Je zou denken dat je lef moet hebben om een keuken te kopen bij een net geopende keukenzaak. Dat is bij Erik Wesselius en Fleur uit Vleuten niet het geval. “De ervaring die we hier al direct in de showroom hadden was zo anders dan wat we eerder hadden meegemaakt. Ook tijdens de oplevering liet Artic Keukens zien dat ze het maximale doen voor hun klanten,” vertellen ze blij. Ze genieten nu dagelijks van hun prachtige, niet alledaagse leefkeuken.

Alvorens Erik en Fleur verhuizen naar hun nieuwe woning willen ze daar een nieuwe keuken geplaatst hebben. Eriks ouders hadden al meerdere keren keukens gekocht bij de verschillende vestigingen van DB KeukenGroep. Dat beviel fantastisch!

Met de recente opening van Artic Keukens in de buurt is het een makkelijke keus om hier te gaan kijken.

Bekijk groter
Keuken met kookeiland Utrecht, overzicht

Meer lichtinval

Ze willen een andere opstelling dan de oude keuken. Hoge kasten moeten van links naar rechts verplaatst worden om beter gebruik te maken van lichtinval. En ze willen een keuken met schiereiland. Met dit in gedachten komen ze de showroom binnen.


Groene keuken met wit

Het wordt een schitterend greeploze keuken in twee kleuren, donkergroen en gebroken wit. Heel warm en natuurlijk door het aardse groen. Met een groene keuken laten Erik en Fleur zien dat ze persoonlijke keuzes durven maken.

“We vonden het wel spannend, wie neemt er nou groen in de keuken. Maar het heeft heel goed uitgepakt,” zegt Fleur. 

“We vonden het wel spannend, wie neemt er nou groen in de keuken”

De tint die ze zo mooi vinden is eigenlijk de eerste kleur die ze zien bij Artic Keukens.

Ze denken na over hoogglans of mat, maar omdat ze een greenpanel werkblad van hout willen, komen ze tot de conclusie dat een matte keuken beter harmonieert met een houten werkblad dan hoogglans. Dus ze doen groen wit in mat.

Onderbouwd advies

Twee keer bezoeken ze de showroom om hun keuken doordacht te laten ontwerpen. “We zijn heel goed geadviseerd en we vinden het advies bij Artic vele malen beter dan wat we wel eens eerder hebben meegemaakt.”

“We wilden graag een bar, maar bij Artic vonden ze dat niet verstandig qua ruimte. De verkoper legde dat onderbouwd uit en nu zijn we blij dat we het niet gedaan hebben.”

Magazine-2021-mockup-man-lezen-keuken.jpg

Gratis magazine

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens en badkamers.

“Ook begeleiden ze je goed bij verschillende keuzes. Ze kijken bij elke beslissing met je mee en laten je niet zo maar dwalen. De vlakdeling en het lijnenspel komt bij Artic vandaan.”

“Vandaar dat sommige lades zijn verborgen achter kasthoge fronten, zodat het ontwerp niet onderbroken zou worden. Echt fijn.”


Inmeetmonteur denkt verder

“Zelfs degene die kwam inmeten dacht mee. Hij adviseerde om de vensterbanken in hetzelfde materiaal als het werkblad te maken. Nu zijn we daar blij mee. Het staat af.”

Bekijk groter
Keuken met kookeiland Utrecht, wit

“We keken natuurlijk vol verwachting uit naar het moment van levering van onze nieuwe keuken! We zouden gaan koken aan het schiereiland, met ons gezicht naar de tafel toe.”

“In een leefkeuken leek het ons ideaal om, als je bezig bent, toch te kunnen kletsen, in plaats van dat je je elke keer moet omdraaien.”

Service met een 9+

Wanneer het moment van montage komt verloopt ook dit prima. “Zelfs buitengewoon goed,” somt Erik op. “Zo werd er voor de bovenkant van de keuken een plint uit twee delen geleverd, maar we hadden een plint uit een stuk afgesproken.”

“De monteur wilde per se een nieuwe plint leveren, hoewel wij het naadje niet heel storend vonden. Maar daar was geen denken aan, het moest goed! Heel netjes.”

“De monteur wilde per se een nieuwe plint leveren. Het moest goed!”

Ze kunnen overal goed bij en het werkt ontzettend fijn aan een groot aanrecht. En wat is het heerlijk om de nieuwste keukentechnologie te kunnen gebruiken.

De kokendwaterkraan is een aanwinst. “Maar nog blijer zijn we met onze enorme XL koelkast die reikt zo hoog als dat er beschikbaar is. Ja, hij staat nog vol ook,” lacht Erik.

De stoomoven verbetert de kwaliteit van het eten. Ze stomen groentes, maar ook het regenereren als Erik later thuis komt uit zijn werk bijvoorbeeld, levert veel smakelijkere resultaten op.

Geen afzuigkap

Wat is het prettig om vanaf de bank naar een geweldig mooie keuken te kijken. “Werkbladafzuiging scheelt bijzonder in het zicht, want je hebt niet zo’n grote bak hangen aan de muur. De keuken oogt opener zo.”

“De nisjes, idee van de verkoopadviseur, maken het af. Voorzien van spotjes. Gezellig, sfeerlicht in je keuken!”

Op onze website kunt u meer lezen over Artic Keukens, of andere klantervaringen bekijken.