De lichte kleur van de kasten gecombineerd met het zwartgrijze aanrechtblad vormen de eyecatchers van deze keuken. “En de stijl van de fronten. Ik houd niet van strak modern. Deze landelijke look past bij mij en bij ons huis,” vertelt Hennie van Huigenbosch uit Rijssen die haar keuken kocht bij Adee Keukens in Rijssen.

Hennie houdt van landelijk. Daar hoort - wat haar betreft - een open keuken bij als centraal punt van de woning waar iedereen elkaar treft. “Als ik in mijn nieuwe keuken sta te koken, dan praat ik ondertussen met de kinderen die even aan de tafel bij me komen zitten. Dat vind ik een enorme vooruitgang ten opzichte van vroeger,” vertelt ze. In de oude opstelling was de keuken gesloten en stond de eettafel in de keuken.

Toen de twee tweelingen nog klein waren, paste dit wel. Maar met dat de kinderen groeiden, werd het krapper. Dus verplaatsten Hennie en haar man Dick de eettafel naar de woonkamer. Maar altijd zat die keukendeur ertussen. Wanneer de kinderen aan de tafel bezig waren en Hennie zelf achter het fornuis stond, vond ze dat hinderlijk. Toen de benedenverdieping opgeknapt werd, moest de muur tussen de keuken en de woonkamer wijken. Nu is er één grote ruimte ontstaan waar de woonkamer en de L-vormige keuken in elkaar overvloeien. Het gezin geniet er dagelijks van.

“Bij ons eerste bezoek aan Adee zagen we direct deze keuken staan.”

Bekijk groter
Landelijke keuken Rijssen met veel opbergruimte

Afneembaar stucwerk

Bij Adee Keukens adviseren ze Hennie en Dick hoe ze hun keuken zo mooi mogelijk kunnen laten aansluiten op de sfeer in de woonkamer. Een getegelde keukenwand hoort niet bij een gestucte woonkamer; dus wordt alles gestuct, ook de keuken. Hoewel het stucwerk afneembaar is, biedt een spatrand achter de keuken extra bescherming. Als de kinderen slagroom kloppen en de spetters belanden op de wand, dan hoeft dat hun pret niet te drukken.

Het aanrechtblad wordt weer hetzelfde materiaal als Hennie had in haar oude keuken. Composiet moest het worden. Nu kiest Hennie echter niet meer voor diepzwart, maar voor het wat zachtere grijs gemêleerd, dat toch genoeg contrasteert met de lichte keukentint.

Minder schoonmaken

De nieuwe keuken geeft veel schoonmaakgemak. Ook door de inductiekookplaat. Nu hoeft niemand meer pitten of roosters schoon te maken die je bij een gaskookplaat nu eenmaal wel hebt. “En, bij Adee Keukens adviseerden ze me om geen gasplaat meer te kiezen, omdat de verwachting is dat gas in de toekomst zal verdwijnen in de keuken. Beter maar voorbereid zijn op dit moment.”

Sneller aan tafel

Met een inductiekookplaat ben je niet alleen sneller klaar met schoonmaken, ook het koken gaat vele malen sneller. Vanavond staan er bloemkool en aardappels op het programma. “Da’s zo gepiept. Misschien tien minuten,” lacht Hennie. Of ze lang heeft gezocht naar deze schitterende keuken? “Nee, totaal niet. Bij ons eerste bezoek aan Adee zagen we direct deze keuken staan.

En we vonden hem beiden mooi. In de showroom viel ons oog als eerste op een prachtige schouw. En op een keukenopstelling met lage kasten en een halfhoge kast als enige uitschieter naar boven. Dat staat erg ruimtelijk. Deze keuken moest hem worden. Nee, we hoefden niet meer verder te kijken. We maakten een afspraak om het te regelen. Zo ging dat.” Hennie kan, ondanks het ontbreken van bovenkasten, toch al haar keukenspullen kwijt. “Omdat we gingen verbouwen, ben ik eens goed door al mijn keukenbenodigdheden gegaan. Daar kon echt wel wat van weg. En nu? Nu houd ik nog ruimte over!”

Op onze website kunt u meer lezen over Adee Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Bekijk groter
Landelijke keuken Rijssen met bovenkasten