Als ze ooit een nieuwe keuken ‘zou doen’ dan moest het een betonnen keuken worden. Nu is dat moment dan gekomen. Een betonnen aanrechtblad, een verhoogde vaatwasser en een Quooker zijn de ingrediënten van de nieuwe opstelling. Maar eerst moet er nog wel nagedacht worden over de keuken. Want staan de mooie witte fronten die Corine en Reind Bakema zien bij Ardi Keukens hier wel mooi bij?

Witte keukens met betonnen aanrechtbladen worden zat gespot, maar Corine en Reind worden gewaarschuwd voor deze kleurcombinatie. In het appartement is namelijk ook een gietvloer, en dan wordt een witte keuken met een betonnen werkblad wel heel koel.

Hout zou een alternatief zijn. Hout geeft een warm accent, het is levendig, sfeervol en het vormt een mooi contrast met het aanrechtblad. De structuur met niet al te grove noesten is precies goed en past bij Corine en Reind.

Keuken met Eiland, hoekopstelling
Keuken met Eiland

Om de aanblik van de moderne keuken rustig te houden, kiest Corine een greeploze keuken. Maar er komen ook hoge kasten en dan bieden grepen wel weer veel gemak bij het openen. In samenspraak met de verkoopadviseur wordt het een combinatie.

Op de fronten van de hoge kasten worden grepen geplaatst, op de lage kasten niet. Het worden grote handgrepen. Corine vindt het stoere uiterlijk mooi passen bij het betonnen aanrechtblad en de houten kasten. Nu vertoont de keuken een rustige aanblik.

Keuken met Eiland,stoomoven

“Hout geeft een warm accent, het is levendig, sfeervol en het vormt een mooi contrast met het aanrechtblad.”

Een onzichtbare afzuiging

Het aanrecht bevat een uitsparing naast de kookplaat. Deze is voorzien van twee stopcontacten. Het onzichtbare afzuigsysteem is één van de vele downdrafts die je bij Ardi Keukens kunt bewonderen. Omdat het plafond boven de keuken ruim vier meter hoog is, is een hangende afzuigkap hier werkelijk geen optie.

Technisch gezien zou het kunnen, maar de verkoopadviseur bij Ardi raadt het af. Er zou dan zo’n groot obstakel in de lucht hangen, om maar niet te spreken van de lange kabels, dat zou geen gezicht zijn. Corine is blij met deze oplossing. Want de afzuiging vanuit het aanrechtblad doet volgens haar net zo goed zijn werk als de traditionele afzuigkap

Keuken met Eiland, afzuiging in werkblad

Praktisch aan het aanrechtblad is de opstaande rand. Deze zorgt ervoor dat waterspetters binnen de keuken blijven. Ook zien we een kokendwaterkraan. “Wat een gemak om zo een kopje thee te kunnen zetten. Of even een pan te vullen voordat je gaat koken. Het scheelt aanzienlijk in tijd,” legt Corine uit. Ze had er geen ervaring mee, maar nu de kraan in gebruik is, bevalt het haar goed.

Keuken met Eiland, afzuiging in werkblad
Keuken met Eiland, stopcontact in werkblad

Geen wanorde

Wat ook nieuw is, is de apothekerskast. Deze wordt zo genoemd omdat het een smalle, hoge kast is, met veel kleine opbergvakjes. Ideaal voor al het kleine spul zoals kruiden, broodbeleg, producten die in een la vaak de wanorde veroorzaken. “Nu blijft alles netjes op zijn plek en ik heb veel meer overzicht op wat ik in huis heb.”

Keuken met Eiland, apothekerskast

“Nu blijft alles netjes op zijn plek”

Naast de apothekerskast is een stoomoven geplaatst. “Pas heb ik er asperges in laten garen. Dat ging heel goed. Ze waren heel zacht van smaak en lekker mals. We hebben er goed van gegeten.”

Corine volgde een workshop bij Ardi Keukens, omdat ze de werking van de stoomoven graag goed onder de knie wilde hebben. “Dat was een ontzettend leuke ervaring. Het is gezellig om met elkaar bezig te zijn. We hebben met elkaar wat gemaakt en samen genuttigd. Spinazie, zalm en rijst, heerlijk. De chef-kok wist enorm veel van de stoomoven af en hij kon er veel van demonsteren.”

Een grote vooruitgang is de hoger geplaatste vaatwasser. Het gemak hiervan is niet moeilijk te begrijpen: je hoeft nauwelijks te bukken bij het in- en uitruimen.

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Keuken met Eiland, kookeiland