Een toekomstgerichte leefkeuken, dat is het beeld dat Nicole Fennet heeft van haar nieuwe kookdomein. Nu hun stoere, robuuste keuken geplaatst is, weet ze dat ze de juiste weg is ingeslagen. Deze keuken van Pelma Keukens in Goes is het hart van de woning geworden.

In deze luxe keuken met eiland koken ze met elkaar, wordt gezamenlijk gegeten, ontmoeten ze vrienden en vieren ze familiefeestjes.

Een doordachte opstelling, een weloverwogen materiaalkeuze en luxe keukenapparaten vormen de basis van deze schitterende keuken. Er is ook een trucje…

Bekijk groter
Luxe keuken met eiland, houtnerf

Eindelijk een kookeiland

In hun nieuwe keuken wil Nicole meer ruimte. Een wijnkoelkast is ook een speciale wens. Tijdens een verbouwing wordt de bijkeuken bij de keuken getrokken, zodat een grotere ruimte ontstaat. Nicole en Michel tekenen zelf een schets van de keuken.

Met het keukenontwerp in de hand bezoeken ze de showroom van Pelma Keukens. Graag wil Nicole een kookeiland in de nieuwe opstelling: “Ik kookte altijd in de hoek, maar ik wil nu graag het huiselijke gevoel, de sfeer van landelijkheid in de keuken brengen.”

En dat lukt. Nicole: “Vaak eten we aan dit eiland. Ik vind het echt een feestje om dit keukeneiland in huis te hebben. Ook de jongens schuiven regelmatig even aan het zitgedeelte neer. Het verhoogt je wooncomfort aanzienlijk.”

“Ik vind het echt een feestje om dit keukeneiland in huis te hebben. Ook de jongens schuiven regelmatig even aan het zitgedeelte neer.”

Strakke, robuuste keuken

Om het keukeneiland heen krijgt de keuken verder vorm met werkblad, kasten, lades en apparatuur.

Wel allemaal strak, dus strakke lijnen, greeploze fronten, een aanrecht zonder bovenkasten en een strakke wand met kasten en apparatuur.

Met drie zonen in huis wil Nicole zich geen zorgen hoeven te maken of de keuken netjes blijft. “Gemorste rode wijn veeg ik zelf wel weg, maar mijn zoons vergeten dat misschien.

Of groenten snijden bijvoorbeeld. Ik wil me niet druk maken over krasjes op het aanrecht.” “Zelf werk ik altijd snel dus ik moet ‘hup’, een hete pan van de kookplaat zonder onderzetters op het aanrecht kunnen zetten.

De verkoper adviseerde me, met ons gezin keramiek te nemen, dat is keihard en kan super veel hebben.

Bovendien is keramiek beschikbaar in een stoer, robuust uiterlijk, en het zou dus prima passen bij de uitstraling van de keuken die we in gedachten hadden.”

Bekijk groter
Luxe keuken met eiland, veel bergruimte

Er is nog wel een dingetje. Keramiek kan niet zo dik worden vervaardigd als Nicole wil. En Nicole wil juist zo graag een stoer aanrechtblad.

De oplossing is om het werkblad aan de zichtzijde op te dikken. Dat is goed gelukt hier, want je doorziet de truc niet als je het niet weet. In werkelijkheid is het aanrechtblad dus niet zo dik als het toont.

Massief eiken fronten

De mooie houten fronten in deze luxe keuken met eiland zijn massief eiken. Dat hout kan werken onder invloed van licht en warmte, laat Nicole koud. “Dat tekent juist het natuurlijke element van je keuken. Ik kan daar prima mee leven.”

Gas heeft voor Nicole ook niet afgedaan. Ze kookt gewoon lekker op gas, maar heeft ondertussen wel de aansluitingen laten maken voor inductie.

Mocht gas gaan verdwijnen, dan kan ze een nieuwe kookplaat laten plaatsen zonder een grote verbouwing – wel eentje uit de grootste modellen, maar dat gaat vast goedkomen.

“Dat houten fronten kunnen gaan werken vind ik prima. Het tekent juist het natuurlijke element van je keuken.”

De Quooker in deze keuken is niet nieuw. Deze koos Nicole pas later in haar vorige keuken, en hij is nog zo nieuw dat hij gewoon z’n bestaan voortzet in de houten keuken.

Wel nieuw is het gemak van een koffiemachine.

 

“Met één druk op de knop heb je koffie. Dit gaat makkelijker en sneller, dat vindt iedereen fijn.

Bovendien scheelt het weer een apparaat op het aanrecht, dat versterkt de strakke uitstraling van deze keuken.”


Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.