Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Het is inmiddels al weer vier jaar geleden dat ze hun keuken kochten bij Pelma Keukens in Goes. Coen en Marit Bal uit Kloetinge zijn er nog steeds blij mee.

“Het is voor ons gevoel nog steeds een nieuwe keuken. Het werkt allemaal erg goed,” vertellen ze blij. Dat komt omdat ze samen met de verkoper de keuken nauwkeurig hebben uitgedacht.

Na een uitgebreide oriëntatie op keukens online, maar ook uit gesprekken met andere mensen komt hun wensenlijstje tot stand.

De meeste keukenwensen richten zich op praktische aspecten. Qua keukenstijl weten Coen en Marit toch al wat ze willen: natuurlijke materialen.

Houten hoekkeuken met zwart blad

Warm houten keuken

In hun interieur passen ze authentieke materialen toe en daarom kiezen ze voor een houten keuken. Hout vinden Coen en Marit een must in deze nieuwbouw jaren ’30-woning.

Met natuurlijke materialen kun je veel sfeer aanbrengen en daar slagen ze goed in. Dankzij een goedgekozen eikenhouten vloer in dezelfde tint, weten ze de natuurlijke basis mooi door te trekken van de keuken naar de woonkamer.

In de keuken ligt een keramische vloer met de look van Belgisch hardsteen, die zowel het natuurlijke als het praktische verenigt.

Een strakke keuken hoeft van ons niet. Maar de keuken moet wel modern genoeg zijn om jaren mee te kunnen
Houten hoekkeuken kookgedeelte
Houten hoekkeuken oven

Landelijk modern

In deze landelijk moderne keuken met z’n hardstenen sokkels en verlaagd plafond, is een gebalanceerd evenwicht tussen sfeer en moderniteit. 

“Een strakke keuken hoeft van ons niet. Maar de keuken moet wel modern genoeg zijn om jaren mee te kunnen,” leggen Coen en Marit uit. Nu straalt hun interieur harmonie en rust uit. Ze vinden het beiden “ontzettend mooi”.

De houten balk tegen het plafond is met opzet bevestigd om een natuurlijk accent toe te voegen en de woonkamer van de keuken te scheiden.

Uitgekiende indeling

Samen met Pelma denken ze na over de opstelling van de keuken. Op advies delen ze de half open keuken zo in, dat je vanuit de woonkamer zicht hebt op de keuken, maar niet op het aanrecht.

In welk huishouden is het aanrecht namelijk altijd opgeruimd? Een vergeten ontbijtbord werkt al verstorend.

De gootsteen wordt in de erker geplaatst. Zelfs al heb je een vaatwasser, de meeste tijd breng je toch rondom de spoelbak door. Coen en Marit hechten waarde aan een gezellig uitzicht op een deel van de straat en voortuin.

Houten hoekkeuken met zwart blad

Uitgelicht

De kastenwand lijkt ingebouwd in deze keuken. Het idee doen ze op in de showroom bij Pelma Keukens. Spotjes zorgen voor sfeervol licht en zo krijgt de kastenwand een speciaal plekje in de keuken.

De ombouw doorbreekt op een speelse manier de rechte lijn van deze hoekkeuken. Het geheel ziet er uniek ontworpen uit!

Houten hoekkeuken spoelbak
Er wordt ruim de tijd wordt genomen om de keuken naar je wensen samen te stellen.

Praktisch is deze keuken een genot. Met Coens eerdere keukenervaringen baalde hij altijd van keukenkasten waar je “alles mee naar buiten trok als je iets achteruit nodig had”. Zo overzichtelijk en ordelijk zijn nu alle lades van deze keuken.

Onder de oven is nog een extra lade geplaatst. Hier worden de accessoires van de combi- oven opgeruimd. Orde dus hier en dat kan ook, want er is genoeg opbergruimte.

Koken doen de twee aan de inductiekookplaat met gaswokbrander, hoewel Marit meestal het eten verzorgt. “Dat gaat als een trein zo snel. Wij houden van wokken. Nou, dat gaat vlot ook dankzij de wokbrander,” zegt Marit. 

Houten hoekkeuken fronten

Tijd en rust

“Wat we een pluspunt van Pelma Keukens vinden is, dat er ruim de tijd wordt genomen om de keuken naar je wensen samen te stellen. Ze denken met je mee en er lijkt geen enkele tijdsdruk te zijn.”

“Hierdoor heb je nog meer het idee dat je een doordachte keus maakt, ook al heb je zelf al goed nagedacht. Dat voelt extra fijn bij Pelma Keukens,” besluiten deze tevreden Pelma-klanten.

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Houten hoekkeuken met zwart blad
Houten hoekkeuken
Houten hoekkeuken
Dit artikel is geschreven door
Coen en Marit Bal uit Kloetinge
Terug naar overzicht