Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

“We hebben inderdaad een actuele keuken,” beaamt Eric van der Schild. “Het is nogal tricky om je woningontwerp compleet om te draaien, waarbij de woonkamer bestemd wordt tot keuken, en de keukenruimte tot woonkamer.”

“De keuken is nu de prominente plek in ons huis. Keur Keukens in Haarlem heeft ons hierbij goed en plezierig geadviseerd.” zegt hij.

Van woonkamer naar leefkeuken

“Op papier was het best spannend hoe het zou worden. Maar nu onze keuken gerealiseerd is, zijn we er erg blij mee. Onze nieuwe keuken is echt een leefkeuken geworden. Wanneer we bezoek hebben, zitten we alleen maar hier.”

De nieuwjaarsborrel met de buurt mondde zo ook uit in een gezellig gebeuren. De buurtbewoners kennen elkaar nog maar kort, want ze bewonen allemaal een nieuwbouwhuis. “We hebben eigenlijk continue rondom het eiland gestaan met een hapje en een drankje.”

“Reuzegezellig was het. En daar is zo’n eiland voor bedoelt, ja.”

Moderne keuken met eiland

Kookeiland moet passen

Hoe Eric en Lucy op het idee kwamen? In hun vorige huis hadden ze een kookeiland. Eén ding wisten ze zeker, in hun nieuwe woning moest ook een kookeiland komen.

Dat paste alleen niet goed in de ruimte die toen nog bestemd was voor de keuken. Lachend vertelt Lucy: “Laten we eens gek doen. Waarom met de stroom mee?”

“We gooien het gewoon om. Van de woonkamer maken we de keuken. En van de keuken maken we de woonkamer.”

Goed gevoel Keur

Dit werd het vertrekpunt voor de nieuwe keuken. “Keur Keukens, niet ons eerste adres, hielp ons daar goed mee. We voelden aan: hier denken ze met je mee.”

“Hier werken ze naar een oplossing, in plaats van dat ze simpelweg dozen proberen te schuiven. We hebben geen spijt van deze beslissing.”

Bij Keur werken ze naar een oplossing, in plaats van dat ze simpelweg dozen proberen te schuiven.
Moderne keuken met eiland, veel opbergruimte
Moderne keuken met eiland, lades

In de keukenshowroom doen ze frisse keukeninspiratie op. Ze zien hoge kasten met stijlvolle nissen.

Aanvankelijk willen Eric en Lucy ook hoge kasten en deze volledig inbouwen in de wand. Op Keurs advies laten ze de ruimte erboven open. “Dat staat wel heel mooi vinden we.”

Extra wandopstelling

“Waar we ook ontzettend blij mee zijn is het extra keukengedeelte aan de wand. Aanvankelijk gingen we voor een complete eilandkeuken, maar dan hadden we te weinig werkruimte.

Omdat onze nieuwe keuken op alle fronten groter moest zijn, kozen we voor de extra wandopstelling erbij.”

Groot – groter – grootst

Groot is het motto van deze keuken, zonder dat het té wordt. Er staan een grote koelkast en vriezer. De inductiekookplaat is groot. De flexibele kookzone past zich aan, aan de grootte van de pan. Nu kunnen ook de grootste pannen gebruikt worden.

Ook de ovens zijn groter. “Pas hield onze oudste zoon Geoffrey zijn feestje met negen jongens. We hadden gewoon tien pizza’s tegelijk klaar. Dat is ideaal.”

Moderne keuken met eiland, oven met inschuifbare deur

Ovendeur verdwijnt onder oven

“Voor de ovens met Slide & Hide techniek viel ik direct,” vertelt Eric. Bij deze ovens draait de ovendeur onder de oven weg, zodat je beter een schotel uit de oven kunt nemen.

Slide en Hide is ook veilig, want je loopt nooit het risico dat iemand tegen een openstaande ovendeur loopt. “Zeker met kinderen is dat veiliger. Daar hebben we echt op gelet, want zij krijgen steeds meer belangstelling voor koken.”

Alle ruimte

Deze keuken met kookeiland is ideaal. “Wanneer Geoffrey taart staat te bakken, dan kunnen wij met gemak het avondeten bereiden zonder dat je elkaar in de weg loopt.

Onze keuken is ons pronkstuk, het verzamelpunt van de familie. En helemaal nu we ook muziek in onze keuken hebben.”

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

 Moderne keuken met eiland, oven met slider deur
Moderne keuken met eiland, klanten
Dit artikel is geschreven door
Eric en Lucy van der Schild uit Oegstgeest
Terug naar overzicht