Werkzaam in de meubelbranche, heeft Leandra van Liere een uitgesproken stijl ontwikkeld. Dat heeft zo z’n voordelen, want ze hoeft niet lang te dubben of ze iets mooi vindt. Zo waren zij en haar man Corné op zoek naar een woning in Krabbendijke, dat ligt op het Zeeuwse eiland Zuid-Beveland. Nieuwbouw mocht het niet worden, dus werd het een twee-onder-een-kapwoning uit het jaar 1890. Twee jaar hebben ze verbouwd, met als kers op de taart de plaatsing van een schitterende Excellentic keuken van Pelma Keukens in Goes. Een authentieke keuken zoals je ‘m niet vaak tegenkomt, met massief houten fronten in de bruine tint ‘pastel loam’.

De keuken is prachtig robuust met stoere elementen, alsof hij voor dit huis gemaakt is. De fronten worden getekend door een houtnerf, hebben een mooi raamkader en een verticale groef in het midden. De grepen zijn zogenaamde ‘vintage’ grepen. Leandra staat graag in de keuken om flink uit te pakken met taarten en ovenschotels. Daarom hebben ze niet beknibbeld op gemak en comfort.

Dat kun je van deze keuken zeker zeggen! De keuken beschikt over veel opbergruimte en luxe apparatuur zoals een prachtig zwart Belling fornuis met chromen handgrepen. In dit fornuis zit een grote oven, die bereikbaar is via een grote deur. Fornuizen met allerlei kleinere ovens en dito deurtjes zijn naar Leandras zeggen niks voor haar. “Het beeld dat ontstaat wordt te onrustig,” zegt ze beslist. Dit Belling fornuis mag er zijn! En wat Leandra er uit naar buiten tovert ook.

Bekijk groter
Landelijke houten keuken Krabbendijke in hoekopstelling

Kasten schijnbaar ingebouwd

Mooi aan deze keuken is ook, dat de twee hoge kasten ingebouwd lijken te zijn. In werkelijkheid staan deze meubels met hun ruggen in de bijkeuken, en is er een wand omheen getimmerd zodat ze stijlvol naar achteren wegvallen. Eén van de kasten is een koelkast, de andere kast is een voorraadkast. Dit hadden Leandra en Corné altijd al in hun hoofd, ze vonden het mooi en het moest zo gebeuren.

Het resultaat mag er zeker zijn! Het draagt bij aan een rustige sfeer van de keuken, die past bij al het overige keukenmeubilair en de uitstraling van de woning.

Bijpassende tegels

Ook de tegels vormen een fraaie eenheid met de robuuste keuken. De antracieten vloer met bruine vleug versterkt het natuurlijke effect en vormt een warm geheel zodat je graag in deze keuken bent. Of het nu is om te koken of om gewoon een glaasje te drinken, deze keuken bevat alle sfeerelementen om een aangenaam verblijf in de keukenruimte mogelijk te maken!

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.