• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Werkzaam in de meubelbranche, heeft Leandra van Liere een uitgesproken stijl ontwikkeld. Dat heeft zo z’n voordelen, want ze hoeft niet lang te dubben of ze iets mooi vindt. Zo waren zij en haar man Corné op zoek naar een woning in Krabbendijke, dat ligt op het Zeeuwse eiland Zuid-Beveland.

Nieuwbouw mocht het niet worden, dus werd het een twee-onder-een-kapwoning uit het jaar 1890. Twee jaar hebben ze verbouwd, met als kers op de taart de plaatsing van een schitterende Excellentic keuken van Pelma Keukens in Goes. Een authentieke keuken zoals je ‘m niet vaak tegenkomt, met massief houten fronten in de bruine tint ‘pastel loam’.

Landelijke houten keuken Krabbendijke in hoekopstelling

De keuken is prachtig robuust met stoere elementen, alsof hij voor dit huis gemaakt is. De fronten worden getekend door een houtnerf, hebben een mooi raamkader en een verticale groef in het midden. De grepen zijn zogenaamde ‘vintage’ grepen. Leandra staat graag in de keuken om flink uit te pakken met taarten en ovenschotels. Daarom hebben ze niet beknibbeld op gemak en comfort.

Landelijke houten keuken Krabbendijke

Diep en krachtig

De vorm van de keuken is lang en smal met glazen schuifdeuren die uitzicht bieden op de tuin. Om alle ruimte optimaal te benutten, werd gekozen voor een opstelling in de hoek. Kijken we verder in deze rijke, sfeervolle keuken, dan zien we een prachtig gezoet composiet aanrechtblad dat Leandra en Corné hebben geselecteerd op uitstraling en praktisch gemak. Composiet heeft een natuurlijke look, waardoor het één van de meest populaire werkbladen is. Zowel in gezoete als in gepolijste vorm is het goed bestand tegen vlekken, en Leandra heeft er al veel gemak van ondervonden. Eenmaal per jaar gebruikt ze een speciaal onderhoudsmiddel voor het werkblad om te zorgen dat het haar diepe en krachtige uitstraling blijft houden. Koken doet ze op een vijfpits gasfornuis, waarvan een gasbrander over groot vermogen beschikt om te wokken. Dat blijkt een goede keus te zijn, want wokken doet het stel bijna dagelijks! Het gaat snel en groentes blijven knapperig. Bovendien behouden ze hun voedingsstoffen en blijven ze er ook smaakvol uitzien.

Kasten schijnbaar ingebouwd

Mooi aan deze keuken is ook, dat de twee hoge kasten ingebouwd lijken te zijn. In werkelijkheid staan deze meubels met hun ruggen in de bijkeuken, en is er een wand omheen getimmerd zodat ze stijlvol naar achteren wegvallen. Eén van de kasten is een koelkast, de andere kast is een voorraadkast. Dit hadden Leandra en Corné altijd al in hun hoofd, ze vonden het mooi en het moest zo gebeuren.

Houten keuken met eiland in landelijke stijl

Het resultaat mag er zeker zijn! Het draagt bij aan een rustige sfeer van de keuken, die past bij al het overige keukenmeubilair en de uitstraling van de woning.

Bijpassende tegels

Ook de tegels vormen een fraaie eenheid met de robuuste keuken. De antracieten vloer met bruine vleug versterkt het natuurlijke effect en vormt een warm geheel zodat je graag in deze keuken bent. Of het nu is om te koken of om gewoon een glaasje te drinken, deze keuken bevat alle sfeerelementen om een aangenaam verblijf in de keukenruimte mogelijk te maken!

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Landelijke houten keuken Krabbendijke

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
LEANDRA EN CORNÉ VAN LIERE UIT KRABBENDIJKE

Terug naar overzicht