• 9,6 uit 2143 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Afspraak maken

Ze moesten aanvankelijk wel even wennen aan de omgekeerde indeling van het perceel. Maar toch ging ook dat vrij snel. Bij deze nieuwbouwwoning wordt de voortuin gebruikt als achtertuin. En de achtertuin kijkt op de doorgaande weg.

De keuken is ingedeeld met het zicht op de achtertuin en biedt veel perspectief om in te koken en te leven. Compleet naar de moderne woontrends. Annelie weet al snel hoe ze deze ruimte gaat inrichten.

Het wordt een hoekopstelling in deze grote woonkeuken, legt ze uit op de vraag waarom ze geen keuken met kookeiland kiest.

“Ik wilde een grote ruimte. In deze keukenruimte zou een eiland een grens optrekken tussen de keuken en de zithoek, dat was niet de bedoeling. En ik wilde sowieso wassen onder het raam. En koken tegen de wand.”

Daarnaast beschikken de Van de Veldes over een vrij grote eethoek. “Die wilde ik per se een plek geven. Een eiland midden in de keukenruimte zou het krap maken. Dus dit is de beste opstelling en het bevalt me prima.”

Moderne keuken

Actueler

De keuken lijkt haast identiek aan de keuken in de vorige woning, die drie jaar geleden nog door Pelma werd geleverd.

Het aanrechtblad wordt wederom uit composiet vervaardigd, omdat ze een heel dun werkblad willen van één centimeter dikte.

Composiet is één van de weinige materialen in deze prijsklasse die zo dun geleverd kan worden. Eerst kiezen Arno en Annelie hun werkblad uit in composiet donkergrijs. Bij nader inzien ontdekken ze de modernere tint waarin taupe is verwerkt.

De tint met taupe vinden ze veel chiquer. Warmer ook. De vensterbanken worden uit hetzelfde materiaal vervaardigd.

Prachtig steengrijs

Met het crème van de vorige keuken was Annelie “wel zo’n beetje klaar”. Wit vindt ze te kil. Rood is leuk, maar voor hen geen optie.

Rood is erg tijdgebonden. Niet doen dus, want in deze woning willen ze nog wel een tijdje wonen. Stone vormt een prachtig alternatief dat Annelie ook tijdloos lijkt.

Moderne keuken, enkele spoelbak
Moderne keuken, greeploos

Stone is een heel licht grijze tint die neigt naar kiezel. Deze kleur kan ook in een matte variant geleverd worden.

De greeploze fronten hebben een modernere, strakkere greeplijst dan wat Arno en Annelie gewend waren. In de vorige keuken zaten er nog rondingen in, maar die zijn nu totaal verdwenen.

Om het interieur mooi af te maken, vinden ze het fijn als de speciale tint stone ook in de meubels terugkomt. Van hetzelfde materiaal kiezen ze drie ladekasten voor onder de tv als tv-meubel. Het tv-meubel is alleen geen 60 centimeter diep zoals de keukenkasten, maar 35.

Drie mooie hoogglans kasten prijken naast elkaar. In de apparatenlijn zien we links een combistoomoven en rechts een combimagnetron met warmhoudlade eronder.

Wanneer de warmhoudlade niet in gebruik is, wordt deze benut als opberglade voor pannenonderzetters.

Stoomoven biedt veel voordelen

De stoomoven gebruikt ze veel. Haast dagelijks. “Echt veel verdiept heb ik me er eerlijk gezegd niet in.”

“Maar een feit is, dat ik mijn magnetron veel minder gebruik sinds ik de stoomoven heb. Ik schuif er van alles in en dan doe ik op gevoel een beetje stoom erbij. Dat is veel lekkerder.”

Moderne keuken, koeler en vriezer

“Mijn gerechten spetteren in de stoomoven minder dan in de magnetron. Met een lasagneschotel in de magnetron bijvoorbeeld, moest ik altijd erg opletten, want dat ging behoorlijk pruttelen. Voor je het weet zit alles onder.”

“In de combistoomoven is dat helemaal niet zo. Bovendien bedraagt de kooktijd de helft.

De gaskookplaat kozen Arno en Annelie vanwege de wokbrander. “Hier doen we zoveel mee. We bakken aardappels, we roerbakken vlees en vlees sudderen we op de sudderstand. Nasi en bami gaat ook perfect hierop. We zijn er erg blij mee.”

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Moderne keuken, gaskookplaat met wokbrander
Moderne keuken, oven
Moderne keuken, klant

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
ARNO EN ANNELIE VAN DE VELDE UIT MIDDELBURG

Terug naar overzicht