde Jordy en Gwendolijn ook aan om 'echte' oven te nemen in plaats van een oven met ingebouwde magnetron. "Dan kun je beter taarten bakken," zegt Jordy, die er aan toevoegt het meedenken van Ardi zeer te waarderen.

De plaatsing was in tweeënhalve dag gepiept. "Supersnel en heel netjes gedaan. De monteur loste ook direct kleine dingetjes op die niet in orde waren. We hadden bijvoorbeeld twee losse setjes spotjes gekregen, die de monteur zelf aan elkaar heeft gekoppeld. Niets dan lof, ook voor het vervangen van de bakschaal (in de oven) die beschadigd was."


In het echt

Jordy is zeer te spreken over het resultaat. "Ik ben echt blij met de keuken en dat geldt ook voor Gwendolijn. 

We hadden een 3D-tekening van Ardi en die is werkelijkheid geworden. Dat viel me gelijk op toen ik de keuken voor het eerst in het echt zag."

Nog even, dan kunnen ze de keuken echt in gebruik nemen. "Ik ben wel van plan chef-kok te worden," lacht Jordy.

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.