Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

Ze wilden een eyecatcher in hun nieuwe keuken. Nou, dat is goed gelukt. De baan opvallende nostalgische tegels op de wand achter het fornuis zet zich voort op de vloer. Het effect mag er zijn,vooral door het contrast met de strakke keuken.

"Ik vond het wel een spannend idee," zegt Jennifer Speksnijder. "Drukke tegels in combinatie met de toch ook wel drukke visgraatvloer, komt dat wel goed?

Maar nu het er ligt, ben ik blij dat we hiervoor hebben gekozen. Strakke, hippe tegels vielen sowieso af in een huis uit 1820."

 

Landelijke keuken Goeree-Overflakkee, kastenwand

 

Vier jaar geleden verhuisden Jennifer Speksnijder en Robert van Kempen naar hun huidige woonplek: een sfeervol huis aan de Voorstraat in Dirksland. 

De vorige bewoners hadden de benedenverdieping flink onder handen genomen. Op de eerste verdieping was nog van alles te doen en de zolder had veel weg van een bouwput.

Jennifer en Robert lieten de klus afmaken. Het huis is bijna klaar. Wat nog rest is het vervangen van de voordeur en het aanpakken van de garage. "We hebben de aannemer via Ardi Keukens,"blikt Jennifer terug op de renovatie. "We vroegen: wat kun je nog meer dan keukens plaatsen? Vervolgens heeft hij ons hele huis gedaan. Ook de vloer en de vloerverwarming beneden.

De keuken was niet lelijk, maar versleten. Jennifer somt de gebreken op: "De koelkast sloot niet meer, de randen van de kastjes lieten los, de magnetron vertoonde kuren, de vaatwasser was verroest.."

Tijd voor iets nieuws dus. Kenden ze Ardi Keukens? "Alleen van dat reclamebord bij Oude-Tonge en een paar verhalen. We zijn er naartoe gereden en het was gelijk goed. We hebben niet geshopt.

Eerst dromen

En dat terwijl er bij een eerste blik en de showroom niet direct een vonk oversloeg. "De klik kwam door de verkoper, die ons alle mogelijkheden liet zien en met ons meedacht. Hij maakte het verschil.

Eerst liet hij ons dromen, pas daarna zijn we aan de hand van ons budget gaan kijken wat we echt wilden. Echt top, die verkoper.

Landelijke keuken Goeree-Overflakkee, kraan en spoelbak
Landelijke keuken Goeree-Overflakkee
Het idee van Ardi Keukens was om gewoon om het fornuis heen te bouwen

Jennifer en Robert hadden niet de ideale keuken in hun hoofd toen ze bij Ardi Keukens binnenstapten. Wel dacht Jennifer aan een 'eiland'. Dat idee sneuvelde snel toen de verkoper die wens had ingetekend. "Geen gezicht."

Nu is de ruimte veel beter benut, met een 'schiereiland', dat samen met een kastenwand veel kastruimte oplevert zonder dat er kastjes boven het aanrecht nodig zijn. Daar -boven een deel van het aanrecht- hangt nu een plantenbak met verlichting. Het idee daarvoor deden ze op in een restaurant.

"Het fornuis hadden we al. Dat is blijven staan. Het idee van Ardi Keukens was om er gewoon omheen te bouwen." Een ander advies was om een aanrechtblad van composiet te gebruiken. Dat kan tegen een stootje. De klimaatkast voor wijn verviel uiteindelijk vanwege de beschikbare ruimte en de twijfel over het nut. 

Nu is er wel volop ruimte voor een hightech koffieapparaat. Helemaal tevreden zijn Jennifer en Robert niet. Zo duurde het geruime tijd voordat het koffieapparaat deed wat het moet doen.

Maar de blijheid over de keuken met eyecatcher is er niet minder om. "Prachtig toch?"

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Landelijke keuken Goeree-Overflakkee, gasfornuis
Landelijke keuken Goeree-Overflakkee
Dit artikel is geschreven door
Jennifer en Robert uit Dirksland
Terug naar overzicht