Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

De oven is nog als nieuw. Maar verder willen Patricia en Erwin Flikweert uit Wemeldinge graag hun keuken vervangen. Ze bezoeken Pelma Keukens in Goes om te kijken wat mogelijk is voor het budget dat ze in hun hoofd hebben.

“Uiteindelijk kwamen we bij Pelma Keukens fors lager uit dan we begroot hadden. Dat viel ons alles mee,” vertelt Patricia.

Ze heeft al een keer eerder in haar leven een nieuwe keuken gekocht. Toen koos ze voor hoogglans.

Nu wil ze deze glimmende lak weer graag voor haar parallelle keuken. Ze is er gewoon nog niet op uitgekeken.

Parallelle keuken Zeeland in moderne stijl

“Ik vind het een chique uitstraling hebben. En het is makkelijk schoonmaken ook. Een zeem erover en het is klaar.”

Op de achtergrond blaft één van de twee honden bevestigend. “Ja, ook met twee honden en een poes is hoogglans in onze keuken echt prima.” lacht Patricia.

Destijds koos ze voor vanille-lak, nu wordt het een witte keuken. “Wit combineert met alles. En wit blijft,” zegt ze.

Greeploze keuken

In de showroom kijken Patricia en Erwin naar greeploze fronten. Ook vanwege het schoonmaakgemak van kastdeuren zonder knoppen. Geen gedoe rondom handgrepen, greeploos is in één keer klaar.

Bij veel beslissingen zijn we afgegaan op het advies van de verkoper. En het staat inderdaad mooi.

Bij aankoop van een nieuwe keuken moet je veel keuzes maken. Het donkergrijs composiet aanrechtblad dat ze zien in de showroom, vindt Patricia heel mooi.

De verkoper wijst haar erop, dat er nog niet zo heel lang ook dunnere uitvoeringen zijn, die erg mooi staan in moderne keukens.

“Daar hadden we zelf niet aan gedacht. We vonden het prima. Bij veel beslissingen zijn we afgegaan op het advies van de verkoper. En het staat inderdaad mooi.”

Sierlijke kraan

De kraan staat er leuk en sierlijk bij. Ook dit liet Patricia graag aan de verkoper over. Toen hij het model toonde, vond ze hem direct leuk. Zo makkelijk is dat dan.

Wat ze ook nog niet eerder hadden gezien, is een schuine afzuigkap. Erwin is bijna twee meter, en dan stoot je snel je hoofd aan het afzuigsysteem. Deze schuine kap voorkomt dit. Ideaal voor als je lang bent.

Langzamerhand begint zich de parallelle keuken te vormen in een prachtig keukenontwerp. Gezien de keukenafmetingen worden, met deze keukenindeling, alle hoeken goed benut.

Een hoge kastenwand verbergt een flinke hoeveelheid keukenspullen. De onderkasten zijn verdeeld in lades en kasten. Aan zowel de linker- als de rechterzijde zit een lade, de rest zijn kasten met planken.

Parallelle keuken Zeeland in hoogglans wit
Parallelle keuken in Zeeland met greeploos front in hoogglans wit

Inductie met vijf pitten

Ze kiest een inductiekookplaat met vijf pitten. Vier had Patricia eerst in haar oude keuken, maar dat vindt ze onhandig.

Pannen stonden in haar vorige keuken vaak tegen elkaar aan, en ze kookt eigenlijk altijd wel twee groentes. Aardappels en vlees erbij en dan kan nu mooi op de vijfde pit het sausje gemaakt worden.

Vanavond wordt het in elk geval nasi. “Dat komt, omdat iedereen hier op verschillende tijden moet gaan werken. Dus maak ik van te voren de nasi.”

“De nasi warm ik in de magnetron per persoon op. Dan hebben ze toch lekker even wat pittigs voor ze de deur uitgaan.”

Patricia werkt in de horeca, en is onregelmatig weg. In deze keuken moet iedereen zich dus kunnen voorzien van een maaltijd, of Patricia er nou is of niet. Hier kan ze alle voorbereidingen treffen. En Demi, Kelly en Erwin doen de rest.

Parallelle keuken, afzuiging

Goede service

De dag na plaatsing ziet Patricia dat er een klein hoekje uit de koelkastdeur is. Dat is jammer.

Ze maakt een foto en stuurt de afbeelding naar de serviceafdeling. De dame van de afdeling bestelt direct een nieuwe deur en deze wordt snel geleverd. “Dat is netjes geregeld.”

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Parallelle keuken met oven op ooghoogte
Dit artikel is geschreven door
Patricia en Erwin Flikweert uit Wemeldinge
Terug naar overzicht