• 9,6 uit 2182 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Dat het zo mooi zou kunnen worden, dat hadden Nico en Saskia Wiggelinkhuijsen uit Hulshorst (Gelderland) zelf ook niet voorzien. Een moderne, houten keuken maakt het interieur van hun rietgedekte villa compleet af.

Hun woning werd compleet opgeknapt en in moderne stijl gebracht. Wanden werden wit gestuct en kozijnen zwart geverfd. Een plaatje.

Van te voren mijmerde Saskia over een bar in de keuken. Een Amerikaanse koelkast. En echt hout. Zo gingen zij en Nico naar Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet. “We hebben hier goed advies gekregen over hoe we echt iets moois van onze keuken konden maken. Tot in de details. Details waar je zelf toch niet echt aan denkt. Dat beschouwen we als een van de pluspunten van Arma Keukens,” vertelt Saskia.

Een houten keuken Gelderland in U-vorm, voorzien van luxe apparatuur

Hun keuken ontstond rondom een massief houten front, met een levendige uitstraling door de duidelijke noesten. Het front bestaat uit vier aan elkaar bevestigde planken. Saskia kiest voor een whitewash front, zodat het hout een vergrijsde uitstraling heeft.

Een matzwarte koelkast

De verkoper brengt Saskia op het idee om in plaats van een rvs Amerikaanse koelkast te kiezen voor een matzwarte. Anders dan bij een inbouwkoelkast waarbij het front wordt bevestigd op de deur van het apparaat, blijf je bij een Amerikaanse koelkast tegen de originele koelkastdeur aankijken. “Het resultaat is ontzettend mooi. Er stààt echt iets. Een eyecatcher,” vertelt Saskia enthousiast.

Een houten keuken Gelderland met schiereiland
De Amerikaanse koelkast is ontzettend mooi. Er stààt echt iets. Een eyecatcher.

Zwart als accentkleur

Zwart komt op meerdere plekken in de houten keuken terug. Ook het werkblad wordt zwart. Op het aanrecht is een houten blad bevestigd, dat met zorg is gekozen, zodat het past bij de Residentic eikenhouten fronten. Dit blad dient als bar. Momenteel hebben Saskia en Nico er twee barkrukken bij staan. Detail: de vensterbank wordt in hetzelfde materiaal als het aanrecht uitgevoerd. Zo loopt het geheel mooi door en dat geeft rust. Zwart zijn ook de handgrepen, de kookplaat en de oven, en zo vormt deze zwarte toets een geweldig accent in deze keuken. Zwart is ook de accentkleur in de overige delen van de woning, zoals in de enorme hal waar twee zwarte trappen sterk contrasteren met de witte vide.

Een ander leuk detail is dat naast de oven stollen zijn verwerkt. Hiermee komt het wit van de open vakken boven de koelkast weer terug. “Het is echt iets wat je zelf niet zou verzinnen, maar een goede verkoper weet wat er mogelijk is en verstaat de kunst dit toe te passen. Dat is dan het grote gemak van een keukenspecialist zoals Arma.”

Houten keuken met fornuis en schouw

Rust

Rust is een belangrijk element in deze keuken. Bij elke keuze waar Saskia en Nico voor staan, blijft dit de achtergrond waartegen de beslissing gemaakt wordt. De afzuigkap wordt doorgetrokken tot aan de muur, zodat er een complete omkadering is ontstaan, in plaats van een uitstekend deel voor een wasemkap. Het afzuigsysteem lijkt zo meer ingebouwd. Rust zie je ook terug in de twee vlakverdelingen boven de Amerikaanse koelkast. Deze worden creatief gebruikt met deels houten blokken en flessen wijn. Saskia ziet in de showroom van Arma een soortgelijke opstelling, en dat brengt haar op het idee om het in de eigen woning ook te laten toepassen.

Houten keuken met eiland en fornuis

Betere maaltijden

Sinds ze haar nieuwe, houten keuken heeft, is Saskia uitgebreider gaan koken. Het nieuwe vijfpits gasfornuis met krachtige wokbrander blijkt erg gemakkelijk bij het bereiden van wokmaaltijden. Ook het diepere aanrechtblad is erg handig. “Ons aanrechtblad is slechts vijf centimeter dieper dan gemiddeld, maar dat verschil merk je. Ook van de Amerikaanse koelkast – die van te voren op mijn wensenlijst stond – geniet ik dagelijks. Het is niet alleen de enorme inhoud van deze koelkast, maar ook de mogelijkheid om direct koud, vers water en ijsklontjes te kunnen tappen. Dit is een goede keus geweest.”

Op onze website kunt u meer lezen over Arma Keukens en Sanitair, of andere klantervaringen bekijken.

Houten keuken Gelderland

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
NICO EN SASKIA WIGGELINKHUIJSEN UIT HULSHORST

Terug naar overzicht