Een paar jaar geleden betrokken Peter en Karin Bader uit Twello een nieuwbouwwoning in het westen van het land. Nu ze weer gaan bouwen – maar dan in het oosten – weten ze goed hoe hun nieuwe keuken eruit zal moeten zien. Alleen, waar ‘halen’ ze die? Positieve reviews op onafhankelijke klantervaringsites leiden hen naar Adee Keukens in Rijssen.

Ondertussen hebben Peter en Karin meerdere keukenzaken bezocht.

Bij Adee Keukens merken ze het streven naar ‘keukens met een 9+’ op. En met de verkoper klikt het. Hier blijven ze.

Bekijk groter
Moderne eilandkeuken Deventer

Ideeën in showroom

“Leuk! In deze showroom zagen we inspirerende keukenideeën,” vertellen ze.
Ze kiezen een kastenwand met een omlijsting als fraaie afwerking. Dit geeft een moderne keuken een exclusiever beeld dan uitsluitend een paar bij elkaar geplaatste kasten.

Omdat de showroomkeukens divers zijn, kunnen ze verschillende plinten met elkaar vergelijken. Een terugspringende plint van een moderne keuken passen ze in hun eigen keukenontwerp toe. “Dit maakt de keuken losser, lichter.”

Omdat Karin voorheen tegen een muur aankeek tijdens het afwassen, komt de spoelbak nu onder een groot raam. “Wat heerlijk om naar buiten te kunnen kijken,” vertelt ze.

“Leuk! In deze showroom zagen we inspirerende keukenideeën”

Keuken met schiereiland

Ook willen Peter en Karin graag een schiereiland. De ruimte leent zich niet voor een keuken met eiland in combinatie met de eettafel. Een schiereiland lukt echter wel.

Het resultaat is hetzelfde: betrokkenheid tijdens het koken bij de gasten die aan de prachtige houten eettafel hun ervaringen van de laatste weken uitwisselen.

Kiezen uit greeploze technieken

De keuken is wit hoogglans en greeploos, dat vinden ze mooier dan handgrepen.

Praktisch aan de showroom van Adee Keukens is, dat diverse greeploze technieken te bekijken zijn. Zo kun je de verschillende greeploos mogelijkheden in een strakke keuken zien en ervaren.

Peter en Karin combineren twee soorten greeploos met elkaar. Met de greeplijsten van de bovenlades openen ze een lade aan de bovenkant.

De lades eronder gaan open met het nieuwe push-to-opensysteem. Zo gaat geen ruimte verloren aan greeplijsten. Omdat de rijen fronten naadloos op elkaar aansluiten, toont deze keuken rustig strak.

Bekijk groter
Moderne witte kastenwand Deventer

Minimalistische keuken

Het aanrechtblad lijkt te zweven. Het is onzichtbaar gemonteerd en in combinatie met het dunne materiaal – 2 cm keramiek – toont dit grijze werkblad in betonlook heel minimalistisch.

De inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging past niet alleen goed in het strakke keukenontwerp, het werkt ook erg plezierig vinden Peter en Karin. Ze willen pertinent geen afzuigkap en dan is dit een reuze alternatief.

Magazine-2021-mockup-man-lezen-keuken.jpg

Gratis magazine

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens en badkamers.

“We hebben tijdens het proces nog wel wat veranderd. We hadden nooit het idee dat het teveel was.”

Nooit teveel

Of ze vaak bij Adee geweest zijn? “Een keertje of acht, want we hebben tijdens het proces nog wel wat veranderd. We hadden nooit het idee dat het teveel was. De verkoper heeft ons plezierig geholpen.”

“De hoogte van de kastenwand veranderde een aantal keren. Ook hebben we nog een paar keer de kleur veranderd van het kastenwandframe.”

“In een andere vestiging van DB KeukenGroep zagen we namelijk een mooie houten ombouw, maar dat bleek toch niet mooi bij onze leverkleurige muren. Uiteindelijk hebben we wit gekozen, de tint van de kasten. Hier zijn we blij mee.”

Bij nader inzien

Ook de vaatwasser schoof nog op van naast de spoelbak naar de wand met de ovens. Naast de spoelbak vormde een geopende vaatwasser een sta-in-de-weg.

Bovendien wil Karin de vaatwasser hoger laten monteren om een in- en uitruimklus die dagelijks terugkeert zo comfortabel mogelijk te maken. De huidige plaats van de vaatwasser bevalt goed.

Beste innovatie

Karin en Peter koken dagelijks uit de stoomoven. Groenten, vis, rijst, bijna alles gaat in de stoomoven. Vitamines gaan niet verloren, het eten smaakt ook veel lekkerder. “De stoomoven is de beste uitvinding in de keuken van de 21e eeuw”.

Op onze website kunt u meer lezen over Adee Keukens, of andere klantervaringen bekijken.