• 9,7 uit 2180 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

“Nou, we hebben een fantastische keuken! We hebben er dagelijks plezier van, en de service was uitstekend. Dus wij willen wel meedoen aan een reportage,” vertelt Albert Schreuder uit Urk ons enthousiast. En dus gaat de fotograaf van Arma Keukens en Sanitair langs om deze schitterende keuken op z’n mooist te fotograferen.

Wat opvalt is de harmonieuze sfeer in het samenspel tussen de keuken en de oudblauwe entourage. Albert en Jannemarie wilden geen drukke keuken, maar een neutrale opstelling. Met deze achtergrond in gekleurde tint wordt de keuken toch heel persoonlijk en perfect passend bij het Urkse stel.

Wat ook bepalend voor het rustige uiterlijk van de keuken is, is dat er geen keukenfronten met ruiten meer zijn, zoals de Schreuders vroeger wel hadden. Ze vonden het zo’n gedoe om alle keukenspullen ordelijk op te blijven ruimen. “En zeker als de kinderen ook gaan meehelpen, dan heb je niet altijd meer de volledige controle over hoe de pasta, pakken hagelslag en pindakaas in de kasten belanden,” zegt Albert met een knipoog. Dichte fronten dus en alles toont in elk geval opgeruimd.

 Landelijke U-keuken Urk, fraaie schouw
Landelijke U-Keuken Urk, prachtige schouw
Landelijke U-Keuken Urk, gasfornuis

Veel belangrijker nog dan de uitstraling, vinden Albert en Jannemarie het praktisch gemak van deze keuken. Het schoonmaakwerk is er minimaal. Ook kunnen ze er gewoon “fijn” in werken. Op apparatuur is niet bespaard. De keren dat Albert in de keuken staat benut hij graag alle ruimte op het aanrechtblad en dat kan in deze keuken dus ook. Een handige carrousselkast die onder het aanrecht vandaan draait zorgt ervoor dat ze niet meer naar pannen hoeven te zoeken.

Landelijke U-Keuken Urk, enkele spoelbak

Ruimte voor iedereen

Nadat Albert en Jannemarie jarenlang een kleine hoekkeuken hadden gehad, opent zich een wereld aan mogelijkheden met deze nieuwe u-keuken. Voor iedereen is plek, en je hoeft niet al te neurotisch te doen wanneer er lekker gekliederd wordt, want de spatrand is extra hoog en de plaat achter de kookplaat is van materiaal dat makkelijk schoonmaakt. Geen tegels die vieze voegen krijgen. Geen behang dat smerig wordt. Het fornuis heeft Albert uitgezocht. “Een groot fornuis wilde ik per se in mijn keuken hebben. Ik kan er alles mee. Ik wilde ook per se een grote en een kleine oven. Tijdens de laatste kerstdagen had ik kabeljauw in de grote oven staan. Ik gebruikte de kleine oven om even wat stokbrood te bakken. Ideaal, echt,” lacht hij.

Korte opwarmtijd

De kinderen Schreuder bakken zelf graag pizza’s. Met dit fornuis kunnen ze ruimschoots uit de voeten. En eet het gezin ’s zondags soep met stokbrood, dan is het stokbrood in de kleine oven snel afgebakken. Ook de kookplaat is groter dan in de oude keuken. Inmiddels zijn er in huize Schreuder vier kinderen en die eten heel wat weg. De gaskookplaat met vijf pitten geeft tenminste alle ruimte om breeduit te koken.

Landelijke U-Keuken Urk, vis bakken
Een groot fornuis wilde ik per se in mijn keuken hebben. Ik kan er alles mee.

De U-keuken staat nog steeds in een half open keuken, zodat de woonkamer en de keuken afgezonderd van elkaar blijven. Als je een gezin met kinderen hebt, is dat wel heel plezierig, vindt Jannemarie. Zoek je een moment van rust terwijl de kinderen in de keuken aan het spelen zijn, dan trek je je zelf even terug in de woonkamer met een boek. Dat kan hier.

Landelijke U-Keuken Urk
Landelijke U-Keuken Urk, oven

Betere indeling

Verrassend is, dat de nieuwe, grotere opstelling niet leidt tot minder keukenruimte. In de nieuwe keuken kun je ruimschoots tafelen. Het geheim erachter is de uitgekiende opstelling. De keuken staat op de plek van de vorige eethoek. De eethoek op de plek van de vorige keuken. Wat een heerlijkheid, net zoals al die extra opbergruimte! Handig gekozen zijn de apothekerskasten waar in lades in keurige stapeltjes theedoeken en handdoeken liggen te wachten. Klaar voor gebruik.

Op onze website kunt u meer lezen over Arma Keukens en Sanitair, of andere klantervaringen bekijken.

Landelijke U-Keuken Urk

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
ALBERT EN JANNEMARIE SCHREUDER UIT URK

Terug naar overzicht