“Als we maar geen spijt krijgen van een keuken met eiland,” mompelt Han Groeneveld wanneer ze eropuit gaan voor een keuken. Maar Sarine wil het graag, en ze gaan zich goed laten adviseren door Ardi Keukens uit Sint-Annaland.

Bij Ardi Keuken hebben ze ervaring met alle keukenruimtes en ook maatwerkkeukens. De keukenruimte van familie Groeneveld meet ongeveer 3,5 bij 4 meter.

Dat is niet supergroot, maar bij Ardi weten ze de keuken goed in te delen.

Maatwerk keuken

Nu staat er een prachtige, hout vergrijsde keuken met spoeleiland met voldoende werk- en loopruimte rondom het eiland. De kastenwand achter de kraan is maatwerk geworden. Ook de fronten zijn op maat gemaakt, met de hand gebeitst en afgewerkt.

Bekijk groter
Massief houten keuken, eiland

Dit is het

Sarine wil nooit meer anders, zegt ze. “Ik kijk gezellig de kamer in als ik bezig ben. Nu pas merk ik hoe vaak ik bij de gootsteen sta, vaker dan bij de kookplaat.”

“Ik doe hier alles, snijden, wassen, mixen, en altijd heb je contact met iedereen in de woonkamer. Dat is veel gezelliger.”

Wanneer Sarine door de voorruiten naar buiten kijkt, dan kijkt ze op het beschermde natuurgebied van Oosterland. Door het achterraam kijkt ze uit over de velden waar afwisselend spruitjes en aardappels geteeld worden. Echt gezellig tijdens het koken.

“Nu pas merk ik hoe vaak ik bij de gootsteen sta, vaker dan bij de kookplaat.”

Inductie went snel

Inductie koken was wel even wennen voor Sarine. Eerst wilde ze het ook niet. Gas vond ze prima, ze wist hoe dat werkte en ze was het gewend.

Toch wijst de verkoper haar erop dat inductie koken veel gemak geeft.

Het bijkomend voordeel van een inductie keuken is, dat wanneer het gas uit huishoudens verdwijnt, mevrouw hier op voorbereid is.

“De verkoper heeft wel gelijk gehad. Ik heb één keer de buurvrouw gebeld met een vraag van ‘joh hoe zit dat nou’ maar verder werkt dit als vanzelf.”

Landelijk robuust

Deze landelijke keuken is echt een keus van Sarine en Han samen. De pilasters van het spoeleiland bijvoorbeeld zijn nadrukkelijk ingegeven door de man van Sarine. Dat vond hij stoer en robuust.

Han maakte het kenbaar aan de verkoper, die aan het tekenen sloeg en met dit ontwerp kwam.

Massief houten keuken

Ook een eiken keuken is de wens van het echtpaar Groeneveld, hoewel het eerste ontwerp toch nog een beetje wennen is.

“We vonden het wat te ‘plankerig,’” vertelt Sarine over de toen nog greeploze keuken.

Ze blijven wel bij een massief eiken keuken, en het tweede ontwerp slaat aan. “Je koopt het van een plaatje. We zijn met het eindresultaat zeer tevreden.”

Ondanks het beeld dat de heer en mevrouw hebben van hun nieuwe keuken, blijkt dat een bezoek aan een keukenshowroom ook voor nieuwe keuken inspiratie zorgt.

Stoere handgrepen

Greeploos wordt hun keuken toch niet, dat is toch te strak bij de woning. Nu zijn er mooie stoere grijze handgrepen die passen bij de robuuste elementen van deze keuken en het antraciet composiet werkblad.

Bijpassende spots

Het is nog even de vraag hoe ze de verlichting vorm geven boven het spoeleiland. Hanglampjes zijn bijzonder sfeervol. Het nadeel is, dat hangende verlichting vanuit de kamer het zicht ontneemt op de koof boven het fornuis.

Spotjes geven een betere doorkijk, Ardi Keukens heeft ze ook in betonlook, zodat dit weer mooi matcht met de handgrepen van de keuken en het werkblad.

Veilig kokend water tappen

Fijn en veilig is, dat de Quooker blokkeert bij het gebruik van deze flexibele slang.

Zo beperkt het kokend water zich tot boven de spoelbak en kun je jezelf of een ander nooit verbranden. Voor een kopje thee, het opzetten van groenten of aardappels is dit een handige kraan waardoor je sneller kunt koken.

Veel meer oveninhoud

Blij is Sarine ook met de nieuwe, grotere oven. “Ik maak hier soms meerdere gerechten tegelijk in klaar, zoals met kerst toen ik zowel groentes als vlees erin had staan.”

“Naast de grote oven hebben we nog een combi magnetron. Weet je hoeveel appeltaarten ik nu in één moeite in twee ovens maak? Vier! Dat is veel efficiënter.”

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Bekijk groter
Massief houten keuken, klant