• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Veel fantasie hoef je er niet voor te hebben, want wanneer je naar deze schitterende, moderne keuken met schiereiland kijkt, dan valt je direct iets op. De bovenkasten boven het eiland zijn qua afmeting identiek aan de nis van de rechter keukenwand.

Hierdoor lijkt het optisch alsof de kasten uit de nis zijn verwijderd en elders opgehangen. Een doordacht keukenontwerp, en Eric en Mary Alferink uit Heemstede zijn er erg happy mee. Deze keuken kochten ze bij Keur Keukens in Haarlem.

Keuken met eiland Heemstede

Inspiratie deden ze op meerdere plekken op, maar uiteindelijk werd de aankoop bij de Haarlemse keukenspecialist gedaan. Een keuken met schier- of kookeiland was een wens van het stel, de in de wand ingebouwde kasten hadden ze ook als verlangen in hun hoofd. Aanvankelijk was de ruimte met ingebouwde kasten open, Keur Keukens verzorgde het frame, en daarna werden de kasten erin geschoven.

Keuken met eiland Heemstede

Millimeterwerk dat wel wat hoofdbrekens kostte, maar nu het eenmaal precies staat, biedt het een geweldige aanblik. Leuk aan deze manier van inbouwen is, dat de kasten een paar centimeter uit het frame steken. Hierdoor oogt de keuken strak maar ook weer niet steriel, want die paar centimeters geven een speels effect. In deze kastenwand bevindt zich links een koel-/vriescombinatie. De apparatuur in het midden is een oven met daarboven een magnetron. En rechts een heerlijk grote opbergkast met legplanken voor alle keukenbenodigdheden. De keuken bevat genoeg opbergruimte voor Eric en Mary. Met nog meer ruimte ga je ook meer bewaren en opslaan; dan verlies je sneller het overzicht op wat je in huis hebt. Het is precies goed zo, vindt Eric.

Keuken met eiland Heemstede, brede handgreep
Keuken met eiland Heemstede, gaskookplaat met wokbrander
Met nog meer ruimte ga je ook meer bewaren en opslaan; dan verlies je sneller het overzicht.

Met reliëf zie je minder vlekken

Het grijze, keramiek aanrechtblad is een doordachte keuze. Het oppervlak heeft een licht reliëf; hier hebben Eric en Mary doelbewust voor gekozen. Het zorgt ervoor dat je niet elke keer naar een schoonmaakdoek grijpt om denkbeeldige plekken te verwijderen. Op een glad afgewerkt aanrechtblad zie je meer liggen. Ook de matte afwerking heeft, naast het feit dat Eric en Mary het mooi vinden, een praktische functie. In de woning is veel lichtinval en juist als je achter het aanrecht staat, dan zou een glimmend werkblad erg gaan spiegelen. Veel te onrustig, vinden Eric en Mary. Beter is het om bij deze hoeveelheid licht voor mat te kiezen. Dit bevalt de bewoners van de woning goed! De vierkante spoelbak is groot genoeg om een grote wokpan in te reinigen, die regelmatig in gebruik is door Mary. Hiervoor benut ze de grootste gaspit van de kookplaat, die met z’n extra vermogen speciaal dient als wokbrander. En dat de vorm van de spoelbak vierkant is, is een heel goede keuze. In deze keuken met z’n strakke lijnen zou een ronde spoelbak beslist misstaan.

Keuken met eiland Heemstede, brede handgreep

Afzuigkap met recirculatie

De klassieke afzuigkap is uit deze keuken verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een recirculatiekap van Novy. Deze afzuigkappen voeren de kookdampen niet af, maar filteren de geur en het vet uit de lucht. De gefilterde lucht wordt vervolgens terug de woning in geblazen. Het ontwerp van deze kap smelt fijntjes samen met het ontwerp van de keuken.

Moderne keuken, maar toch warm

Deze keuken vormt het bewijs dat een moderne keuken niet kil of zakelijk hoeft te zijn. Door goed na te denken over kleuren, materialen en verlichting hebben Eric en Mary precies het effect bereikt dat ze wilden. Het grijze keramiek aanrechtblad is een warme variant van een betonnen werkblad, de uit de muur komende kasten geven een speelse touch aan de strakke lijnen, de houtlook die je her en der in de keuken ziet zorgt voor het levendige effect en de verlichting is instelbaar in warmte. Een perfecte samenstelling!

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Keuken met eiland Heemstede
Keuken met eiland Heemstede

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
ERIC EN MARY ALFERINK UIT HEEMSTEDE

Terug naar overzicht